تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۴۳
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۱۰۱۵۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

حقوقی ها وزنه تعادل پایداری بازار سرمایه

می متالز - نباید همه نگاه ها برای متعادل کردن بازار سرمایه به سازمان بورس، وزارت اقتصاد و سیستم‌های اجرایی باشد، بلکه نهادهای عمومی و سهام داران حقوقی بزرگ باید با ریسک پذیری بیشتری اقدام به تصمیم گیری و عرضه سهام در بازار کنند.
حقوقی ها وزنه تعادل پایداری بازار سرمایه

به گزارش می متالز، محمودرضا خواجه نصیری، نایب رئیس شرکت بورس با اشاره به شرایط این روزهای بازار سرمایه و حجم تقاضا برای خرید سهام، گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری، هلدینگ‌ ها، نهادهای عمومی و بانک ها می توانند در این روزها با عرضه سهام منابع مورد نیاز بخود را از طریق بازار سرمایه تامین کنند تا در روزهایی که مردم سهام عدالت خود را عرضه کردند، با این منابع بتوانند پاسخگوی فروش ها در بازار باشند.

نایب رئیس شرکت بورس ادامه داد: در شرایط کنونی نهادهای حقوقی مالی باید با بینش عمل کنند تا  تعادل بازار به هم نخورد؛ به این معنا که در صف های خرید و زمانی که بازار با تراکم تقاضا روبروست  به آن پاسخ دهند.

خواجه نصیری با اشاره به برخی اقدامات انجام شده توسط شرکت ها و بانک ها مبنی بر آگهی فروش شرکت های زیرمجموعه، گفت: در بهمن و اسفند 98 برخی شرکت ها و بانک ها اقدام به آگهی سهام مدیریتی خود کردند، اما این روزها که ارزش سهام این شرکت ها نسبت به آن زمان، 50 درصد بالاتر است، فروشی انجام نمی دهند. این پارادوکس چطور حل می‌شود؟

وی تصریح کرد: این در حالی است که شرکت ها می توانند با فروش بخشی از سهام، اقدام به اجرای طرح های توسعه ای کرده و سرمایه گذاری خود را گسترش دهند.

نایب رئیس شرکت بورس با اشاره به مفهوم توسعه پایدار در اقتصاد و پیاده سازی آن در بازار گفت: توصیه اکید من به سهام داران حقوقی، نهادهای عمومی و بانک‌ها این است که اهرم  و بازارگردان باشند و تلاش کنند تا نقش خودشان را بهتر و زیباتر ایفا کنند. این گروه ها علاوه بر رشد، باید به پایداری هم فکر کنند و اگر وفاداری مردم  در بازار سرمایه را می خواهند باید پایداری درست کنند چراکه  این دو در کنار هم معنا خواهند داشت.

خواجه نصیری افزود: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که حقوقی ها بیش از حقیقی ها رفتاری توده وارانه دارند به این ترتیب که در صف های خرید، خریدار و در صف های فروش، فروشنده هستند و من این مورد را در سال های فعالیتم در حوزه نظارت بر بورس ها، بارها دیدم.

وی ادامه داد: نباید همه نگاه ها برای متعادل کردن بازار سرمایه به سازمان بورس، وزارت اقتصاد و سیستم‌های اجرایی باشد، بلکه نهادهای عمومی و سهام داران حقوقی بزرگ باید با ریسک پذیری بیشتری اقدام به تصمیم گیری و عرضه سهام در بازار کنند.

به اعتقاد نایب رئیس شرکت بورس این اتفاق می‌تواند بازار را متعادل  و پایداری ایجاد کند، ضمن اینکه باید فاکتورهای پایداری را برای امروز؛ فردا یا یک هفته دیگر دریابیم. بدین معنا که اگر روندی داریم و می دانیم یک جایی ارتفاع این روند ما نسبت به قدرت جاذبه به گونه ای می شود که ناخودآگاه نزول خواهیم داشت، باید بتوانیم این شیب را به حدی برسانیم  که این روند با فاکتورهای اصلی که تعیین کننده فرآیند است، همخوانی داشته باشد و آن جاست که  به پایداری می رسیم.

عناوین برگزیده