تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۴۲
بازدید: ۲۴۹
کد خبر: ۲۴۹۴۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

به مکانیزم بازار اعتماد کنیم/ اشباع بازار داخل و محدودیت صادرات دو عامل کاهش قیمت هاست

می متالز - تاکید انجمن تولیدکنندگان فولاد و فولادسازان همواره عدم دخالت دولت در عرضه و تقاضا است. دولت ها باید با ارائه مشوق هایی، شرایطی را فراهم آورند که مازاد نیاز داخل صادر و قیمت های داخلی نیز از طریق بالانس بین عرضه و تقاضا تعیین گردد.
به مکانیزم بازار اعتماد کنیم/ اشباع بازار داخل و محدودیت صادرات دو عامل کاهش قیمت هاست

به گزارش می متالز، سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه باید اجازه داد به دور از هرگونه محدودیتی، عرضه و تقاضا، عامل کشف قیمت محصولات باشد، گفت: بخشنامه های پی در پی برای نمونه بخشنامه تعیین قیمت پایه برمبنای ۴ عرضه آخر در بورس کالا اگرچه سرعت رشد قیمت را تا حدودی کند کرد تا شوکی به بازار وارد نشود اما یک اشکال داشت و آن اینکه چنین اقدامی را نمی توان برداشتن سقف رقابت دانست.

وی اظهار داشت: این اتفاق نه تنها عامل کاهش قیمت ها نبود بلکه به افزایش نرخ ها دامن زد چراکه روند نرخ ها همواره رو به بالا و صعودی بوده است. درصورتی که اگر عرضه و تقاضا را آزاد می گذاشتند به خوبی تعادل به بازار باز می گشت.

شهرستانی تاکید کرد: با شروطی که مجددا برای عرضه یا تعیین سقف و کف قیمت مطرح می گردد نتیجه ای حاصل نخواهد شد و تنها معضلاتی برای عرضه کننده و تولیدکننده ایجاد می شود که به نفع تولید و توسعه نبوده است.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی شاهد هستیم که هیچ نوع هماهنگی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد و حتی صادرات نیز قفل شده تصریح کرد: امسال کشور تولید ۲۵ میلیون تن فولاد را در برنامه دارد که تنها ۱۲ میلیون تن آن نیاز داخلی است. چون صادرات محدود شده و در حال کاهش بوده و محموله ها در حال بازگشت به داخل کشور است و چون تقاضای واقعی وجود ندارد بنابراین کالاها در انبارها اشباع شده و همین امر رقابت منفی میان برخی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان ایجاد کرده و قیمت ها را کاهش داده است.

شهرستانی در خاتمه گفت: همواره انجمن تولیدکنندگان فولاد و فولادسازان این را تاکید کرده که دولت نباید هیچ گونه دخالتی در عرضه و تقاضا داشته باشد بلکه با ارائه مشوق هایی، شرایطی را فراهم آورند که مازاد نیاز داخل صادر شود و قیمت های داخلی نیز از طریق بالانس بین عرضه و تقاضا تعیین گردد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین