تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۳
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۱۶۱۶۷۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان بورس؛

دهنوی: اولویت نهاد ناظر برقراری ثبات در بازار سرمایه است

می متالز - رئیس سازمان بورس گفت: امروز حفظ آرامش و برقراری ثبات در بازار سرمایه اولویت نهاد ناظر بازار سرمایه است. تلاطم ها و نوسانات متغیرهای اقتصادی می تواند فرصت تصمیم گیری و فرصت تحلیل سهامداران را تهدید کند؛ بنابراین نیاز داریم در فضای آرام تری حرکت کنیم.
دهنوی: اولویت نهاد ناظر برقراری ثبات در بازار سرمایه است

دهنوی: اولویت نهاد ناظر برقراری ثبات در بازار سرمایه است

به گزارش می متالز، دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز (بیست و نهم بهمن‌ماه) در دومین همایش مالی ایران تحت عنوان «همراهی اقتصاد با سلامت در دوره کرونا و نقش بازارهای مالی» به ایراد سخن پرداخت و گفت: سؤال اصلی این همایش چگونگی ایجاد تعادل بین معیشت، اقتصاد و بازارهای مالی و سلامت انسانی است.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور به‌واسطه شیوع بیماری کرونا، متغیرهای مختلف اقتصادی و عوامل غیراقتصادی که به ایران تحمیل شد آسیب دید و اقتصاد شاهد تلاطم و نوسان‌های شدید بود.

دبیر شورای‌عالی بورس افزود: شیوع ویروس کرونا در همه کشورها از جمله کشور ما موجب غافلگیری جمعی و ترس عمومی شد. بااین‌حال و باتوجه‌به امکانات، پس از مدت کوتاهی با تسلط بر شرایط بحران ناشی از شیوع این ویروس در ایران به‌خوبی مدیریت شد.

محمدعلی دهقان دهنوی ادامه داد: در کنار این شرایط سخت و زیان‌بار و منفی، رویدادهای مثبتی نیز پدیدار شد. یکی از این اتفاقات، توسعه فرایند خدمات الکترونیکی بود و در بازار سرمایه نیز شاهد تحول گسترده در این حوزه بودیم. احراز هویت الکترونیکی که یکی از مهم‌ترین تحولات اخیر بازار سرمایه محسوب می‌شود به‌سرعت اجرایی شد.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا با اقبال عمومی جامعه به بازار سرمایه مصادف بود، افزود: با احراز هویت الکترونیکی، شیوع ویروس کرونا با حذف حضور فیزیکی کنترل شد.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: واریز الکترونیکی سود سهام از طریق سامانه متمرکز سجام از دیگر رویدادهای مهم اخیر بازار سرمایه بود و اکنون نیز به دنبال توسعه آن هستیم. همچنین بهبود زیرساخت‌های برگزاری الکترونیکی مجامع، اقدام دیگری بود که با هدف کنترل شیوع ویروس کرونا در بازار سرمایه پیش بینی و اجرا شد.

دهنوی با اشاره به اینکه خط دیگر مواجهه، تعادل بین معیشت و کنترل شیوع ویروس کرونا بود، افزود: بر اساس مسیولیت های اجتماعی نماد های کرونا یک و کرونا دو در بازار سرمایه بازگشایی شدند و به واسطه این دو نماد، منابع قابل توجهی جمع آوری و برای مقابله با ویروس کرونا به نهاد های مربوط اهدا شد.

وی ادامه داد: فروش سهام عدالت بستر دیگری بود که در بازار سرمایه فراهم شد. تا امسال امکان بهره‌برداری از این دارایی باارزش، وجود نداشت و این فرصت فراهم شد تا برخی از خانواده‌ها که تحت فشار اقتصادی قرار داشتند برای عبور از شرایط سخت از این فرصت استفاده کنند. البته به عموم مردم توصیه میکنم سهام عدالت را به عنوان یک سرمایه حفظ کنند و تلاش می شود این دارایی با ارزش در دست خانواده ها باقی بماند.

رئیس سازمان بورس در بخش دیگری از اظهارات خود به شرایط فعلی بازار سرمایه و برنامه‌های نهاد ناظر اشاره کرد و گفت: امروز حفظ آرامش و برقراری ثبات در بازار سرمایه اولویت نهاد ناظر بازار سرمایه است. تلاطم‌ها و نوسانات متغیرهای اقتصادی می‌تواند فرصت تصمیم‌گیری و فرصت تحلیل سهام‌داران را تهدید کند؛ بنابراین نیاز داریم در فضای آرام‌تری حرکت کنیم. تصمیماتی که هفته گذشته اتخاذ و این هفته اجرا شد بخشی از همین برنامه بود تا سهام‌داران به‌دوراز رفتارهای هیجانی و با تأمل بیشتری در خصوص سهام و سبد دارایی تصمیم‌گیری کنند.

محمدعلی دهقان دهنوی افزود: توسعه نهادهای مالی کشور، برنامه دیگر نهاد ناظر بازار سرمایه است. ما در بازار سرمایه شاهد حضور و استقبال گسترده مردم بودیم و تعداد سهام‌داران ما چندبرابر شده اما نهادهای مالی توسعه قابل‌توجهی نداشته‌اند. براین‌اساس متناسب با شرایط و برای ارائه خدمات بهتر در بازار سرمایه باید فرایند صدور مجوزها تسهیل شود و ما شاهد افزایش حضور کارگزاران، سبد گردان‌ها، مشاورین سرمایه‌گذاری، تأمین سرمایه و سایر نهادهای مالی باشیم.

وی با اشاره به اینکه نهادهای مالی سربازان جبهه توسعه کمی و کیفی بازار سرمایه هستند افزود: امیدوارم بتوانیم با این رویکرد شاهد ارتقای سواد مالی در جامعه باشیم.

سخنگوی شورای‌عالی بورس محور دیگر اقدامات سازمان بورس را تعامل و هماهنگی بیشتر بازار سرمایه باسیاست‌های کلان اقتصادی کشور دانست و گفت: بازار سرمایه امروز نقش اساسی و جایگاه بزرگی در اقتصاد دارد و باید این جایگاه در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کانون توجه باشد و هماهنگی و تعادل میان همه بازارها برقرار شود.

دهنوی با بیان اینکه بخشی از مقررات و همچنین قیمت‌گذاری به بنیان‌های تولید صدمه وارد می‌کند، افزود: در شرایطی که بسیاری از مردم در بازار سرمایه حضور دارند و قوانین می‌تواند حقوق و منافع آنها را تحت تأثیر قرار دهد، باید به نقش بازار سرمایه توجه کنیم؛ بنابراین نهاد ناظر بازار سرمایه این محور را با تمام توان دنبال می‌کند.

وی تاکید کرد: به سمتی حرکت می‌کنیم تا تولیدکنندگان نیز بتوانند در فضای رقابتی و مبتنی بر روابط منصفانه و عادلانه منافع ناشی از تولید خود را با سهام‌داران شریک شوند و بخش مولد کشور از بازار سرمایه منتفع شود.

عناوین برگزیده