تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۲۳
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۱۰۰۶۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک اقتصاددان تاکید کرد:

رونق بازار سرمایه با ورود دارندگان سهام عدالت

می متالز - بهتر است دارندگان سهام عدالت اقدام به نگهداری سهام خود کنند و اگر نیاز به نقدینگی دارند، حداقل فقط به میزان رفع نیاز، سهم بفروشند و کل این دارایی ارزشمند را یکباره به فروش نرسانند.
رونق بازار سرمایه با ورود دارندگان سهام عدالت

به گزارش می متالز، بحث آزادسازی سهام عدالت از جمله داغ ترین مباحث این روزهای کشور است. آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت، ۹ بهمن ماه سال ۱۳۸۴ به تصویب هیات وزیران رسید. تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در همان روز بر عزم راسخ دولت جدید در عملی ساختن این پروژه صحه گذاشت و سهام مزبور پیش از آغاز سال ۱۳۸۵ ، در چهار استان به تعدادی از مشمولان طرح اعطا شد. در مرحله اول واگذاری سهام عدالت به برخی از افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان بیکار فاقد شغل تقسیم شد و برگه‌هایی به عنوان برگه سهام عدالت نیز به مشمولان طرح سهام عدالت داده شد.
ارزش این برگه‌ها در ابتدا ۵۰۰ هزار تومان سهام بود که بعد به یک میلیون تومان افزایش یافت. ارزش روز سهام عدالت دارندگان برگه های ۱ میلیون تومانی به حدود ۱۱ میلیون تومان، رسیده است.
سهام عدالت به حدود ۴۶ میلیون و ۵۶۴ هزار نفر از مردم تخصیص یافته است. در سبد سهام عدالت، بخشی از سهام ۴۹ شرکت سودده قرار دارد که ۳۵ شرکت آن بورسی و ۱۴ شرکت، غیر بورسی به ارزش۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.
در شرایطی که کرونا، بسیاری از کسب و کارها را با رکود مواجه کرده، آزادسازی سهام عدالت می تواند گره از مشکلات مالی بخشی از مردم بگشاید. از سوی دیگر، بورس تهران به شدت تشنه عرضه است و این اقدام، می تواند عطش سهامداران را هم کاهش دهد. با توجه به اینکه حدود ۴۶ میلیون نفر از مردم کشورمان سهامدار سهام عدالت محسوب می شوند، آزادسازی این حجم از سهام، آثاری بر بازار سرمایه ما خواهد داشت.

آلبرت بغزیان اقتصاددان در خصوص تاثیر آزادسازی سهام عدالت بیان کرد: یکی از راه های سهیم کردن مردم در شرکت های دولتی، آزادسازی سهام عدالت بود. با آزاد سازی سهام عدالت هم باری از دوش دولت برداشته می شود و سوالات مکرر پیرامون این موضوع، به نتیجه خواهد رسید و هم آزادسازی سهام عدالت از طریق بازار سرمایه، عرضه و تقاضای بازار را متعادل خواهد کرد و بازار رونق خواهد گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که "آیا آزادسازی سهام عدالت تورم زا خواهد بود؟" گفت: آزادسازی سهام عدالت، اقدامی تورم زا نیست؛ چون در مقابل سهمی که فروخته شده، پول بین خریدار و فروشنده، جابجا شده و نقدینگی جدیدی خلق نخواهد شد. مگر آنکه سواستفاده ای صورت بگیرد و مثلا فرصت طلبان قیمت فروش کالا و خدمات خود را افزایش دهند.

ّبغزیان ضمن تاکید بر مثبت بودن اثر این آزادسازی بر روند بازار سرمایه اظهار کرد: میل نهایی به مصرف، احتمالا افراد کم درآمد را به فروش سهام عدالت و خرید کالاهای مصرفی سوق می دهد و افراد متوسط، اقدام به نگهداری خواهند کرد. به نفع مردم است که سهام خود را نگه دارند. قیمت سهم ها در بازار سرمایه، به سمت واقعی تر شدن می رود و بهتر است دارندگان سهام عدالت اقدام به نگهداری سهام خود کنند و اگر نیاز به نقدینگی دارند، حداقل فقط به میزان رفع نیاز، سهم بفروشند و کل این دارایی ارزشمند را یکباره به فروش نرسانند. شاید قیمت برخی سهم ها در بازار سرمایه، رشد بیش از حد کرده، ولی هنوز خیلی از سهم ها با دلار ۱۶ هزار تومانی جای رشد دارند و این شرایط، نگهداری سهام عدالت را توجیه می کند.

عناوین برگزیده