به گزارش می متالز، مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس عنوان کرد: به عنوان بزرگترین تولید کننده زغال سنگ کشور برای ششمین سال متوالی، در سال 1398 بیش از 1،200،000 تن زغال سنگ خام و حدود 570،000 تن کنسانتره تولید نمودهایم.
با پایان سال 1398 و در اولین روزهای شروع سال جدید، رمضان کریتی ثانی به عنوان مدیرعامل شرکت شرکت زغال سنگ پروده طبس، طی مصاحبه ای به تشریح ابعاد مختلف فنی و عملکردی شرکت پرداخت.
کریتی ثانی گفت: شرکت زغال سنگ پروده طبس که از سال 1387 به عنوان اولین بهره بردار معادن تمام مکانیزه زغال سنگ ایران، فعالیت خود را در معادن شماره یک و مرکزی واقع در منطقه پروده طبس آغاز نموده و در حال حاضر نیز به عنوان یکی از شرکت های تابعه هلدینگ صدرتأمین و شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) مشغول به فعالیت است، 5 سال متوالی بزرگترین تولیدکننده این محصول در کشور بوده که با عنایت به تداوم عملکرد موفق، این عنوان برای ششمین سال متوالی نیز برای استخراج 1،201،000 تن زغال سنگ خام و تولید 568،000 تن کنسانتره زغال سنگ کک شو، به این شرکت تعلق می گیرد. با احتساب این ارقام و مشابه سهم 42 درصدی از تولید ملی زغال سنگ در سال 97، شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال 1398 نیز توانست سهم عمده تولید ملی این محصول را به خود اختصاص دهد تا کماکان تأمین کننده عمده نیاز صنایع کک سازی و فولادسازی کشور باشد.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس در ادامه افزود این شرکت در سال 1398 علاوه بر تولید زغال سنگ خام و کنسانتره، موفق به اجرای 6،632 متر حفریات زیرزمینی در معادن نیز گردیده است.
وی در خصوص مقایسه عملکرد با برنامه و همچنین با دوره مشابه سال قبل عنوان داشت: هرچند در بخش حفریات معادن 87% برنامه محقق شده ولی در مقایسه با دوره مشابه سال 1397، شاهد رشد 3/4 درصدی در این بخش هستیم. برنامه استخراج زغال سنگ خام نیز 96% و تولید کنسانتره 93% محقق شده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، به ترتیب 11% و 10% کاهش داشته است.
کریتی ثانی در تشریح جزئیات عملکرد افزود: رشد میزان حفریات ناشی از برنامه ریزی صورت گرفته در این بخش بود تا با سرعت بخشیدن به عملیات پیشروی، آماده سازی های لازم برای جلوگیری از وقفه در روند استخراج انجام شود. با این حال، مشکلات و تأخیرات ناشی از تأمین اقلام و تجهیزات موردنیاز و همچنین تعطیلی معادن در نیمه دوم اسفندماه سال 98 به خاطر جلوگیری از گسترش بیماری کرونا، باعث گردید فقط 87% برنامه سال 1398 در حفریات عملیاتی گردد.
در بخش استخراج و تولید محصول نیز، علت اصلی عدم تحقق کامل اهداف و افت عملکرد نسبت به دوره مشابه سال 1397 مربوط به مشکلات تأمین قطعات موردنیاز برای اجرای برنامه سرویس و نگهداری تجهیزات استخراج و همچنین تعطیلی معادن و کارخانه زغالشویی در دو هفته پایانی سال 98 برای مقابله با شیوع کرونا بود که به تبع کاهش میزان استخراج، تولید کنسانتره شرکت نیز با کاهش مواجه گردید.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس با اشاره به نامگذاری سال 1399 با عنوان سال "جهش تولید" توسط مقام معظم رهبری، گفت: انتخاب این عنوان نشانگر توجه ویژه و نگاه دقیق رهبری به منابع و توانمندی های داخلی است و ایجاد جهش در تولید محصولات مختلف ملی به شرط اهتمام و برنامه ریزی دقیق مسئولین و ارائه حمایت های لازم، امری تحقق پذیر خواهد بود.
کریتی ثانی در ادامه عنوان نمود که خوشبختانه با توجه به سابقه بیش از یک دهه فعالیت به عنوان اولین و تنها شرکت فعال در عرصه معدنکاری تمام مکانیزه استخراج زغال سنگ از ذخایر عمقی و با عنایت به تجارب بسیار ارزشمند کسب شده در حوزه های دانش فنی و تخصصی و همچنین در اختیار داشتن منابع تجهیزاتی مانند ماشین آلات حفریات و استخراج و بهره گیری از بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران و نیز وجود سرمایه های انسانی جوان و متخصص در بخش های مدیریتی، پشتیبانی، برنامه ریزی، فنی و عملیاتی، توانمندی فنی و اجرایی، شرکت زغال سنگ پروده طبس آمادگی و توانایی لازم برای ایجاد جهش در تولید زغال سنگ کشور را دارد. با این حال، تحقق این مهم منوط به حمایت دولت در تأمین منابع مالی و تسهیلات حمایتی و همچنین همکاری متولیان بخش معدن برای در اختیار گذاشتن ذخایر و منابع جدید زغالی است و بر این اساس، شرکت زغال سنگ پروده طبس آمادگی دارد به توسعه معدنکاری مکانیزه در کشور برای افزایش تولید و تأمین خوراک صنایع کشور کمک نماید.
برای افزایش استخراج زغال سنگ خام و بهبود راندمان تولید کنسانتره برنامه داریم.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس با اعلام این مطلب افزود: در حال حاضر برای توسعه عملیاتی در دو بخش استخراج زغال سنگ خام و تولید کنسانتره این محصول با هدف افزایش میزان و راندمان تولید، برنامه ریزی لازم انجام شده است. به منظور افزایش سطح استخراج معادن، پروژه خرید سری دوم تجهیزات مکانیزه استخراج لانگوال در دستور کار قرار دارد که گزارشات فنی و اقتصادی طرح تهیه شده و در حال حاضر پیگیری برای استفاده از خدمات مشاورین متخصص در این حوزه برای نهایی کردن موضوع، در حال پیگیری است.
برای افزایش میزان تولید کنسانتره نیز پروژه اسپیرال در کارخانه زغال شویی این شرکت در حال اجرا است که هدف این طرح، افزایش راندمان فراوری زغال سنگ و بالابردن میزان تولید است.
کریتی ثانی در تشریح اهداف برنامه شرکت در سال 1399 گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، شرکت زغال سنگ پروده طبس استخراج بیش از 1،500،000 تن زغال سنگ خام، تولید 635،000 تن کنسانتره و اجرای بیش از 7800 متر حفریات زیرزمینی در معادن را هدفگذاری نموده است که با تحقق این برنامه، دستیابی به ظرفیت و توان اسمی تعریف شده برای پروژه فاز اول توسعه معادن زغال سنگ طبس در موضوع استخراج زغال سنگ خام تحقق خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس در پایان ضمن اشاره به تداوم شرایط اضطراری ناشی از شیوع کرونا در کشور که صنایع و معادن را در روزهای آغازین سال جدید نیز با تعطیلی یا کاهش چشمگیر ظرفیت عملیاتی مواجه نموده است، خواستار حمایت و پشتیبانی دولت و متولیان صنعت و معدن کشور از حوزه معادن و بویژه زغال سنگ شد تا بتوان با عبور از این بحران و در سایه همکاری و همراهی همه جانبه در سال جهش تولید، حرکت چرخهای تولید در معادن کشور و صنایع مرتبط را سرعت بخشید و علاوه بر تثبیت و گسترش اشتغال پایدار، از ظرفیت و توانمندی داخلی این بخش برای تقویت اقتصاد داخلی و توسعه ملی بهره برداری نمود.