تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۲۶
بازدید: ۱۳۶۲
کد خبر: ۲۲۲۰۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

واکنش کارشناسان بازار سرمایه به انتخاب اعضای کابینه رئیسی

‌می‌متالز - روز گذشته با انتشار اسامی کابینه و تیم اقتصادی رئیسی گمانه‌های زیادی از تاثیر این افراد بر بازار سرمایه زده شد. در نهایت روز گذشته اسامی نهایی تیم اقتصادی رئیسی منتشر شد. واکنش بورس امروز هم به این خبر مثبت بود و شاخص کل در نیمه اول معاملات تحرکات صعودی و مثبتی را ثبت کرد. اما واکنش کارشناسان بازار سهام درباره اعضای کابینه و تاثیر احتمالی آن‌ها بر روند بازار سرمایه چیست؟

به گزارش می‌متالز، مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید در چند روز گذشته انجام شد. واکنش بازار سهام به سیگنال‌های ابراهیم رئیسی مثبت بود و شاخص کل بورس به محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رسید.

روز گذشته با انتشار اسامی کابینه و تیم اقتصادی رئیسی گمانه‌های زیادی از تاثیر این افراد بر بازار سرمایه زده شد. در نهایت روز گذشته اسامی نهایی تیم اقتصادی رئیسی منتشر شد. واکنش بورس امروز هم به این خبر مثبت بود و شاخص کل در نیمه اول معاملات تحرکات صعودی و مثبتی را ثبت کرد.

اما واکنش کارشناسان بازار سهام درباره اعضای کابینه و تاثیر احتمالی آن‌ها بر روند بازار سرمایه چیست؟

مریم محبی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در این باره می‌گوید: رنگ‌های سبزی که در بازار می‌بینیم از جنس تقاضا در بازار سهام نیست و افزایش سلیقه‌ای برخی از سهم‌ها برای استقبال از رئیس جمهور جدید است. وی در این باره تشریح کرد: اعضای معرفی شده به عنوان کابینه و تیم اقتصادی، امیدی را برای شرکت‌ها به لحاظ کسب و کار ایجاد نکرده‌اند.

وی افزود: به نظر می‌رسد افرادی که نام ان‌ها به عنوان افراد دسته اول تیم اقتصادی منتشر شده است، علاقه زیادی به اقتصاد آزاد ندارند و بیشتر با اقتصاد کنترل شده موافق هستند. البته ممکن است اقتصاد آزاد مدیریت شده که همراه با کنترل و فضای دستوری باشد را هم تجربه کنیم.

محبی در بخش دیگری اشاره کرد: پیش‌بینی می‌شود افزایش تجارت‌بین‌الملل را در این دوره نداشته باشیم و در مواردی حتی با واردات مواد اولیه اساسی با مشکل رو به رو شویم؛ بنابراین چشم‌انداز بهبود در فضای اقتصادی مبهم و غیرقابل پیش‌بینی است.

ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است واکنش احتمالی بورس به معرفی کابینه اقتصادی دولت جدید محتاطانه و محافظه‌کار است. او می‌گوید، اسامی کسانی که به عنوان اعضای کابینه معرفی شدند در زمره افرادی است که موافق قیمت‌گذاری دستوری هستند و تمایلی به اقتصاد بازار آزاد ندارند، همین مساله رفتار کلی بازار سهام را احتمالا تغییر بدهد.

علی عصاری، کارشناس بازار سرمایه هم در این باره می‌گوید: به طور کلی می‌توان گفت یک کابینه معتدل به روی کار می‌آید. همچنین احتمال تشکیل یک تیم اقتصادی قوی در کابینه زیاد است. اما باید توچه داشت که بزرگترین مساله دولت در آینده بازگشت اعتماد به بازار سرمایه خواهد بود.

به گفته او، بازار سرمایه از دو جهتِ تورم و سوددهی شرکت‌ها قابلیت رشد دارد. در عامل دوم اتفاق خاصی در شرکت‌ها نیفتاده است، اما تورم به شدت رشد کرده و این مساله رابطه مستقیمی با قیمت دلار دارد.

عصاری در پایان می‌گوید: به نظر می‌رسد بیشترین تاثیر در بازار سرمایه مربوط به نرخ دلار باشد؛ بنابراین برای پیش بینی بازار سرمایه، سیاست‌های دولت را نسبت به دلار باید پیگیری کرد. باید توجه داشت که با افزایش نرخ دلار بازار سرمایه با یک لگ کوتاه‌مدت افزایش می‌یابد و بالعکس با کاهش نرخ دلار بازار سرمایه با سرعت بیشتری ریزش می‌کند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده