تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۲۰
بازدید: ۹۷
کد خبر: ۱۶۲۰۷۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
فعالان بازار فولاد اعلام کردند؛

ادعای خلاف واقع رئیس انجمن نوردکاران درباره قیمت تمام شده شمش

می متالز - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: چطور می‌شود از سال ۹۷ با وجود افزایش نرخ دلار و تورم بالا و افزایش قیمت همه کالاها، بهای تمام شده تولید شمش همان ۴ هزار تومان سال ۹۷ و ۹۸ باقی بماند.
ادعای خلاف واقع رئیس انجمن نوردکاران درباره قیمت تمام شده شمش

به گزارش می متالز، علیرغم اینکه احمد رضوی نیک به عنوان رئیس انجمن نوردکاران در تازه‌ترین ادعای خود اعلام کرده بهای تمام شده شمش فولاد در کشور برای شرکت‌های مختلف از ۳۸۱۸ تومان در فولاد خوزستان آغاز و تا ۴۷۵۰ تومان در ذوب آهن تغییر می‌کند.

نادر سلیمانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: چطور می‌شود از سال ۹۷ با وجود افزایش نرخ دلار و تورم بالا و افزایش قیمت همه کالاها، بهای تمام شده تولید شمش همان ۴ هزار تومان سال ۹۷ و ۹۸ باقی بماند!

سلیمانی در این باره گفت: اگر چه در سال ۹۷، ۹۸ و حتی سه ماهه اول امسال قیمت تمام شده شمش به دلیل ثبات نسبی نرخ دلار در محدوده ۴۰۰۰ تومان قرار داشت، اما زمانی که قیمت دلار در بازار آزاد یا بر اساس ارز سنا و ارز ترجیحی به بیش از ۲۰ هزار تومان رسید، متوسط قیمت تمام شده شمش در بازار ۹ تا ۱۰ هزار تومان خواهد بود.

وی در نظر گرفتن قیمت تولید یک شرکت در یک مقطع زمانی مشخص، به شرایط حال حاضر تورمی را غیر کارشناسی خواند و افزود: قیمت تمام شده تولید ذوب آهن به عنوان یک تولیدکننده عمده شمش در کشور، ۹ هزار تومان است و بنابراین زمانی که دلار و سایر متغیر‌های تولید افزایش پیدا می‌کند نمی‌توان انتظار داشت قیمت تمام شده بالا نرود.

سلیمانی بیان کرد: امروز قیمت قراضه و آهن اسفنجی به عنوان مواد اولیه تولید شمش با احتساب نرخ‌های جهانی، در بازار داخلی در محدوده ۹ هزار تومان دادوستد می‌شود، در یک برآورد کارشناسی از آنجا که قیمت سنگ آهن تابع قیمت شمش است با فرض شمش ١٢ هزار تومانی سهم قیمت سنگ در شمش حدود ٤٠٠٠ تومان درب معدن یا حدود ٤٤٠٠ درب کارخانه است؛ لذا سهم سنگ در بهای تمام شده کالای فروش رفته اکنون ٣٨ درصد است بماند که متوسط قیمت فروش ٩ ماهه شمش داخلی برای فولاد خوزستان ٦٩٧٠ تومان بوده است.

همچنین احمد دنیانور یکی دیگر از فعالان حوزه فولاد در باره این موضوع گفت: قیمت تمام شده ۴ هزار تومان شمش مبنای علمی و کارشناسی ندارد، در حال حاضر قیمت فروش کنسانتره در بازار ۱۶۰۰ تومان به‌ازای هر کیلو است و گندله در محدوده ۲۳۵۰ تومانی قرار دارد، آهن اسفنجی نیز ۵۴۰۰ تومان و در نهایت شمش ۱۰ هزار تومان است. با احتساب پرت و دور ریز‌های فرآیند تولید هر یک از این مراحل، خواهیم دید که بهای تمام شده تولید آهن اسفنجی ۳۹۰۰ تا ۴ هزار تومان و قیمت تمام شده تولید شمش حدود ۹ هزار تومان است. از سوی دیگر قراضه در بازار ۱۰ هزار تومان دادوستد می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به نرخ آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره که از عوامل تعیین‌کننده قیمت شمش هستند، باید شفاف سازی شود که ۴ هزار تومان از کجا و با چه مبنایی محاسبه شده است؟ جز این نیست که این عدد ساختگی و به‌دلخواه تعیین شده است.

عناوین برگزیده