تاریخ: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۱۳
بازدید: ۶۴۱
کد خبر: ۳۱۰۵۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
برآورد سودآوری سال جاری و سال آینده

دست پر «فسرب» برای مجمع 97 / سود 100 تومانی در زمستان 97؟

می متالز - سهام شرکت ملی و سرب روی ایران از جمله نمادهای مورد توجه گروه روی در زمستان بوده است. این شرکت از ابتدای زمستان تا پایان معاملات امروز بازدهی 65 درصدی را به ثبت رسانده است.
دست پر «فسرب» برای مجمع 97 / سود 100 تومانی در زمستان 97؟

به گزارش می متالز، «فسرب» برخلاف دیگر هم‌گروهی‌ها با عملکرد قابل توجهی در بهمن همراه بود. اورهال این شرکت در پاییز در کنار جو عمومی بازار این سهم را به سطوح کمتر از 400 تومان کشاند اما در ادامه با سیگنال‌های مثبت در مسیر پرشتاب صعودی قرار گرفت. در حالی‌که طی هفته‌های اخیر از شدت نوسانات این سهم کاسته شده است اما نشانه‌های بنیادی در حمایت از این سهم مشاهده می‌شوند.

 سهام ملی سرب و روی در معاملات امروز همگام با دیگر نمادهای بازار مورد توجه بورس‌بازان قرار گرفت. این سهم در 9 ماه نخست سال با سرمایه 32 میلیارد  و 200 میلیون تومانی 44 تومان سود به ازای هر سهم محقق کرده است. در این خصوص سود خالص حدود 14 میلیارد تومانی (محقق‌شده در 9 ماهه نخست سال 97) از فروش حدود 72 میلیارد تومانی حاصل شده است. در این میان نکته جالب توجه فروش 43 میلیارد تومانی این شرکت در بهمن است که در مجموع فروش این شرکت را در دو ماه نخست زمستان به حدود 60 میلیارد تومان رساند.

ملی سرب و روی مانند دیگر شرکت‌های گروه فلزات رنگی و با وجود فروش محسوس در بهمن همچنان نزدیک به 300 تن سرب و حدود 2900 تن روی را در انبار خود تا پایان بهمن داشته است که نشان از پتانسیل این شرکت برای درخشش ادامه‌دار در بخش فروش دارد. «دنیای بورس» برای عملکرد اسفند این شرکت تولید و فروش 320 تنی شمش سرب و همچنین تولید و فروش 320 تنی روی را فرض قرار داده است. مقدار فروش این شرکت در بهمن و دی برای شمش سرب به ترتیب 424 و 20 تن و برای شمش روی نیز این اعداد 1365 و 600 تن بود. با فرض فروش تناژ در نظر گرفته‌شده و تکرار نرخ‌های فروش بهمن در ماه پایانی سال 97 انتظار تحقق فروش 14 میلیارد تومانی وجود دارد.

محاسبات از سودآوری ملی سرب و روی برای زمستان از سود حدود 100 تومانی خبر می‌دهد.  به این ترتیب انتظار تحقق سود حدود 144 تومانی برای سال مالی جاری چندان دور از انتظار نیست.

آمار روزانه گمرک از رونق صادرات شمش روی در ماه پایانی 97 خبر می‌دهد. میزان صادرات شمش روی از ابتدای اسفند تا 23 این ماه به بیش از 4700 تن رسیده که بیش از مقادیر ثبت‌شده در دو ماه دی و بهمن است. گرچه نمی‌توان به قطعیت این آمار اطمینان داشت اما می‌توان به بهبود وضعیت فروش شرکت‌های گروه روی امیدوار بود که اگر ملی سرب و روی نیز در این بخش سهیم باشد می‌تواند سودآوری مورد انتظار را تضمین کند. «فسرب» از جمله شرکت‌های کوچک (ارزش بازار کمتر از 200 میلیارد تومانی) گروه کالایی بازار سهام محسوب می‌شود که با انگیزه‌‌های بنیادی می‌تواند با نوسانات بیشتری نسبت به دیگر هم‌گروهی‌ها مواجه شود.

برآورد سودآوری 98

در خصوص سودآوری 98 می‌توان سناریوهای مختلفی را در نظر گرفت. با این حال در سناریو منطقی ساخت سود حدود 170 تومانی به ازای هر سهم «فسرب» در دسترس است. میانگین نرخ فروش شمش سرب برای سال آینده 21 میلیون تومان به ازای هر تن (کمتر از نرخ بهمن) و میانگین نرخ فروش روی برای سال مالی بعد 25 میلیون و 500 تومان به ازای هر تن در نظر گرفته شده است؛ نرخ هر تن شمش روی در بهمن بیش از 23 میلیون تومان به ازای هر تن بوده است. میانگین تولید ماهانه شمش سرب و روی به ترتیب برای سال آینده 321 و 450 تن در نظر گرفته شده است. میانگین تولید ماهانه این شرکت در نیمه نخست سال 97 371 تن سرب و 500 تن روی بوده است. بر این اساس اگر به تامین مواد اولیه برای کل گروه روی امیدوار باشیم دسترسی به مفروضات تولید نیز امکان‌پذیر به نظر می‌رسد. با این حال همچنان مطابق با دیگر شرکت‌های گروه توسعه معادن روی باید در انتظار مقادیر تولید و فروش به خصوص در عملکرد اسفند بود.

نوسانات تولید یکی از مشکلات اصلی این شرکت در سال‌های گذشته بوده است که فشار زیادی را بر سودآوری این شرکت اعمال کرد. بر این اساس  تولید این شرکت باید با دقت دنبال شود. در این بین شاید افزایش مقادیر فروش بتواند راه این شرکت را در تامین ماده اولیه هموار سازد و همگام با دیگر شرکت‌های گروه روی از رکود تولیدی خارج شوند. 

قیمت هر سهم ملی سرب و روی در آخرین معاملات امروز به 630 تومان رسید که با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع (احتمالا اردیبهشت) و برآورد سودآوری 144 تومانی به ازای هر سهم در سال 97 و همچنین انتظار کف سودآوری حدود 170 تومانی برای سال 98 چشم‌انداز مناسب حمایت عوامل بنیادی را دارا است. در این خصوص «فسرب» پس از سال‌ها می‌تواند کام سهام‌داران خود را شیرین کند. آخرین تقسیم سود ملی سرب و روی به سال 92 با تقسیم سود اندک 5 تومانی بازمی‌گردد. در سال‌های بعد به دلیل زیان انباشته این شرکت قادر به تقسیم سود نبوده است و از این جهت نیز احتمال فشار حداکثری سهام‌داران به منظور تقسیم بخش قابل توجهی از سود وجود دارد. اگر انتظارات از سودآوری «فسرب» برآورده شود این شرکت توانایی تقسیم سود حدود 110 تومانی (با لحاظ بندهای حسابرسی و همچنین زیان انباشته ابتدای سال شرکت) دارا است.

نکته دیگر این‌که با انتظارات ارزی از سال آینده احتمال تحقق سود حدود 200 تومانی برای «فسرب» در صورتی‌که افت قابل توجه قیمت روی و سرب در بازار جهانی متصور نباشیم و همچنین بار دیگر مشکلاتی بر سر راه صادرات گروه روی (با قوانین زیان‌آور وزارت صنعت) ایجاد نشود، در دسترس است.

بر این اساس دنبال کردن روند نوسانات قیمت جهانی روی و سرب در کنار انتظار برای آمار تولید و فروش ماهیانه می‌تواند مسیر قیمتی این سهم را مشخص‌تر از قبل سازد.

عناوین برگزیده