تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۰۹
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۲۲۷۶۸۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان:

فولاد مبارکه حدود ۱۶۰ میلیون یورو دارایی بلوکه شده دارد

‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه در مجموع فولاد مبارکه به دلیل تحریم‌ها حدود ۱۶۰ میلیون یورو دارایی بلوکه شده دارد، گفت: اگر سال گذشته محدودیت انرژی نداشتیم از ظرفیت اسمی ۷.۲ میلیون تن تولید فولاد به ۷.۵ میلیون تن می‌رسیدیم، البته اجازه نداده ایم تحریم‌ها بر تولید ما اثرگذار باشد.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا عظیمیان در لایو اینستاگرامی با بیان اینکه از آبان ماه سال ۹۷ فولاد مبارکه درگیر تحریم‌های بسیار سختگیرانه قرار گرفت، اظهار کرد: وزارت خزانه داری فولاد مبارکه در این مدت یک اطلاعیه عمومی و دو اطلاعیه خاص فولاد مبارکه در لیست در شدیدترین تحریم‌ها قرار داده است که موجب شد در صادرات، واردات، ارتباطات، تکنولوژیک، جابجایی کالا‌های ارزی و ... دچار مشکل شویم، اما این اتفاق باعث نشد حرکت مبارکه با رکود مواجه شود.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین کالا‌های استراتژیک فولاد در روش قوس، الکترودگرافیتی است که مصرف چندگانه در صنایع اتمی و موشکی دارد، افزود: در مهر ماه ۹۷ ذخیره این محصول بسیار کم بود، اما امروز به لحاظ این کالا نزدیک به سه سال ذخیره الکترودگرافیت داریم و توانستیم بخش زیادی از مشکلات ناشی از تحریم‌ها را حل کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: همچنین در این مدت بخشی از پول‌های فولاد مبارکه در اروپا بلوکه شده و بخشی از کالا‌های خریداری شده در انبار‌های شرکت‌های اروپایی دپو شده و تحویل فولاد مبارکه داده نمی‌شود، اما با وجود تمام این مشکل حرکت مبارکه متوقف نشده است.

وی تاکید کرد: نزدیک ۱۰۰ میلیون یورو پول نقد و نزدیک ۶۰ میلیون یورو کالا‌های فولاد مبارکه در انبار‌های شرکت‌های اروپایی بلوکه شده است در مجموع فولاد مبارکه به دلیل تحریم‌ها حدود ۱۶۰ میلیون تومان دارایی بلوکه شده دارد.

عظیمیان گفت: شرکت طرف حساب و بانک ها، از اعتبار کافی برخوردار هستند، اما در چارچوب تحریم‌ها ناچار به این هستند که با رفع تحریم‌ها این دارایی‌ها به حساب شرکت فولاد مبارکه واریز می‌شود، البته فولاد مبارکه برای آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده خود در آلمان و ایتالیا طرح دعاوی انجام داده که در بخش‌هایی موفق بودیم و در بخش‌هایی هم منتظر رای نهایی و تجدیدنظر هستیم.

تغییرات مدیریتی وزارت صمت و چالش فولادی‌ها

وی با بیان اینکه در دولت گذشته پست وزارت صمت پنج بار تغییر کرد که این تغییر مدیریت به چالشی برای تمام صنایع از جمله فولادی تبدیل شد، گفت: از طرفی با توجه به اینکه اینکه فولاد مبارکه بنگاه صنعتی و شرکتی بورسی است و همچنین در دنیا فولاد به دو صورت طویل و عریض تولید می‌شود و فولاد طویل شامل میلگرد و تیرآهن مصرف همگانی دارد، اما فولاد عریض تنها در صنعت کاربرد دارد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان توضیح داد: محصولات فولاد مبارکه وارد صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، قطعه سازی، ساختمان سازی، صنعت پروفیل و همچنین برای انجام پروژه‌های وزارت‌های نیرو و نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فولاد مبارکه لوکوموتیو صنعت

وی با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه لوکوموتیو صنعت است، تصریح کرد: فعالیت ۳ هزار واحد صنعتی به فولاد مبارکه وابسته است و فعالیت فولاد مبارکه نقش بالایی در صنعت و اقتصاد و اشتغال کشور دارد و به نوعی نقش زیربنایی برای خود قایل هستیم، از سوی دیگر باید توجه داشت که صنعت سیمان و فولاد به عنوان کالای زیربنایی برای توسعه نقش بالایی در کشور دارند.

عظیمیان با بیان اینکه فولاد مبارکه با تولید ۶.۵ میلیون تن و همچنین گروه مبارکه شامل هرمزگان و سبا در مجموع باید تولید ۱۰.۲ تن داشته باشد، افزود: پیش از ورودم به فولاد مبارکه، تولید این شرکت ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تن بود، اما دو ساعت مانده به پایان سال ۹۹، تولید شرکت فولاد مبارکه توانست از مرز ۷ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: گروه فولاد مبارکه ۸.۵ میلیون تن فولاد تولید کرده است که در سال ۹۹ تولید به نزدیک ۱۰ میلیون تن رسید، درحالیکه در زمستان ۹۹ همزمان قطع برق و گاز داشتیم و اگر محدودیت انرژی را نداشتیم از ظرفیت اسمی ۷.۲ میلیون تن تولید فولاد ۷.۵ میلیون تن می‌رسیدیم، همچنین اجازه ندادیم تحریم‌ها بر تولید ما اثرگذار باشد.

توضیحات در مورد ابرطرح توسعه نورد گرم ۲

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنین درباره طرح‌های توسعه فولاد مبارکه توضیح داد: ابرپروژه نورد گرم ۲ به ظرفیت تولید ۴.۲ میلیون تن فولاد در سال ۸۹ در این شرکت تعریف شد؛ باید توجه داشت که فولاد مبارکه، ۷ میلیون تن فولاد خام تولید دارد که حدود ۳ میلیون تن آن را به صورت خام می‌فروشیم.

وی تاکید کرد: فولاد مبارکه در ۱۱ سال گذشته با پروژه نورد گرم ۲ در پی این بوده که تمام تولیدات فولاد خام خود را نورد کرده و با ارزش افزوده بالا به بازار عرضه کند.

عظیمیان با اشاره به اینکه ابرپروژه نورد گرم ۲ طی چندین مرحله به مناقصه بین المللی رسید، اما به دلیل تحریم‌ها تاکنون به فاز اجرایی نرسیده است، گفت: با توجه به این مشکلات با یک شرکت خارجی اخیرا رایزنی و مراحل صدور مجور آن‌ها انجام شده است.

وی توضیح داد: این ابرپروژه با ظرفیت ۱۶ هزار میلیارد تومان، زمینه اشتغال ۱۰ هزار نفر را مهیا می‌کند و امیدواریم در سه سال آینده به بهره برداری برسد تا کشور از واردات ورق بی نیاز شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنین یادآور شد: کلنگ ابر پروژه نورد گرم ۲ در سال ۹۸ به زمین زده شد و اجرای این پروژه توسط خود فولاد مبارکه تامین مالی می‌شود، از سوی دیگر برای ۱۱ طرح توسعه خود هیچ ریال و کمکی از دولت نخواهیم گرفت و تنها به دنبال دریافت مجوز‌ها هستیم.

مشارکت فولاد مبارکه در سه طرح انتقال آب

وی همچنین به سه طرح انتقال آب که فولاد مبارکه در آن مشارکت دارد اشاره کرد و گفت: ساخت سد تنظیمی کوهرنگ سه، انتقال آب از جنوب به اصفهان با مشارکت ۴۰ درصدی فولادی و خط انتقال آب به خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان از جمله این طرح‌ها است.

عظیمیان به طرح چهارساله تحول دیجیتال از ۵ مرداد ماه سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: فولاد مبارکه در حال حاضر در نسل سوم تکنولوژی قرار دارد، اما نسل چهارم می‌گوید کل یک سازمان باید به صورت هوشمند اداره شود که نتیجه آن اداره هوشمند فولاد مبارکه خواهد بود و برای سهامداران بهره وری ۶.۸ درصدی است این پروژه تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.

وی در ادامه درباره طرح توسعه دو خط تولید ۳۰ هزار تنی الکترودگرافیتی در یزد نیز، گفت: نیاز سالانه کشور به این محصول استراتژیک ۵۰ هزار تن است که نیمی از آن در شرکت فولاد مبارکه مصرف می‌شود و نیاز است در تولید این کالا خودکفا شویم که با انعقاد قرارداد‌های خارجی انجام شده و واردکردن تجهیزات مورد نیاز در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد.


۸۰ درصد نیاز مصرف کنندگان واقعی را تامین کنیم

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه به علت حجم بالای نقدینگی ممکن است کالای سرمایه‌ای فولاد، در مسیر سوداگری و واسطه گری قرار گیرد که در مورد محصولات این شرکت درصد اندکی را شامل می‌شود، افزود: بخش عمده تولیدات شرکت فولادمبارکه به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد و در تلاشیم بازار دچار آشفتگی نشود.

وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار مشتریان قرار داده است، توضیح داد: با فروش اعتباری و گشایش LC داخلی توسط بانک‌ها به مدت سه ماه این امکان برای تولیدکنندگان فراهم شده تا از فولاد مبارکه کالا خریداری و به محصولات نهایی برای ارزش افزوده و سود بیشتر تبدیل کنند.

عظیمیان همچنین درباره قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی، گفت: افراد در بورس کالا براساس تعیین سهمیه و سامانه بهین یاب، امکان خرید دارند و قیمت هم کشف می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فولادمبارکه تولید کننده است؛ نه توزیع کننده، اظهار کرد: ما تا خود شرکت مسئول هستیم و محصولات در اختیار مصرف کننده نهایی قرار گیرد، اما در برخی مواقع به علت حجم بالای نقدینگی کشور، جذابیت کالای سرمایه‌ای فولاد و اشکالات موجود در نظام توزیع مشکلاتی ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اعتقاد بر اینکه اگر ۸۰ درصد نیاز مصرف کنندگان واقعی را تامین کنیم دیگر جایی برای سفته بازی و واسطه گری باقی نمی‌ماند، بنابراین درصدیم این اشکالات در دولت جدید برطرف شود و با توجه به اینکه فولادمبارکه به طور انحصاری، تولیدکننده ۹۳ درصدی ورق کشور است با همکاری وزارت صمت اجازه آشفتگی در این بازار را نمی‌دهیم.

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده