تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۳۵
بازدید: ۲۷۱
کد خبر: ۱۰۱۴۰۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

واگذاری هپکو به کنسرسیوم پیمانکار معادن به صلاح نیست/ آیا پیمانکاران معادن می‌توانند مشکل هپکو را حل کنند؟

می متالز - نماینده کارگر هپکو در نشست با رئیس قوه قضاییه واگذاری هپکو به کنسرسیوم پیمانکار معادن را اشتباه دانست.
واگذاری هپکو به کنسرسیوم پیمانکار معادن به صلاح نیست/ آیا پیمانکاران معادن می‌توانند مشکل هپکو را حل کنند؟

به گزارش می متالز، سید امیر میرناصری، یکی از دو نماینده کارگران شرکت هپکو در جلسه بررسی وضعیت این شرکت که  با حضور رئیس قوه قضاییه، استاندار مرکزی، نماینده وزیر صنعت، مدیران هپکو و برخی مدیران استانی برگزار شد؛ با اشاره به تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب بر عدالت خواهی و مبارزه با فساد و تبعیض اظهار کرد: هنوز در باورمان نمی‌گنجد که عالی‌ترین مقام قضایی کشور، ظرف کمتر از ۴۸ ساعت پس از شنیدن سخنان کارگران، دوباره جلسه‌ای ویژه رفع دغدغه‌های آنها برگزار کرده است.

میرناصری افزود: این موضوع از نظر کارگران قطعا نقطه عطفی در کارنامه عملکرد قوه قضاییه است و این باعث خواهد شد کارگرانی که بر اثر بی مهری‌های فراوان دولت در این دهه اخیر به شدت بدبین شده‌اند، به زودی به چنین نظامی بر خود ببالند. 

نماینده کارگران هپکو با اشاره به حضور استاندار، نماینده وزیر صنعت و مدیران هپکو در این جلسه، خطاب به رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: جای خوشحالی است که دعوت شما از کارگران در روز کارگر سبب شد که مدیران و برخی از مسوولین نیز به یکباره احساس تکلیف کنند و با اشتیاق فراوان در جلسه حضور یابند، این جلسه خود تلنگری است که قوه قضائیه مستقل به تنهایی می‌تواند برخی را از خواب آلودگی خود خواسته برهاند که البته امیدوارم امروز گزارش‌های واقعی از عملکردهای ایشان بشنوید و نه تمجید رویاهای چند ماه گذشته‌شان و یا وعده‌هایی را که ماه‌ها و سال‌هاست که به کارگران می‌دهند و در واقع هیچ و پوچ است.
 
میرناصری با انتقاد از گزارش اخیر برخی رسانه‌ها از هپکو تصریح کرد: به راستی پای کدام جریان نفوذی در میان است که سبب شد خبر نادرست و سفارشی که ۳۱ فروردین پخش شد، پس از 10 روز در آخرین لحظات شب گذشته و درحالی که شما از وضعیت اسفناک شرکت هپکو اظهار تعجب کردید، دوباره از رسانه پخش شود.
 
این کارگر هپکو با تشکر از دانشجویان و طلاب انقلابی گفت: این عزیزان عدالتخواهی و مبارزه با فساد را از گوشه فراموشی ذهن به در بردند و مجددا آرمان‌های پیر جماران را برای تحقق گفتمان عدالت به یادمان آوردند.

میرناصری با بیان اینکه ماجراهای شرکت هپکو مثنوی هفتاد من کاغذ است، بیان داشت: در بزرگی شرکت هپکو همین بس که پس از ۱۳ سال غارت و چپاول آن به اسم خصوصی سازی، مکیدن شیره وجودیش و به مسلخ بردن متخصصانش، هم چنان گرگ‌های لیبرال برای به دست آوردنش برای هم چنگ و دندان نشان دهند و تفکرات مختلف سیاسی به دنبال یکه تازی در آن باشند.

وی تاکید کرد: اگر اینها که با حکم مدیر عاملی جولان می‌دهند؛ دندان طمع و حرص خود را از پیکر شرکت بیرون بکشند، خواهید دید کارگران همان گونه که در سال‌های حساس دفاع مقدس و پس از آن همیشه پشتیبان نظام بوده‌اند، اکنون نیز در سنگر تولید پیشتاز مبارزه با داعشیان صنعت هستند، کارگران هر چند خود پیکری سراسر زخم دارند اما همواره به دنبال التیام زخم‌های فراوان در حوادثی چون زلزله سر پل ذهاب، سیل لرستان و خوزستان و ویروس کرونا بوده‌اند.
 
میرناصری سپس با گلایه از بی نتیجه بودن پیگیری‌ها و نظارت‌ها اظهار داشت: طی سال‌های گذشته ورود چندین باره هیئت نظارت سازمان خصوصی سازی و سازمان بازرسی و گزارشات مختلف دیوان محاسبات کشور مبنی بر وجود تخلف در هپکو بی فایده و بی‌نیتجه بوده است.

وی افزود: در برابر احضارهای پی در پی کارگران صنایع استان با اتهام‌های سنگین و پرونده محکومیت و استرس در پشت دربهای اجرای احکام، چندبار سهامداران، مدیران گذشته و مدیران فعلی شرکت بازخواست و بازداشت شده‌اند؟ در حالی که می‌دانیم که ده‌ها کارگر هپکو به خواست مدیران و همکاری دستگاه‌ها محاکمه شدند. 
 
 نماینده کارگران هپکو با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: مدیریت صنایع و معیشت کارگران باید به دست متخصصان و جراحان حاذق سپرده شود، اما چند سال است با نفوذ، متخصصان را از صنایع کشور منزوی کرده و شرکت‌های بزرگ و استراتژیک را به دستان کسانی سپرده‌اند که نه تنها هیچ تجربه و تخصصی نسبت به این صنایع ندارند بلکه ماه‌هاست گفتار درمانی، تهدید و تطمیع نمایندگان کارگری را سرلوحه برنامه های خود کردهءاند.
 
میرناصری با انتقاد از مسوولان استان مرکزی تصریح کرد: آشفتگی این روزهای صنایع بزرگ استان نتیجه مصلحت سنجی همان مسوول امنیتی و نظارتی استان و سکوتشان در برابر نگاه لیبرال گونه سهام داران غیر قانونی، مدیران متخلف و فرصت طلب این شرکت است، همان‌هایی که از سالیان گذشته تا به همین الان فقط به فکر حقوق نجومی خود بوده‌اند، نه تلاش برای رونق تولید.‌

وی افزود: تلاش برای حفظ صنایع بزرگ در شرایطی که با دسیسه‌های دشمنان مواجهیم، شاید سنگ محک خوبی برای شناخت تفکرات دوست از دشمن باشد، کدام تفکر و عقیده و عملکرد باعث اخلال در نظم جامعه و تبلیغ و اقدام علیه نظام است؟ تفکر کارگرانی که حفظ صنایع راهبردی و حساس کشور را ذخیره نظام و بالاتر از جان، مال و آبروی خود می‌دانند یا تفکری که به اشکال مختلف به دنبال از بین بردن صنایع راهبردی و پایه‌های نظام است؟ تفکری که پس از سال‌ها تحمل سخت‌ترین اتهامات امنیتی و فشارهای دستگاه های استان هنوز به دنبال حفظ این صنعت است یا تفکری که به اسم برقراری امنیت شهر به دنبال پاک کردن صورت مساله و تعطیلی شرکت است؟
 
این کارگر هپکو خطاب به حجت الاسلام رئیسی تاکید کرد: امیدواریم هر چه سریع‌تر نتیجه درخواست‌های ما و دستورات شما به مجوعه قضایی استان را لمس کنیم و به زودی شاهد محاکمه اصلی‌ترین متهم سازمان خصوصی سازی و تمام یاریگران پیدا و پنهانش باشیم.
 
میرناصری با اشاره به فشار روانی موجود روی کارگران هپکو و خانواده‌های آنان اظهار داشت: تندی کلام ما نتیجه تمام نامه نگاری‌های گذشته به تمام مسوولین کشوری و شرمندگی گاه و بیگاه در قبال خانواده هایمان است، البته همچنان کورسوی امیدمان به مسوولین انقلابی است که خود را درگیر جناح‌ها و احزاب دروغین دنیوی نکرده، انقلابی بوده و انقلابی می‌مانند.
 
نماینده کارگران هپکو هم چنین شش درخواست از رئیس قوه قضاییه مطرح کرد که شامل  بازرسی و ورود به پرونده هپکو از سال ۸۵ تا الآن بالاخص عملکرد تیم‌های مدیریتی دولتی و داستان غم انگیز سهام هپکو در شرکت مس طارم و رسانه‌ای کردن نتایج آن، نظارت ویژه بر مراحل واگذاری به صورت کاملا کارشناسی و البته مستقل این روزهای شرکت و جلوگیری از تکه تکه شدن سهام بلوکی شرکت، مشخص کردن یک مسوول ویژه در خصوص پرونده هپکو و پیگیری چرایی توقف پرونده شکایت رسمی پرسنل از سازمان خصوصی سازی، اسدالله احمد پور و علی اصغر عطاریان (سهام دار دوم و اول) و درخواست تعویض ضابط قضایی این پرونده، پیگیری چرایی عدم اجرای مصوبات دولت طی سالهای گذشته در خصوص شرکت هپکو توسط وزیران و مسوولین ارشد دولتی و استانی، پیگیری ابطال مصوبه واردات ماشین آلات راهسازی دست دوم که در هفته گذشته توسط معاون اول رئیس جمهور مصوب شد و در آخر با توجه به صحبت جنابعالی مبنی بر اینکه فرمودید اعتراض به حق کارگران باید مورد تقدیر واقع شود باید عرض کنیم ما ثابت می کنیم اعتراض ما به حق و در راستای مبارزه با فساد بوده و شما هم قول بدهید که در تقدیر از این پرسنل، پرونده قضایی تمام پرسنل مختومه و این پرسنل شریف تبرئه شوند.

میرناصری راجع به واگذاری هپکو به ایمیدرو و کنسرسیوم پیمانکاران معدنی نیز تاکید کرد: ما با ایمیدرو موافق هستیم اما با سپردن هپکو به کنسرسیوم معادن مخالفیم، به نظر می رسد ایمیدرو خودش پول ندارد و می خواهد هپکو را بگیرد و به چند پیمانکار معدنی واگذار کند. این پیمانکاران معدنی رقیب هم هستند، با توجه به تجربه کار کردن با این پیمانکاران (شرکت های مبین، جهاد نصر و گل گهر و...) آیا پیمانکاران معادن می توانند مشکل هپکو را حل کنند؟ خرد کردن بلوک و دادن سهام به کنسرسیوم پیمانکاران معادن کار درستی نیست، بنابراین در واگذاری نباید تصمیم عجولانه بوده و حتما باید کارشناسی باشد.

میرناصری تصریح کرد: امیدواریم برخی از افراد حاضر در جلسه که خود مسبب ماجراها و امنیتی شدن کارگران هپکو شدند، مجال بازگشت به کارخانه را بعد از این جلسه به ما بدهند.

عناوین برگزیده