تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۸:۳۶
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۲۸۸۷۰۶
سرویس خبر : متالورژی و مواد

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

‌می‌متالز - صنعتگران شرکت دیرگدازه‌های ویژه زاگرس در قطب صنعتی سفیددشت شهرستان بروجن، از طراحی تا تولید نازل‌های بیرونی و داخلی در مدت ۸ ماه، انحصار تولید این قطعات را از دست کشور‌های آمریکا، ژاپن، آلمان، چین و هند خارج کردند.

به گزارش می‌متالز، همزمان با رشد و شکوفایی صنایع مادر به ویژه صنعت فولاد طی سال‌های اخیر، صنعت نسوز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار گردیده است و خوشبختانه در دهه اخیر پیشرفت‌های نسبتاً خوب و قابل قبولی در تولید نسوز از لحاظ کمی و کیفی انجام شده که هنوز هم ادامه دارد.

با توجه به تغییر و تحولات نسبتا سریع در فناوری تولید و مصرف فرآورده‌های نسوز و نیاز روز افزون این صنایع به فرآورد‌های نسوز به ویژه قطعات ویژه نسوز، شرکت دیرگداز‌های ویژه زاگرس در سال ۱۳۹۳ در منطقه صنعتی سفیددشت به عنوان اولین تولید کننده قطعات ویژه نسوز خطوط ریخته گری دائم در خاورمیانه فعالیت خود را با هدف بومی سازی و قطع نیاز کشور آغاز کرد.

سجاد رستمی مدیرکل صمت چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت دیرگداز‌های ویژه زاگرس به عنوان اولین تولید کننده قطعات ویژه نسوز در کشور و براساس شرایط و نیاز‌های روز صنایع مصرف کننده و با بهره گیری از جدیدترین تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا و با تکیه بر همت کارشناسان مجرب با ظرفیت اسمی سالانه ۱۰۰ هزار قطعه شروع به فعالیت نمود.

وی افزود: در این راستا تمامی قطعات ویژه نسوز مصرفی در صنایع فولاد اعم از انواع لدل شرود، استوپر و انواع نازل‌ها را در سبد محصولات خود عرضه نمود و نیاز کارخانجات بزرگ فولاد کشور همچون مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، مجتمع ذوب آهن اصفهان، صنایع فولاد اهواز، آلیاژی ایران و... را تامین می‌کند.

رستمی اضافه کرد: در حال حاضر کارخانه شرکت دیرگداز‌های ویژه زاگرس در زمینی به وسعت ۲۴ هزار مترمربع در منطقه صنعتی سفید دشت واقع در استان چهارمحال و بختیاری در حال فعالیت است و توانسته ۲۰۰ شغل در سطوح مختلف به طور مستقیم ایجاد کند.

ریخته گری پیوسته چیست؟



فرهی سرمایه گذار و مدیر شرکت دیرگداز زاگرس سفیددشت گفت: ریخته گری پیوسته (CC) فولاد یعنی شکل دهی پیوسته و مستقیم فولاد مذاب به مقاطع فولادی نیمه نهایی مانند بلوم، بیلت و اسلب است.

وی افزود: ریخته گری پیوسته در سال ۱۸۴۰ برای تولید لوله‌های سربی ابداع شد، اما تا سال‌های دهه ۳۰ قرن بیستم به صورت تجاری در نیامد.

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

فرهی اضافه کرد: ریخته گری مداوم یکی از مهمترین فرایند‌های تولید ابداع شده در دنیا در صنعت فولاد سازی است که نتایجی از قبیل بهبود در کیفیت، راندمان، بهره وری و صرفه اقتصادی را در محصولات فولادی به همراه داشته است.

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

وی ادامه داد: امروزه بالغ بر ۹۵٫۵ درصد از تولید فولاد خام جهانی از این روش تولید می‌شود. استفاده از روش ریخته گری پیوسته یک پدیده بسیار مهم و پیشرفته متالورژیکی است که در آن سرعت تولید شمش بسیار افزایش می‌یابد و کیفیت متالورژیکی شمش‌ها نیز به دلیل یکنواختی و همگونی تولید بهبود می‌یابد.

فرهی گفت: یکنواختی و بی عیب بودن شمش‌ها در این روش سبب شده که ضایعات تولید در هنگام نورد کمتر و تولید اقتصادی‌تر شود.

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

وی افزود: به وسیله ریخته گری پیوسته شمش، بیشتر فلزات غیر آهنی، فولاد‌های کربنی و آلیاژی را می‌توان ریخته گری کرد.

سرمایه گذار و مدیر شرکت دیرگداز زاگرس سفیددشت گفت: از زمان بکارگیری این روش تا کنون، پیشرفت‌های شایانی در تکنیک‌های اجرایی ایجاد شده است. بیش از ۵۰ درصد تولید جهانی فولاد به این روش صورت می‌گیرد در ژاپن بیش از ۸۰ درصد تولیدات فولادی به روش ریخته گری پیوسته است.

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

فرهی اضافه کرد: معمولاً هنگامی که انجماد شکل‌های پایه برای تولید به روش‌های دیگر (مانندنورد یا آهنگری) مورد نیاز است، ریخته گری پیوسته مداوم به کار می‌رود. از این روش همچنین برای تهیه قطعات بلند، پیوسته و با مقاطع مخصوص استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: در این روش فقط با یک قالب تعداد زیادی قطعه تهیه می‌شود، زیرا هر قطعه اساساً قسمتی بریده شده از یک تولید پیوسته است. به علاوه به علت عدم آلودگی مذاب به هنگام ریختن کیفیت محصول نهایی خیلی بالا است و جابه جایی ماده به حداقل ممکن کاهش می‌یابد.

دستاورد جدید در صنعت فولاد سازی


صنعتگران شرکت دیرگدازه‌های ویژه زاگرس در قطب صنعتی سفیددشت شهرستان بروجن، از طراحی تا تولید نازل‌های بیرونی و داخلی در مدت ۸ ماه، انحصار تولید این قطعات را از دست کشور‌های آمریکا، ژاپن، آلمان، چین و هند خارج کرد.

کوروش شهریاری مدیرعامل این شرکت گفت: با تکنولوژیی که در نازل‌ها ایجاد شده، راندمان تولید تا ۳۰ افزایش یافته است.

معاون صنایع معدنی اداره کل صمت چهارمحال وبختیاری هم گفت: نیاز سالانه کشور به ۱۲۰ هزار قطعه فولادی است که هم اکنون این واحد صنعتی ۳۰ درصد آن را تامین می‌کند.

انحصار تولید نازل‌های ریخته ‎گری پیوسته شکسته شد

قاسمی افزود: هم اکنون ۲۸ واحد تولید قطعات فولادی درکشورفعال است که به خاطرحساسیت ریخته گری دراین واحد‌ها نازل‌های آنان کاملا وارداتی بود وبا دست یابی کشورمان به این تکنولوژی بعضی از واحد‌های بزرگ فولادی کشور، صددرصد نیاز‌های خود را از این واحد تامین می‌کنند.

اسدی مدیرخط تولید شرکت دیرگدازه‌های ویژه زاگرس هم گفت: هم اکنون با به کارگیری این نازل‌ها درشرکت فولادی دیرگدازه‌های زاگرس، تولید این واحد درقطعات نسوز فولادی ۲۵ درصد افزایش یافته که تا پایان سال به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده