تاریخ: ۲۵ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۴۷
بازدید: ۶۶۳
کد خبر: ۲۸۸۲۲۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی خبر داد؛

مسیر توسعه معادن آذربایجان‌شرقی با ریل‌گذاری برای شفافیت فعالیت هموار می‌شود

‌می‌متالز - مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی با بیان این که مسیر توسعه معادن استان با ریل‌گذاری برای شفافیت فعالیت هموار می‌شود، گفت: تاکنون اطلاعات ۱۷۵ معدن از ۳۰۰ معدن فعال استان در سامانه جامع تجارت ثبت شده است.

به گزارش می‌متالز، «صابر پرنیان» مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی در نشست شورای معادن استان گفت: با ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت، از این به بعد نوع، میزان و نحوه فروش مواد معدنی در قالب صدور فاکتور الکترونیکی در دسترس خواهد بود.

وی با بیا اینکه با تحقق ۱۰۰ درصدی درج اطلاعات در سامانه جامع تجارت، ۹۵ درصد فعالیت معادن استان شفاف خواهد شد، افزود: مسیر توسعه معادن استان با ریل‌گذاری برای شفافیت فعالیت هموار می‌شود. در این راستا تاکنون اطلاعات ۱۷۵ معدن از ۳۰۰ معدن فعال استان در سامانه جامع تجارت ثبت شده و با تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شده است تا پایان بهمن‌ماه امسال فعالیت تمام معادن استان از طریق این سامانه رصد می‌شود.

مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی ضمن تقدیر و تشکر از اداره کل بازرسی و سازمان نظام مهندسی معدن استان به منظور همراهی با برنامه‌های سازمان صمت افزود: اگر این جریان به خوبی تا پایان بهمن ماه امسال نهادینه شود ریل گذاری خوبی برای سال‌های آینده در بخش معدن انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت شفاف‌سازی فعالیت معادن، به شهرستان‌ها و فرمانداران ابلاغ شده که تخصیص سوخت مورد نیاز معادن بر مبنای ثبت نام در سامانه جامع تجارت است.

پرنیان با اشاره به اهمیت صحت سنجی مجدد ۱۰۰ معادن فعال استان یادآور شد: با فعال کردن تمام معادن استان سعی می‌کنیم از ظرفیت‌های قانونی به نحو احسن استفاده کنیم و تحولی اساسی در این بخش ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در ۹ ماه نخست امسال ۴۷ پروانه اکتشاف، ۳۵ گواهی کشف و ۳۲ پروانه بهره برداری معدن در استان صادر شده است، بر اهمیت تعیین تکلیف وضعیت معادن در کاهش تعطیلی واحد‌های معدنی تاکید کرد و افزود: ۱۱۷ نفر در مزایده ۲۲۶ محدوده معدنی شرکت کرده بودند که در نهایت ۳۲ نفر در این مزایده برنده شدند.

مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی ادامه داد: تا پایان امسال برای برگزاری مزایده دوم اطلاع رسانی خواهد شد تا تمام معادن استان تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به کمبود شدید نیرو در بخش معدن سازمان صمت تاکید کرد: با این نیرو و امکانات، تکالیفی که قانون گذار برای ما تعیین کرده قابل اجرا نیست و کار در بخش معدن به شدت سنگین است، بنابراین به‌منظور پیشبرد اهداف باید نیروی مورد نیاز سازمان جذب شود.

پرنیان همچنین با اشاره به بند ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص تعلق یک درصد از فروش معادن برای جبران خسارت به راه‌های عمومی و اراضی، گفت: با توجه به این که در سال‌های گذشته مبلغی از این محل اخذ نشده، بنابراین از سازمان برنامه و بودجه درخواست می‌کنیم تا با اقدامات مورد نیاز استان از ظرفیت‌های این محل بهره‌مند شود.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده