تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۴۲
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۲۹۲۵۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش نرخ ارز، بورس و چشم‌انداز آینده

‌می‌متالز - نرخ دلار علی‌رغم همه وعده‌هایی که مقامات اجرایی و رییس کل بانک مرکزی داده بودند، وارد دالان ۴۸ هزار تومانی شد. نرخی که نگرانی‌ها را در خصوص چشم‌انداز تورم پیش روی کشور افزایش داده و التهاباتی را در بازار‌ها ایجاد کرده است.

به گزارش می‌متالز، نرخ دلار علی‌رغم همه وعده‌هایی که مقامات اجرایی و رییس کل بانک مرکزی داده بودند، وارد دالان ۴۸ هزار تومانی شد. نرخی که نگرانی‌ها را در خصوص چشم‌انداز تورم پیش روی کشور افزایش داده و التهاباتی را در بازار‌ها ایجاد کرده است.

با توجه به این واقعیت که نرخ ارز در نظم و نظامات بازار‌های کشور، یک نرخ مرجع محسوب می‌شود و افزایش آن باعث افزایش مجموعه کالا‌ها و خدمات در کشور می‌شود، نوسانات اخیر باعث خواهد شد مردم در ایام پایانی سال موجی از گرانی‌ها را تجربه کنند.

به‌طور کلی، مختصات زمانی کشور هم به گونه‌ای است که می‌توان تصور دلار با قیمت‌های بالاتر در افق پیش رو را داشت. تجربه ثابت کرده که نزدیک شدن ایام نوروز به خودی خود با نوعی نوسان همراه است. این نوسانات، امسال بسیار زودتر از راه رسیده‌اند و مشخص نیست تا چه زمانی این نوسانات ادامه خواهند داشت. انتظارات تورمی ناشی از عدم احیای برجام، مشکلات اقتصاد جهانی، فقدان سرمایه‌گذاری‌های مولد در زیرساخت‌ها و... مجموعا شرایط اقتصاد ایران را با مجموعه‌ای از ابهامات همراه ساخته است.

اما در این میان بسیاری این پرسش را مطرح می‌کنند که ارتباط میان این نوسانات ارزی با بازار سهام کشور چیست؟ بازار سهام به این نوسانات چگونه واکنش نشان می‌دهد؟ آیا واکنش بازار نسبت به تحولات ارزی کشور باعث رشد بازار سهام است یا اینکه بازار را دچار نزول می‌کند؟ به‌طور کلی این روز‌ها در خصوص چرایی عدم واکنش بورس به دلار درحال حاضر سوالات زیادی پرسیده می‌شود. در این میان حتی گاهی عنوان می‌شود ارتباط دلار و بورس قطع شده است و بازار سهام کشور در مواجهه با نوسانات ارزی بی‌تفاوت شده و اصطلاحا «سِر» شده است.

اما نشانه‌های فروانی وجود دارد که شرایط را به گونه‌ای متفاوت تصویرسازی می‌کند. به نظر من بورس از منظر زمانی به دنبال پر کردن آخرین شاخه اصلاحی خود است و این اصلاحات، ارتباطی با نوسانات دلار ندارد.

بر اساس اصل همگرایی، بازار‌ها از هم تاثیر می‌پذیرند و رشد یکی باعث رشد دیگری می‌شود. به عنوان نمونه وقتی بازار ارز با نوسان مواجه می‌شود، پس از مدتی بازار طلا و سکه، بازار خودرو، بازار مسکن و نهایتا بازار سهام از نوسانی که در بازار ارز رخ داده است، تاثیر می‌پذیرند.

مطابق این مدل، معمولا بورس با کمی تاخیر نسبت به سایر بازار‌ها به دلار واکنش نشان می‌دهد. تاثیر بازار سهام نسبت به تحولات بازار ارز مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامد. همانطور که پیش‌تر عرض کردم بعد از پر شدن زمان این شاخه اصلاحی میانه، موج صعودی قدرتمندی در بازار شکل خواهدگرفت و کف سهامی که در این شاخه اصلاحی لمس می‌شوند تا ۲ سال دیگر لمس نخواهد شد. از سوی دیگر، مجلس هم در خصوص خودرو مصوباتی داشته که تغییراتی در بازار ایجاد می‌کند.

مصوبه مجلس برای خودرویی‌ها به نظر من باعث رشد سودآوری خودرویی‌ها و برچیده شدن قرعه‌کشی و ثبت‌نام و... خواهد شد و اگر کل محصولات عرضه شود بعید می‌دانم کار به رقابت کشیده شود. قیمت‌های پایه هم مرتبا (فصلی) آپدیت می‌شود و درنهایت در طول یک‌سال باعث رشد فصلی سود خودروساز‌ها خواهد شد. یک نکته هم اضافه کنم که از منظر تکنیکالی خودرویی‌ها در رالی بعدی بازار، (بعد از اتمام اصلاح میانه بازار) رشد‌های خیره‌کننده‌ای (بعضا بیش از ۲۰۰ درصد) را ثبت خواهند کرد. مجموعه این گزاره‌ها حاکی از آن است که بازار سهام در چشم‌انداز پیش رو با رشد و رونق قابل قبولی پیش خواهد رفت.

به عبارت دیگر یکی از پر قدرت‌ترین موج‌های صعودی بازار بعد از این شاخه اصلاحی میانه در بازار را خواهیم دید که از نظر من در برخی سهام بازدهی بیشتری نسبت به سال ۹۹ را رقم خواهد زد. هرچند ممکن است برخی با این دیدگاه‌ها موافق یا مخالف باشند، اما از یک واقعیت عریان نمی‌توان چشم‌پوشی کرد و آن اینکه بازار سهام در چشم‌انداز پیش رو با تحولات خاصی همراه خواهد شد. در واقع مجموعه نوساناتی که بازار ارز طی ماه‌های مستمر داشته است در ایام پایانی سال و ماه‌های ابتدایی سال آینده در بازار سهام نمایان خواهند شد.

منبع: خبرگزاری تعادل

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده