تاریخ: ۲۹ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۲۸۸۸۱۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

لزوم توجه مسوولان به استعداد‌های شرقی‌ترین شهرستان استان سمنان

‌می‌متالز - شهرستان میامی از جمله شهرستان‌های بااستعداد در حوزه‌های گوناگون به‌ویژه کشاورزی، گردشگری و معادن به‌شمار می‌رود که نیازمند توجه جدی مسوولان ارشد استان است.

به گزارش می‌متالز، آخرین شهرستان استان سمنان در پرترددترین جاده مواصلاتی و ترانزیتی کشور یعنی کریدور شرق به غرب که پایتخت سیاسی را به پایتخت فرهنگی ایران وصل می‌کند، میامی است.

شهرستانی که با وجود نام مشهور آن در جهان که تداعی‌کننده نام یکی از ایالت‌های معروف آمریکاست و با توجه به ظرفیت‌های سرشار گردشگری، کشاورزی و معدنی‌اش آن‌طور که باید مورد توجه مسوولان استانی و کشوری قرار نگرفته است.

همین بی‌مهری‌ها به شرقی‌ترین شهرستان استان سمنان بوده که نام آن را در شمار ۳۱ شهرستان کمتر برخوردار کشور قرار داده است.

میامی که حلقه وصل سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان به استان سمنان است، با وجود معادنی که نزدیک به ۳۰ درصد معادن استان را شامل می‌شود و تولید غلات بیش از ۵۰ درصدی از نیاز استان سمنان و قرار گرفتن در پرترددترین محور جاده‌ای کشور هنوز که هنوز است به‌دنبال پاک کردن غبار محرومیت از روی چهره مردمان خود می‌شود.

به همه این‌ها بیفزایید ارائه نامناسب خدمات در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در روستا‌ها را که از دهستان فرومد گرفته تا بخش کالپوش به چشم می‌خورد.

محصولات کشاورزی روستایی شهرستان میامی برندسازی می‌شود

آشوری، فرماندار شهرستان میامی عصر امروز در جمع مردم روستا‌های شهرستان میامی راجع به تلاش برای برندسازی محصولات کشاورزی روستا‌های این شهرستان است، گفت: شهرستان میامی به‌واسطه حجم تولید قابل توجه محصولات کشاورزی صیفی و باغی، ظرفیت برندسازی تولیدات و ایجاد صنایع وابسته به آن را دارد.

فرماندار میامی با اشاره به سفر استاندار سمنان به این شهرستان گفت: از مجموع ۹۹ مصوبه چهار سفر استاندار و مدیران‌کل به شهرستان میامی، بیش از ۹۲ درصد اجرایی شده است.

آشوری در مورد مدیریت مصرف گاز در این شهرستان نیز بیان کرد: با تدابیر صورت‌گرفته در استان و مدیریت مصرف گاز در شهرستان میامی با وجود قطعی و افت فشار گاز در شهرستان‌های مجاور خوشبختانه شاهد هیچ‌گونه مشکلی در ارائه گازرسانی به مردم نبودیم.

معیار تخصیص بودجه به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها شاخص عدم توسعه‌یافتگی است

علی‌اصغر خانی، نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در جمع مردم روستا‌های شهرستان میامی، اظهار داشت: تلاش می‌شود ضمن بررسی مشکلات روستا‌های این شهرستان بتوانیم تمامی خدمات شایسته برای مردم این منطقه را ارائه کنیم.

خانی در خصوص اولویت‌های اساسی روستا‌های استان گفت: در زمان حاضر دو مشکل تأمین آسفالت موردنیاز دهیاری‌ها و اجرای عادلانه و دقیق طرح هادی از مسائل مهمی به‌شمار می‌رود که در بیشتر دیدار‌ها و ملاقات‌های مردمی به آن اشاره می‌شود.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید سهم دقیق. دهیاری‌ها و شهرداری‌ها از حوزه مالیات پرداخت شود افزود: ملاک مجلس جهت تصویب لایحه بودجه سال آینده معیار عدم توسعه‌یافتگی است و این در حالی است که در سال‌های گذشته معیار جمعیتی به‌عنوان ملاک تخصیص بودجه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مدنظر قرار می‌گرفت.

وی اضافه کرد: در سال آینده چهار درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده باید به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اختصاص می‌یابد، همچنین در تلاش هستیم سهم روستا‌ها و شهر‌های استان سمنان از این محل افزایش یابد.

پیگیری تخصیص تسهیلات تبصره ۱۶ برای روستا‌های استان سمنان

سید محمدرضا هاشمی عصر امروز در سفر به روستا‌ها و توابع این شهرستان در قالب کاروان خدمت و ملاقات چهره به چهره با مردم در روستای کوهان ضمن قول پیگیری مشکلات روستا‌ها ابراز کرد: وام خوداشتغالی از محل تبصره ۱۶ کمیته امداد و سایر نهادها، تسهیلات تعمیر منازل مسکونی و وام قرض‌الحسنه جهت رفع مشکلات مردم روستا‌های شهرستان میامی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در راستای تأمین اعتبارات لازم جهت تخصیص تسهیلات تبصره ۱۶، تاکنون یک‌هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان اعتبار جهت اشتغال‌زایی و مشاغل روستایی جذب شده است.

هاشمی با تصریح به اینکه نباید جهت تأمین و در اختیار گذاشتن زمین در روستا‌ها مشکلی وجود داشته باشد گفت: بنیاد مسکن موظف است به افرادی که می‌خواهند به روستا‌های خود بازگردند زمین مناسب به‌همراه خدمات ایجاد معابر و خیابان‌کشی و سایر ساخت‌ها ارائه کند.

استاندار سمنان به تکلیف دستگاه‌های خدمات‌رسان جهت اعطای انشعابات گاز، برق و آب در روستا‌ها تأکید و بیان کرد: پیگیری این موضوعات به‌عهده دهیاران روستا‌ها است و قطعاً مسوولان شهرستان و استان نیز از هیچ تلاشی جهت اجرای دقیق این مسائل فروگذار نخواهند کرد.

هاشمی با ابراز اینکه درصد بالایی از مصوبه‌های سفر دولت به شهرستان میامی اجرایی شده است اضافه کرد: برای ساخت مجتمع‌های خدمات رفاهی بین‌راهی تسهیلات هشت‌درصدی همراه با تنفس دوساله پرداخت می‌شود که شورا‌های روستا‌ها و دهیاری‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

به هر روی نگاه نامتوازن در تخصیص اعتبارات و کم‌توجهی مسوولان استانی در طول سال‌های متمادی سبب بروز مشکلات برای مردم سخت‌کوش میامی شده است.

ظرفیت کاروان‌های خدمت و ملاقات چهره به چهره با عموم مردم اگر با هدف شناسایی و رصد دقیق مشکلات و ایجاد سازوکار‌های فوری جهت حل دغدغه‌های مردمی باشد قطعاً فرصت مناسبی خواهد بود تا به این بهانه مدیران ارشد استان در محاسبات بودجه‌ای و اولویت‌های خود تجدیدنظر کنند.

یکی از اصلی‌ترین مشکلات شهرستان میامی، موضوع وابسته بودن بسیاری از ادارات و نهاد‌ها به شهرستان همسایه خود شاهرود است، چراکه اکنون با گذشت حدود پانزده سال از شهرستان شدن آن هنوز پای تعدادی از ادارات به آن باز نشده و یا اگر شده استقلال لازم از شاهرود را ندارد، کنار این مشکل، مساله عدم ماندگاری مدیران ارشد این شهرستان در میامی نیز از جمله مسائلی است که می‌تواند به عدم بازدهی دستگاه‌های اجرایی منجر شود.

به هر حال امید است با پیگیری حوزه تسهیلات ارزان‌قیمت و متناسب بودن ارائه خدمات زیرساختی همچون مسکن و سایر نیاز‌ها میامی به یکی از نقاط با ظرفیت استان تبدیل شود تا شاهد مهاجرت معکوس جمعیت نیز در آن شهرستان باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده