تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۴۰۶
کد خبر: ۲۲۲۱۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جدل کاربران بر سر کابینه سیزدهم

‌می‌متالز - رشد شاخص بورس در دومین روز هفته بعد از شروع به کار رسمی دولت سیزدهم، حاشیه‌های انتخاب شهردار تهران، کمبود تخت در بیمارستان‌ها و گسترش ویروس کرونای دلتا و البته افزایش آمار و مرگ‌ومیر کرونایی در کشور از جمله موضوعاتی بود که دیروز در فضای توییتر فارسی و اینستاگرام، کاربران فعال درباره آن اظهارنظر می‌کردند.

به گزارش می‌متالز، آن‌ها همچنین به بی‌سرانجام بودن طرح تعطیلی دو هفته‌ای تهران در نوشته‌هایشان پرداختند و گلایه‌هایی هم روانه دولت سیزدهم کردند که نسبت به این وضعیت واکنشی نشان نداده است.

اما انتصاب‌ها و لیست کابینه احتمالی دولت سیزدهم، موضوع ویژه‌ای بود که دیروز فضای توییتر فارسی را تا حدودی از آن خود کرده بود.

در همین رابطه کاربران توییتر یا درباره معاون اول ابراهیم رئیسی صحبت می‌کردند یا از حدس و گمان‌هایشان درباره دیگر اعضای کابینه و مدیران بانک مرکزی و دیگر نهاد‌های اقتصادی صحبت می‌کردند. وقتی کم‌کم خبر انتصاب محمد مخبر از فضای توییتر فارسی به فضای پیام‌رسان تلگرام کشانده و در برخی از کانال‌های خبری درباره آن مطالبی نوشته شد، موضع‌گیری‌ها و اظهارنظر‌ها درباره آن هم رنگ و بوی دیگری گرفت.

ریاست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و تولید واکسن کرونا از جمله موضوعاتی بود که کاربران درباره عملکرد محمد مخبر در صفحه‌هایشان می‌نوشتند.

در همین رابطه یکی از افرادی که در صفحه شخصی خود در سمت نماینده مجلس درباره این انتصاب نوشت، سید محسن دهنوی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی بود. او نوشت: «انتصاب دکتر محمد مخبر به عنوان معاون اول رئیس جمهور، نشان از عزم جدی دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی کشور دارد.

با درایت این مدیر توانمند و قاطع، امیدمان به اصلاح ساختار‌های معیوب دستگاه‌های اجرایی افزایش یافت. با ادامه همین رویکرد در سایر انتصابات، صنعت دوباره جان می‌گیرد.» این اظهارنظر از چشم کاربران توییتر فارسی دور نماند و برخی از آن‌ها در قسمت نظرات نسبت به موضع‌گیری او در قبال این انتصاب، انتقاد کردند. از دیگر افرادی که به لیست انتصاب‌های دولت سیزدهم واکنش نشان داد، رضا کاشف بود.

او در صفحه شخصی خود نوشت: «با انتصاب معاون اول و رئیس دفتر رئیس‌جمهور، احتمالا فرزین وزیر اقتصاد و فرهاد رهبر از جمع یاران رئیسی جدا شود!»، اما از توییت‌هایی که در همین رابطه مورد توجه کاربران توییتر فارسی قرار گرفت و بعد از انتشار سر از اینستاگرام و تلگرام هم درآورد، نوشته سیامک قاسمی، از فعالان حوزه اقتصاد بود.

او در صفحه خود نوشت: «از لیست اسامی که از تیم اقتصادی دولت جدید به گوش می‌رسد، می‌شود پیش‌بینی کرد چه چیزی در انتظار است: افزایش کنترل و دخالت، افزایش سهم بخش دولتی و خصولتی، افزایش شعار خودکفایی و رانت تولید داخل و کاهش تجارت بین‌الملل که دوره تازه‌ای از فشردن فنر‌ها در اقتصاد آغاز می‌شود.»

دیروز، اما سخنگوی فراکسیون نیرو‌های انقلاب اسلامی اعلام کرد که دوشنبه لیست کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس ارائه می‌شود و نماینده‌ها هم بلافاصله برگزاری جلسات برای بررسی اعضای کابینه را شروع می‌کنند.

اما در همین حال و هوای یک روز قبل از اعلام رسمی لیست کابینه دولت سیزدهم در توییتر و به‌خصوص گروه‌های پیام‌رسان تلگرام خیلی از افراد درباره نفرات حاضر در کابینه دولت سیزدهم گمانه‌زنی می‌کردند. این گمانه‌زنی‌ها گاهی به بحث و جدل و بگم‌بگم درباره پیشینه و عملکرد افرادی که حدس زده می‌شد در کابینه ابراهیم رئیسی سمتی داشته باشند، کشیده می‌شد.

یکی دیگر از موضوعات در همین زمینه بحث بین کاربران درباره رئیس کل بانک مرکزی بود.

بحث‌هایی که باز هم در آن‌ها اتهام‌زنی و چنین بوده و چنان می‌کند، مشهود بود. البته که فضای توییتر فارسی خیلی وقت است که فضایی خشن و پر از جدل است، اما در گروه‌های تلگرامی هم اوضاع همین‌طور بود و موافقان و مخالفان چهره‌های پیشنهادی برای ریاست بانک مرکزی حسابی از خجالت هم درمی‌آمدند.

اما فضای کلی نوشته‌ها مخصوصا در جمع فعالان حوزه بورس و اقتصاد اکثرا در حمایت از یکی از چهره‌های پیشنهادی و مطرح شده برای ریاست بانک مرکزی بود و تقریبا چهره‌های زیادی درباره عملکرد این شخص و نگاهش به اقتصاد و بازار سرمایه مطالبی را در صفحه‌های خود نوشته بودند.

از دیگر موضوعاتی که کاربران با طنز تلخ و کنایه در فضای توییترفارسی درباره آن می‌نوشتند افزایش قیمت هویج و کمبود آن در بازار بود.

کاربرانی می‌نوشتند که هیچ وقت فکرش را نمی‌کردند که روزی هویج در کشور کمیاب یا تا این حد گران شود. افرادی که درباره این مساله می‌نوشتند آن را به موضوعات دیگر ربط می‌دادند و درباره این موضوع اینطور می‌نوشتند که یک روز شکر و قند و روغن نیست و روز دیگر هویج، پس در چنین شرایطی که مردم هر روز با یک بحران و کمبود در سفره‌هایشان برای عادی‌ترین چیز‌ها روبه‌رو می‌شوند، نباید انتظار داشت که کابینه دولت سیزدهم یا هر دولت دیگری پر از افراد متخصص در حوزه‌های کاری باشد، چون بضاعت کشور در همین حد است و بیشتر از این نمی‌توان از آن‌ها انتظاری داشت.

عده‌ای دیگر هم با زبان طنز درباره این موضوع می‌نوشتند که از چند وقت دیگر مسوولان کشور درباره کمبود هویج و شلغم در سخنرانی‌هایشان صحبت می‌کنند. در همین رابطه پیمان مولوی از فعالان اقتصادی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «خودکفایی فقط در هویج! نایاب شده است این اکسیر زندگی دوران کرونایی.»

حسین صبوری کارخانه

پژوهشگر اقتصاد

طبق گزارش مرکز آمار، تورم ۱۲ ماهه که در شهریور ۹۸ به ۷/ ۴۲ درصد رسیده بود و برخلاف ادعاها، همزمان با روند صعودی بورس، تا پایان مرداد ماه ۹۹ به ۸/ ۲۵ درصد کاهش یافته بود، از مهر ۹۹ مجدد صعودی شد به‌طوری که در پایان تیرماه امسال، رکورد قبلی را شکست و به ۲/ ۴۴ درصد رسید.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده