تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۰۹
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۱۰۰۸۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دبیر کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران:

نرخ ارز، واقعی نیست!

می متالز - نرخ واقعی ارز با هر تئوری که حساب شود، باید کمتر از نرخ فعلی باشد.
نرخ ارز، واقعی نیست!

به گزارش می متالز، یکی از مولفه های مهم در سودآوری صنایع بورسی، نرخ ارز است. البته نرخ ارز از جهت دیگری هم برای اهالی بازار سرمایه حائز اهمیت است. بازار ارز، رقیب بازار سرمایه بوده و ثبات این بازار در افزایش جذابیت بازار سرمایه موثر خواهد بود.
برخی تحلیلگران معتقدند نرخ ارز واقعی نیست و اگر بانک مرکزی، نظارت خود را بر بازار ارز کمرنگ تر کند این بازار مجددا اتفاقات عجیب و غریبی به خود خواهد دید.


حمیدرضا قاسمی دبیر کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران در این خصوص بیان کرد: به نظر می رسد نرخ ارز، واقعی نیست؛ ولی واقعی نبودن نرخ ارز به این معنا نیست که نرخ ارز باید بالاتر از نرخ های فعلی باشد! نرخ واقعی ارز با هر تئوری که حساب شود، باید کمتر از نرخ فعلی باشد.

وی افزود: بازار ارز در ۲ _۳ سال اخیر رشد چند صد درصدی داشته و رشد ناگهانی سنوات قبل غیر واقعی بوده است. ضمن اینکه نمیتوان به مداخله بانک مرکزی در کنترل بازار ارز خرده گرفت. سیاستگذار پولی، موظف به کنترل بازار ارز است؛ چرا که صنایع بسیاری به واردات و نرخ ارز وابسته هستند. از سوی دیگر، رها کردن بازار ارز می تواند تقاضای سوداگرانه بازار ارز را افزایش داده و نرخ ها را تحت تاثیر قرار دهد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه، ضمن اشاره به محدودیت صادرات به خاطر کرونا، تصریح کرد: اگرچه با مشکلاتی مثل شیوع کرونا و محدودیت صادرات و افت قیمت نفت مواجه هستیم؛ ولی مادامی که سیاستگذار در کنترل بازار ارز، روند باثباتی داشته باشد و شوکی به بازار ارز وارد نکند؛ اتفاق عجیبی در بازار ارز رخ نخواهد داد. به هر حال مدت هاست در زمینه صادرات نفت با مشکل روبرو هستیم و کاهش درآمدهای نفتی، اتفاق جدیدی برای اقتصاد ایران نیست.

وی اضافه کرد: در حال حاضر، محل عمده درآمدهای ارزی کشور، صنایع بزرگ پتروشیمی و فولادی و... هستند و در شرایط کنونی، مشکلی وجود ندارد که نگران افت سودآوری ریالی شرکت های صادرات محور باشیم. البته در بازارسرمایه، روند حرکت سهام اکثر صنایع به هم وابسته بوده و اگر شوک خاصی به بازار سرمایه وارد شود، فارغ از اینکه صنایع بزرگ دغدغه افت سودآوری ندارند، ممکن است تمامی سهم ها را تحت تاثیر قرار دهد.

وی در خاتمه گفت: ثبات بازار ارز، در افزایش جذابیت بازار سرمایه موثر بوده و نقدینگی را به سمت بورس تهران سوق داده است. اما در صورتی که بازار سرمایه در آینده با افت مواجه شود، نقدینگی می تواند بازار ارز را مجددا رشد دهد و قطعا تاثیر رشد احتمالی نرخ ارز بر افزایش ارزش جایگزینی و سود شرکت ها و صنایع بورسی، مثبت خواهد بود.

عناوین برگزیده