تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۹
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۲۵۷۸۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس حوزه صادرات:

اقتصاد بدون صادرات بی‌معنا و ناکارآمد است

‌می‌متالز - کارشناس حوزه صادرات، مهمترین رکن و آخرین حلقه اقتصاد هر کشور را صادرات عنوان و تاکید کرد: با توسعه حوزه صادرات می‌توان اقتصاد را معنا بخشید و آن را کارآمد کرد و ضمن افزایش درآمد‌های ارزی، بستر لازم را برای شکوفایی و بالندگی این حوزه فراهم کرد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا شریفی نقش مهم صادرات غیرنفتی و نقش آن را در بهبود و رشد شاخص‌های اقتصادی کشور را یادآور شد و گفت: گسترش صادرات به طور معمول سبب دسترسی به بازار‌های خارجی، افزایش تولید و دستیابی به رشد مستمر اقتصادی می‌گردد به طوری که بررسی روند حرکت اقتصاد جهانی نشاندهنده آن است که سهم صادرات کالا‌های صنعتی در جهان به همین دلیل در حال افزایش است بنابراین توجه به نقش صادرات کالا‌های صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: هیچ کشوری نمی‌تواند تنها براساس نیاز‌های بازار بومی خود به سمت تولید حرکت کند و به رونق برسد چرا که اولاً نیاز‌های بازار، محدود است و ثانیاً عدم رقابت با برند‌ها و شرکت‌های بزرگ دنیا سبب تنزل کیفیت محصولات و تولیدات خواهد شد.

شریفی ادامه داد: ارتباط با شرکت‌های بزرگ دنیا از مهمترین الزامات فضای اقتصادی کشور است؛ این ارتباط از سویی صاحبان صنایع و تصمیم‌گیران را با آخرین روش‌های تولید و فناوری روز آشنا می‌کند و از سوی دیگر می‌تواند نقش بسزایی در ترسیم چشم‌انداز‌های اقتصادی و در نتیجه تصمیم‌گیری‌های داخلی داشته باشد.

این کارشناس حوزه صادرات با اشاره به ضرورت مطالعه میدانی تجربیات شرکت‌های بزرگ، تصریح کرد: علاوه بر این موارد، ارتباط هدفمند حتی می‌تواند به تولید محصولات مشترک نیز ختم شود. در واقع تولیدکننده ایرانی در قالب این ارتباط می‌تواند به تدریج با روش‌های نوین صنعتی روز دنیا آشنا شده و مدیریت صحیح داشته‌ها و منابع را بیاموزد.

وی یادآور شد: مهمترین دلیلی که امروزه سهم ایران از تجارت جهانی به شدت کاهش یافته و این روند نزولی همچنان حتی در منطقه ادامه دارد، فقدان مدیریت صحیح داشته‌ها و دانسته‌ها است. به عبارت بهتر هنوز مدیریت اقتصادی متقنی در کشور وجود ندارد که بتواند ظرفیت‌های مختلف و متنوع را در یک میسر همراستا کند.

وی با بیان اینکه کشور باید به صادرات محصولات دانش بنیان روی آورد، افزود: صادرات کالا‌های با فناوری بالا از چندین جهت برای کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ارزش بالای این کالاها، ایجاد ثبات و اقتدار سیاسی و وابستگی در کشور مقصد، نسبت به سایر صادرات کالا‌های تولیدی بسیار بیشتر است.

شریفی در پایان تاکید کرد: ارزش اقتصادی بالای کالا‌های دانش بنیان در مقایسه با سایر تولیدات خام و با فناوری‌های سطح پایین و متوسط می‌تواند تاثیر شگرفی بر توسعه، رفاه اقتصادی و اقتدار سیاسی کشور در عرصه بین المللی داشته باشد که باید در این زمینه بیشتر از قبل کار کرد.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده