تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۴
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۲۶۲۹۵۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مانع تراشی‌ها در بورس ادامه دارد / بازار در هفته جدید چگونه خواهد بود؟

‌می‌متالز - موردی که بازار ما را این روز‌ها آزار می‌دهد، دخالت دولت در قیمت محصولات شرکت ها، مانع تراشی‌ها برای ورود معاملات خودرو به بورس کالا و ابطال مکرر معاملات در بورس کالا است که به همراه قطع برق صنایع در فصل گرما، شرکت‌ها را با چالش جدی مواجه می‌کند.

به گزارش می‌متالز، مواردی که عوامل رکود و بی رمقی بازار را به طور کلی شامل می‌شود و سایه آن‌ها بر سر بازار است؛ نزدیک شدن به فصل مجامع می‌تواند در هفته پیش رو، شرکت‌هایی که تقسیم سود مناسبی را دارند مورد توجه قرار دهد.

احسان جوادی، مدیر معاملات شرکت کارگزاری توازن بازار گفت: در هفته‌های اخیر مجددا بازار با افت ارزش معاملات به کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان مواجه شده است. در حالی که با رشد دلار و تثبیت آن در ارقام حدود ۳۲ هزار تومان و تورم افسار گسیخته در کالا‌ها و رشد سایر بازارها، انتظار رشد بورس و رونق معاملات وجود داشت، اما به دلایل متعدد این اتفاق تا کنون رخ نداده و شاهد رکود و افت ارزش و حجم معاملات در آن هستیم.

جوادی بیان کرد: یکی از علت‌های وضعیت موجود افزایش ریسک سیاسی و کاهش امید‌ها به احیای برجام است؛ در حالی که تا چند ماه پیش سخن از توافق قریب الوقوع بود، اما رفته رفته شرایط تغییر کرده و قطعنامه شورای حکام، تهدید‌ها و تحریم‌های جدید جای آن را گرفت.

این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: بازار‌های مالی دنیا و رمزارز‌ها نیز در هفته گذشته به دلیل ترس از افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (به علت داده‌های آماری تورم بیش از انتظار در ماه می) با افت محسوسی روبرو شدند موضوعی که نهایتا با تصویب افزایش نرخ بهره ۰.۷۵ درصدی به وقوع پیوست و نشان داد و نگرانی‌ها در این خصوص بی مورد نبوده است و این خود، یکی دیگر از دلایل رکود شکل گرفته این روز‌های بورس ایران است که نگران سرایت این موضوع به بازار کامودیتی‌ها و نفت و سقوط آنهاست.

مدیر معاملات کارگزاری توازن بازار اظهار داشت: مورد دیگری که بازار ما را این روز‌ها آزار می‌دهد دخالت دولت در قیمت محصولات شرکت‌ها، مانع تراشی‌ها برای ورود معاملات خودرو به بورس کالا و ابطال مکرر معاملات در بورس کالاست که به همراه قطع برق صنایع در فصل گرما، شرکت‌ها را با چالش جدی مواجه می‌کند.

به گفته وی گذشته از مواردی که عوامل رکود و بی‌رمقی بازار را به طور کلی شامل می‌شود و سایه آن‌ها بر سر بازار است؛ نزدیک شدن به فصل مجامع می‌تواند در هفته پیش رو، شرکت‌هایی که تقسیم سود مناسبی را دارند مورد توجه قرار دهد.

جوادی در ادامه افزود: تعدیل مثبت سود گروه پالایشی که با شبندر آغاز شد و به نظر می‌رسد سایر شرکت‌های گروه را نیز شامل شود، می‌تواند این گروه را با اقبال و توجه خریداران مواجه کند. همچنین این روز‌ها مجددا اخبار و شایعاتی در خصوص بلوک خودرویی‌ها و خریداران این گروه به گوش می‌رسد که باعث می‌شود فعالان بازار، نیم نگاهی به معاملات این شرکت‌ها بر تابلوی بورس داشته و عرضه و تقاضا و تحولات آن‌ها را دنبال کنند.

این فعال بازارسرمایه بیان داشت: در مقابل، اما برخی شرکت‌های پتروشیمی (مارون، شفن و شخارک) که در لیست تحریم‌های جدید آمریکا قرار گرفتند باید از پس فشار عرضه برآیند تا دچار افت قیمتی نشوند.
منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده