به گزارش می متالز، اسماعیلی در نشست با مدیران «ومعادن» گفت: کشورهایی مثل ژاپن و کره جنوبی سنگآهن ندارند، اما در زمینهٔ تولید فولاد توفیقات زیادی داشتهاند چراکه تمرکز خود را روی بخشهای انتهایی زنجیره و بازار مصرف فولاد گذاشتهاند، ما نیز در زنجیره فولاد باید بر بخشهای انتهایی زنجیره تمرکز بیشتری داشته باشیم. در این مسیر لازم است برنامهریزیها بر اساس تکیه بر توان و پتانسیلهای داخلی خودمان صورت پذیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نگرانی موجود برای تأمین سنگآهن لازم برای خوراک واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: در این خصوص از برنامههای اکتشافی باقدرت حمایت میکنیم و از سوی دیگر صادرات مواد اولیه را محدودتر خواهیم کرد.
اسماعیلی در خصوص ارز حاصل از صادرات محصولات معدنی و فولادی بیان کرد: معتقدیم ارز حاصل از هر بخش زنجیره فولاد متعلق به کل زنجیره بوده و برای بقای زنجیره لازم است که تأمین ارز موردنیاز تمام بخشها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: باید مهمترین بازار مصرف فولاد را در داخل کشور بدانیم. این پتانسیل در تولیدکنندگان ما به خوبی وجود دارد. به طور مثال زمانی که برخی شرکتهای بزرگ لوازمخانگی خارجی که بخش مهمی از بازار را در دست داشتند با ما قطع رابطه کردند، برخی از تولیدکنندگان لوازمخانگی داخلی توانستند تا ۴ برابر قبل افزایش تولید داشته باشند، این نشان میدهد که در کشور خود قابلیتهای بالایی وجود دارد.
معاون وزیر صمت در بخش آخر سخنان خود در مورد اقدامات قیمتگذاری در زنجیره فولاد گفت: مسیری طولانی در این خصوص طی کردهایم و مشارکت فکری تمامی بخشها، مجامع و انجمنهای مرتبط را به کار گرفتهایم تا به نتیجه مطلوب نائل شویم. نهایتاً سه راهکار را به فعالان این عرصه پیشنهاد دادهایم: یا اینکه خودشان در بخشهای مختلف زنجیره به یک توافق کلی برسند و چنانچه با ضوابط و چارچوبهای قانونی ما منطبق بود حمایت خواهیم کرد. دومین راه این است که مجموعه گزینههایی را پیشنهاد دهند تا ما با نظر کارشناسان بهترین گزینه را انتخاب و اجرا کنیم و چنانچه هیچ کدام از این اقدامات انجام نگرفت ما باید خودمان از موضع دولت، تعیین تکلیف کنیم.