تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۳۴
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۲۱۹۷۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سازمان بین‌المللی کار گزارش داد

کاهش بیشتر فرصت‌های شغلی زنان نسبت به مردان در دوران کرونا

‌می‌متالز - فرصت‌های شغلی زنان نسبت به مردان در دوران کرونا بیشتر از بین رفته است. برخی از کشور‌ها با اقدامات حمایتی سعی در بهبود اوضاع دارند.

به گزارش می‌متالز، شیوع و پاندمی ویروس کرونا سبب شده تا نابرابری‌های شغلی میان زنان و مردان در بازار کار افزایش یابد. برآورد‌ها نشان می‌دهد، این چالش در آینده نزدیک چند برابر خواهد شد. بررسی مقابله‌ای میزان اشتغال زنان در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ نشان می‌دهد، تعداد زنان شاغل در طول ۲ سال گذشته حدود ۱۳ میلیون نفر کاهش یافته و نرخ اشتغال مردان در سال جاری میلادی به سال ۲۰۱۹ بازگشته است.

پیش‌بینی‌ها در ارتباط با اشتغال نشان می‌داد فرصت‌های شغلی برای زنان نسبت به مردان در سال ۲۰۲۱ بیشتر خواهد بود؛ اما شرایط اشتغال مجدد زنان به هیچ‌وجه مطلوب نیست. تنها ۲/ ۴۳ درصد از زنانی که به سن قانونی رسیده‌اند در سال ۲۰۲۱ استخدام خواهند شد همچنین ۶/ ۶۸ درصد از مردانی که به سن قانونی کار رسیده‌اند، در این سال شاغل خواهند شد. زنان در مشاغلی اشتغال داشته‌اند که بیشترین آسیب را در دوران کرونا دیده‌اند. به همین دلیل، آن‌ها شغل و منبع درآمدی خود را از دست داده‌اند. از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، اشتغال زنان ۲/ ۴ درصد کاهش یافته که این میزان معادل ۵۴ میلیون فرصت شغلی است. نرخ اشتغال مردان نیز ۳ درصد کاهش یافت که به تبع آن ۶۰ میلیون شغل از بین رفت. به طور قطع، تمامی مناطق جهان به نحو یکسانی آسیب ندیده‌اند، میزان کاهش فرصت‌های شغلی در برخی از کشور‌ها به ۱۰ درصد می‌رسد. آمریکا با کاهش ۴/ ۹ درصدی بیشترین کاهش اشتغال زنان را تجربه کرده است. کشور‌های عربی در جایگاه دوم این جدول قرار دارند؛ آمار و ارقام نشان می‌دهد، اشتغال زنان ۱/ ۴ درصد و مردان ۸/ ۱ درصد در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ کاهش یافته است. در آسیا و اقیانوسیه همه‌گیری منجر به کاهش ۸/ ۳ درصدی اشتغال زنان شده درحالی که این نرخ در مردان ۹/ ۲ درصد گزارش شده است. نرخ از بین رفتن فرصت‌های شغلی زنان نسبت به مردان در اروپا و آسیای میانه به طور چشمگیری کاهش یافته است. این میزان در زنان و مردان به ترتیب ۵/ ۲ و ۹/ ۱ درصد برآورد می‌شود. ۹/ ۱ درصد از فرصت‌های شغلی زنان در قاره آفریقا از بین رفته است. کشور‌های این قاره کمترین نرخ از بین رفتن فرصت‌های شغلی را تجربه کرده‌اند.

در دوران پاندمی کرونا، زنان شاغل در تمامی کشور‌ها تلاش می‌کنند تا اقداماتی را در جهت حفظ فرصت‌های شغلی انجام دهند تا در اسرع وقت دوباره وارد بازار کار شوند و عملکرد بهتری داشته باشند. به عنوان مثال شیلی و کلمبیا، یارانه دستمزد برای استخدام‌های جدید اختصاص دادند که نرخ یارانه اشتغال زنان بیشتر بود. کلمبیا و سنگال نیز حمایت از زنان کارآفرین را تقویت کردند. برخی از کشور‌ها همچون مکزیک و کنیا، سهمیه‌ای برای تضمین بهره‌مندی زنان از برنامه‌های اشتغال عمومی تعیین کرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده