تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۳۷
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۲۰۲۷۰۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل مجتمع مس سونگون مطرح کرد:

اجرای عملیات پروژه ذوب و پالایش در مس سونگون/ احداث فاز سوم تغلیظ در سال ۱۴۰۰

می متالز - مدیرعامل مجتمع مس سونگون با تاکید بر اینکه مسائل پیش‌روی پروژه ذوب و پالایش نیز حل شده است، گفت: ان‌شاءالله ابتدای سال آینده پیمانکار این پروژه نیز مشخص شده و عملیات احداث ذوب و پالایش که جزو انتظارات دیرینه مردم آذربایجان شرقی است، محقق می‌شود.

به گزارش می‌متالز، علی بیات‌ماکو روز دوشنبه ۲۵ اسفندماه، در نشست خبری با بیان اینکه فعالیت در معادن با اکتشاف شروع می‌شود، اظهار کرد: بدین ترتیب که گروه‌های اکتشاف ابتدا بررسی‌های لازم را انجام داده و بعد از مثبت شدن نتایج، مرحله به مرحله جلو می‌روند و خوشبختانه در سال ۶۷ الی ۶۸ عملیات اکتشافی به طور سیستماتیک در این منطقه شروع شد.

اجرای عملیات پروژه ذوب و پالایش در مس سونگون/ احداث فاز سوم تغلیظ در سال ۱۴۰۰


وی با بیان اینکه در حال حاضر سالانه ۱۴ میلیون تن ماده معدنی استخراج می‌کنیم، گفت: ماده معدنی استخراج شده تقریبا مس ۵۵ صدم درصد است؛ البته در ازای استخراج یک تن سنگ ماده معدنی، دو و نیم تن ماده باطله نیز استخراج می‌کنیم که یا باطله و یا اکسیدی است.

وی با بیان اینکه تاسیسات فعلی مجتمع معدن سونگون با ۴۵۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده اولیه آغاز شده و از ابتدای عملیات اکتشافی تاکنون، بیش از ۳۰۰ هزار متر عملیات حفاری انجام شده است، گفت: بر این اساس، فاز یک و دو کنسانتره ایجاد شده که در مجموع روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن کنسانتره ۲۴و نیم درصد به سایر مراکز صنعتی ارسال می‌کند.

مدیرعامل مجتمع مس سونگون با تاکید بر اینکه تاسیسات مجتمع با توجه به ذخیره ۴۵۰ میلیون تنی طراحی شده، در حالی که ذخیره این مجتمع اکنون به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن رسیده است، افزود: این امر نشان می‌دهد که باید در عملیات استخراجی، تغلیط و آینده، بازنگری کنیم.

اجرای عملیات پروژه ذوب و پالایش در مس سونگون/ احداث فاز سوم تغلیظ در سال ۱۴۰۰


وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در این رابطه واحد اکتشافات شرکت ملی مس در سطح کشور سرآمد بوده و اخیرا دستگاه‌های حفاری با عمق ۲۵۰۰ متری خریداری و وارد کشور کرده است، در حالی که تاکنون تا عمق ۱۲۰۰ متر از ذخایر اطلاع داشتیم، ادامه داد: با اضافه شدن این دستگاه‌ها به مجموعه، این امکان را خواهیم داشت که راحت‌تر و دقیق‌تر منابع خود را شناسایی و پیش برویم.

وی با اشاره به اینکه فاز سوم تغلیظ نیز که مدت‌ها در برنامه بود، به نتیجه رسیده و بعد از مناقصه، پیمانکار پروژه مشخص شده است، گفت: ابتدای سال ۱۴۰۰ عملیات احداث فاز سوم تغلیظ با حجم سرمایه گذاری بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومانی شروع شده و تا سه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید؛ بر این اساس، تولید کنسانتره نیز از ۳۰۰ هزار تن در سال به ۴۵۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.

بیات ماکو اضافه کرد: فاز چهارم تغلیظ نیز در صورت تصویب، صدور مجوز‌ها و اجرایی شدن، تولید کنسانتره را در سال به بیش از ۶۰۰ هزار تن خواهد رساند.

وی با بیان اینکه پروژه ذوب و پالایش مشتمل بر چهار کارخانه "ذوب، پالایش، اسید سولفوریک و اکسیژن" است، اضافه کرد: این طرح در نوع خود یک مگاپروژه بوده و بیش از ۴۰۰ میلیون یورو حجم سرمایه گذاری آن است که طی سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل مجتمع مس سونگون به پروژه هیپ لیچینگ نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه نیز از طرح‌های مهم و در حال انجام مجتمع بوده که به شکل الکترولیز ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰۰ تن مس کاتدی را دارد؛ در این پروژه از مواد معدنی کم‌عیار و اکسید‌ها به صورت مستقیم مس کاتد تولید خواهد شد و اعتبار آن نیز بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان است.

وی با تاکید بر اینکه پیش بینی ظرفیت سالانه تولید مس کاتدی مجتمع سونگون ۱۰۰ هزار تن و قابل افزایش به ۲۰۰ هزار تن است، اظهار کرد: ارزش طرح‌های در دست اجرای مجتمع برای سه سال بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است و طی سه سال آینده با بهره‌برداری از این طرح‌ها، در حوزه اشتغال و اقتصاد منطقه را متحول خواهد کرد.

وی با بیان اینکه پروژه‌های بیشماری نیز در راستای محیط زیست، منابع طبیعی و... انجام می‌دهد، افزود: توپوگرافی بسیار خشن و کوهستانی، عملیات معدن کاری را در این منطقه بسیار سخت کرده و همکاران زحمات بسیاری می‌کشند تا حداقل آسیب به منابع طبیعی وارد شود.

بیات ماکو ادامه داد: تیم فنی موجود در مس سونگون نیز بسیار قوی است و بالاترین استاندارد‌های معدنی موجود در معدن سونگون رعایت می‌شود و این در حالی است که به‌لحاظ فنی، چنین عملیاتی به صورت شبانه روزی در سطح کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به به بازیافت ۹۰ درصدی آب مصرفی در مجتمع مس سونگون، بیان کرد: برای زدودن آلودگی رودخانه "پخیر چای" با شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه تهران همکاری داریم و تلاش می‌کنیم که آسیب‌های ناشی از فعالیت معدنی مس سونگون را به حداقل برسانیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در جانمایی تاسیسات مجتمع نیز از مشاوران بین المللی استفاده می‌کنیم، گفت: برای رفع چالش‌های زیست محیطی نیز در راستای ایجاد ایستگاه اطفای حریق جنگل‌های ارسباران و محل فرود بالگرد اعلام آمادگی کرده‌ایم.

اجرای عملیات پروژه ذوب و پالایش در مس سونگون/ احداث فاز سوم تغلیظ در سال ۱۴۰۰


مدیرعامل مجتمع مس سونگون با اشاره به اینکه مجتمع مس سونگون، علاوه بر فعالیت‌های تولیدی در مسوولیت‌های اجتماعی نیز قدم‌های مهمی برداشته است، اضافه کرد: این مجتمع در سال جاری ۱۰۹ میلیارد تومان در راستای مسوولیت‌های اجتماعی خود هزینه کرده که صرف هزینه بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای مقابله با کرونا در استان و اعطای وام کم بهره با حجم اعتبار چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان در محدوده ورزقان و بخشی هم اهر، از جمله آن است.

وی اضافه کرد: این مجتمع صرفا در سال جاری به میزان ۱۸۲ میلیارد تومان برای احداث بزرگ‌راه هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده