تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۴۸
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۱۶۲۰۸۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
یک تحلیلگر بازارهای مالی در یادداشتی تاکید کرد:

افزایش قیمت مس با چاشنی نگرانی از کسری

می متالز - سازمان زمین شناسی آمریکا طی روز‌های گذشته در گزارشی برآورد کرد که تولید مس از معادن جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۲ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.
افزایش قیمت مس با چاشنی نگرانی از کسری

به گزارش می متالز، "مس" در بازارهای جهانی به کانال ۸۴۰۰ دلاری رسیده است.

پرویز امانیان تحلیلگر بازارهای مالی در یادداشتی در خصوص وضعیت بازار جهانی مس نوشت:

قیمت هر تن مس همزمان با تعطیلات سال نو چینی از ۸۴۰۰ دلار هم عبور کرد. در حالی که تعطیلات در بزرگ‌ترین مصرف کننده این فلز نتوانست مانع رشد قیمت آن شود، ترکیبی از کاهش موجودی بورس‌های لندن و نیویورک همراه با گزارش‌هایی از کاهش تولید معادن در سال ۲۰۲۰ دست به دست هم داد تا سیگنال‌های موثر بر افزایش قیمت تقویت شود.

 

نمودار روند قیمت مس

افزایش قیمت مس با چاشنی نگرانی از کسری

اعلام کاهش موجودی مس بورس لندن به ۷۴ هزار تن و بورس کامکس به کمتر از ۶۷ هزار تن که در یک ماهه اخیر روند رو به کاهشی را طی کرده بود بر افزایش قیمت این فلز به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون موثر بود. همچنین گمانه زنی‌هایی مبنی بر اینکه بیشتر کارخانه‌های چین در زمان تعطیلات سال نو باز بودند، تقاضای مس را در دوره‌ای که تصور می‌شد فعالیت‌های صنعتی کند شود، بالا نگه داشت.

«گاوین ونت»، تحلیلگر ارشد منابع معدنی، پیش بینی افزایش تورم ناشی از محرک‌های مالی آمریکا، افت دلار و موجودی پایین را عامل افزایش قیمت معرفی کرد و گفت: چشم انداز تولید مس ۲۰۲۱ احتمالا تحت تاثیر بیماری کووید در برخی از کشور‌های آمریکای جنوبی قرار خواهد گرفت. گزارش اخیر بلومبرگ بر مبنای راهنمای تولید ۲۵ شرکت مهم تولید مس نشان می‌دهد که بازار ممکن است با کسری قابل توجهی در سال ۲۰۲۱ مواجه شود.

سازمان زمین شناسی آمریکا طی روز‌های گذشته در گزارشی برآورد کرد که تولید مس از معادن جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۲ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است. البته موسسه بین المللی مطالعات مس ماه گذشته در گزارش خود از کاهش نیم درصدی تولید معادن مس در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ خبر داده بود. اختلال تولید پرو و تاثیر آن بر کاهش تولیدات مس جهان، فصل مشترک هر دو گزارش بود.

وضعیت کسری قابل توجه مس در شرایطی اتفاق می‌افتد که ویروس کرونا، شرایط آب و هوایی نامناسب یا مشکلات قراردادی همچنان در فرآیند عرضه بویژه در آمریکای جنوبی اختلال ایجاد کند، در حالی که عده‌ای بر این باورند، مشکلات کووید-۱۹ همچون سال گذشته سبب ایجاد اختلال در برخی معادن نمی‌شود. اگرچه پرو در سال گذشته با مشکلات زیادی در زمان موج اولیه شیوع کرونا مواجه شد، اما شیلی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مس توانست تولید را متعادل نگه دارد.

عناوین برگزیده