تاریخ: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۸
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۲۰۲۳۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

میلیاردر امریکایی به دنبال بهره برداری از ذخایر سنگ آهن گینه

‌می‌متالز - یک شرکت معدنی متعلق به یک میلیاردر به نام رابرت فریدلند جهت توسعه استخراج سنگ آهن در یک منطقه از کشور گینه که از نظر زیست محیطی از حساسیت بالایی برخوردار است ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است.

به گزارش می‌متالز، وجوه دریافتی به شرکت امریکایی High Power Exploration که متعلق به این سرمایه گذار است کمک می‌کند به پروژه نیمبا که هدف اولیه تولید ۱۵ میلیون تن در سال را دارد سرعت بیشتری دهد. گینه بخشی از بهترین خلوص‌های سنگ آهن دنیا را داراست از جمله ذخایر معدنی بزرگ سیماندو، ولی این کشور در غرب افریقا نتوانسته تاکنون در صادرات سنگ آهن موفق باشد حتی با این که قیمت این ماده اولیه از سال ۲۰۱۶ روندی رو به رشد داشته است.

پروژه نیمبا اولین صادر کننده اصلی سنگ آهن گینه خواهد بود. سیماندو موضوع درگیری‌های بسیاری بین شرکت‌های معدنی بزرگ دنیا بوده در حالی که سایر پروژه‌ها نیز به دلیل مسائل قانونی و کمبود زیرساخت‌ها متوقف شده اند. حال این کشور در تلاش است تا چنین موانعی را برطرف سازد و به ذخایر معدنی سنگ آهن کوچک از جمله نیمبا اجازه صادرات سنگ آهن از طریق خطوط ریلی از کشور همسایه لیبریا داده خواهد شد. البته کنسرسیومی تحت حمایت چین که در حال توسعه سیماندو است باید ۶۵۰ کیلومتر خطوط ریلی بسازد تا این معدن را به یک بندر در آب‌های آزاد متصل سازد.


اگر گینه بتواند از ذخایر عظیم سنگ آهن خود بهره برداری کند، می‌تواند بازار یکی از مهمترین کومودیتی‌های جهان را تغییر دهد و منبع جدیدی برای بازار فولاد چین باشد. در حال حاضر چین بیشتر سنگ آهن مورد نیاز خود را از استرالیا خریداری می‌کند. همچنین سنگ آهن می‌تواند یک منبع درآمد فوق العاده برای این کشور افریقایی فقیر نیز باشد.


نیمبا که در جنوب شرق گینه قرار گرفته حدود یک میلیارد تن ذخایر سنگ آهن دارد که از خلوص ۶۵ درصد برخوردار است. از آنجا که صنعت فولاد به دنبال روش‌هایی برای کاهش انتشار کربن است، انتظار می‌رود تقاضا برای این خلوص سنگ آهن، که می‌تواند بهره وری و کارایی کوره‌های بلند را بهبود بخشد، افزایش یابد.


این شرکت امریکایی که پروژه فوق را سال ۲۰۱۹ از آن خود نمود به دنبال اولین صادرات سنگ آهن خود تا سال ۲۰۲۵ می‌باشد و ظرفیت تولید آن تا ۳۰ میلیون تن در سال خواهد بود. البته این پروژه با چالش‌هایی نیز روبورست. از جمله این که نیمبا در مجاورت یک سایت میراث جهانی یونسکو واقع شده است که کانون تنوع زیستی است و این پروژه تنها در صورتی رضایت کمیته میراث جهانی را جلب می‌کند که بتواند مجوز‌های زیست محیطی مورد نیاز برای شروع ساخت را تأمین کند.

منبع: ایفنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده