به گزارش می متالز، علی مهدوی پارسا اظهار داشت: بازار سرمایه نیز همانند دیگر بازارها اگر چه در ابتدا از کرونا تاثیر گرفت، اما با روند صعودی نرخ ارز و تداوم ورود نقدینگی به این بازار روند صعودی خود را حفظ کرد و پیشبینی ها این است که با توجه به فضای تورمی در سال ۹۹ همچنان روند صعودی داشته باشد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اقبال عمومی از خرید داراییهای مالی و سهام شرکتهایی که نقش موثر و مولد در اقتصاد دارند، افزود: اینکه جریان وجوه نقد مردم به جای دلار و سکه و سایر داراییهای غیرمولد به سمت تولید معطوف شده یک فرصت تاریخی است و باید قدردان آن بود.
مهدوی پارسا همچنین به کاهش قیمت جهانی نفت اشاره کرد و اظهار داشت: پیش بینیها حکایت از آن دارد که در صورت تداوم این روند، کسری بودجه دولت را به دنبال خواهد داشت؛ لذا ضروری است که برخی ملاحظات قبلی در خصوص واگذاری داراییها کنار گذاشته شود و با انتخاب استراتژی مناسب، واگذاری سهام و دیگر داراییها در بازار سرمایه و خارج از آن صورت گیرد.
به گفته مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه ملی، با سطح درآمدهای نفتی فعلی و مالیاتی اگر اقدامی موثر برای واگذاری داراییها صورت نپذیرد، شرایط سختتر تورمی، پیش روی اقتصاد کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار، با بودجه محدود دولتی امکانپذیر نیست، افزود: بسیاری از شرکتهای بورسی در چند سال اخیر به خوبی وارد فعالیت هایی همچون سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای توسعهای زیرساختی در کشور شده اند که این مورد و بسیاری مزیتهای دیگر بازار سرمایه نباید از نگاه سیاستگذاران مغفول بماند.
مهدوی پارسا تاکید کرد: دولت باید با ادامه فروش سهام شرکتها در بورس و سایر داراییهای خود و مشارکت مردم در اقتصاد مطمئن باشد که این کار سبب ایجاد رشد اقتصادی، جهش تولید و کسب درآمد مستمر در آینده خواهد شد.
مهدوی پارسا همچنین، با اشاره به پیشنهادهای مختلف برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی در بازار سرمایه گفت: یکی از پیشنهادها فروش سهام به صورت خرد به هر ایرانی با تخفیف است ؛ علاوه بر این فروش اقساطی خرد سهام نیز می تواند مورد بررسی قرار گیرد که با توجه به ساز و کارهای موجود در بازار سرمایه میتوان خود این سهام را وثیقه اقساط آن در نظر گرفت.
وی این روش را ابزار کارآمدی برای جمعآوری پسانداز و نقدینگیهای خرد مردم از بازار و کنترل تورم دانست و افزود: این شکل از فروش سهام توسط دولت تلاطمی در بازار سرمایه نیز ایجاد نخواهد کرد .
مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه ملی توضیح داد: وثیقه گرفتن سهام تا پایان پرداخت اقساط، در عمل مانع امکان سفته بازی و نگاه کوتاه مدت میشود و فرهنگ سرمایهگذاری بلندمدت در عموم مردم را نیز توسعه خواهد داد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد، روند اقتصاد در کشور با کنترل ویروس کرونا به روال عادی برگردد و با جهش تولید و ایجاد رشد اقتصادی، سال خوبی در انتظار بازار سرمایه باشد.