تاریخ: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۵۴
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۲۳۱۶۸۰
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

ذخیره ۱۳۴۱ میلیون تنی معادن سنگ در محلات

‌می‌متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ذخیره قطعی شناسایی شده سنگ در محلات ۱۳۴۱ میلیون تن است که باید با هماهنگی نهاد‌های مختلف استان و کشور از آن‌ها بهره مناسب را برد.

به گزارش می‌متالز، سعید جعفری کرهرودی روز سه شنبه ۲۰ مهر در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم‌ور محلات اظهار کرد: استان مرکزی معمولا به عنوان پایتخت صنعتی شناخته می‌شود، اما این استان رنگین کمانی از مواد معدنی است که هرچند ممکن است حجم استخراج آن‌ها بالا نباشد، اما از نظر تنوع بین استان‌های کشور منحصر به فرد است و تقریبا ۳۶ ماده معدنی در حال استخراج دارد.

وی افزود: ظرفیت سالانه پروانه‌های بهره برداری معدنی استان ۲۶ میلیون تن و ذخیره قطعی شناسایی شده ۱۳۴۱ میلیون تن است که منابع عظیمی است و باید با هماهنگی نهاد‌های مختلف استان و کشور از آن‌ها بهره مناسب را برد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: جانمایی این نمایشگاه در محلات با رویکرد استراتژیک انجام گرفته است، چراکه بیشترین تنوع و بیشترین حجم معادن کشور در یک شعاع ۳۰۰ کیلومتری از این نمایشگاه قرار دارد و بر این اساس جا دارد که این نمایشگاه به صورت یک نمایشگاه دائمی و بین المللی فعالیت کند.

جعفری ادامه داد: با وفاق و همدلی موجود در حوزه معدن توانسته ایم ۱۰۰ معدن غیرفعال را فعال کنیم. بیشترین حجم معادن سنگ در اطراف محلات قرار دارد و از مجموع ۵۹۴ معدن استان ۱۴۰ معدن در محلات، ۵۵ معدن در خمین و ۹۰ معدن در دلیجان قرار دارند.

محمدرضا ناظری فرماندار محلات نیز در این آئین با اشاره به حضور سفرا و هیات‌های تجاری از کشور‌های چک، افریقای جنوبی، تاجیکستان، بنگلادش و اندونزی در این نمایشگاه، به برگزاری میز سنگ کشور در جریان برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مطالبات فعالان عرصه صنعت سنگ از چنین جلساتی، خروجی خوب و قابل اجراست. این جلسات باید نتایج مطلوب عینی برای فعالان صنعتی بهمراه داشته باشد.

وی افزود: یکی از مشکلات فعالان صنعت سنگ بویژه در محلات در حوزه صادرات است که شاید بخشی از آن به مسئله خودتحریمی باز می‌گردد و انتظار می‌رود در این جلسات برای این مشکلات نیز چراه اندیشی و موانع برطرف شود.

ناظری واردات ماشین آلات معدنی مورد نیاز معدنداران را دیگر دغدغه فعالان این عرصه عنوان و اظهار کرد: انتظار می‌رود یافتن راهکار‌هایی برای تسهیل در واردات قطعات و ماشین آلاتی که در داخل کشور امکان تولید آن‌ها وجود ندارد در میز سنگ مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده