به گزارش می متالز، در نتیجه آنچه برای دوران دولت های بعدی باقی ماند جز کلافی سر درگم نبود. این سر درگمی تنها در پارس جنوبی و تأسیسات فراساحل و تجهیزات پالایشگاهی بخش خشکی خلاصه نمیشد و گرفتاری ها با طرحهای موسوم به ۳۵ ماهه غوز بالا غوزی بود که به سرانجام رساندنش کار هرکسی نبود. در میادین غرب کارون هم اوضاع بهتر از این نبود. چینیها به شکلی نیم بند پروژهها را در دست گرفته بودند و با دفع الوقتها و صرف هزینههای تحمیل شده اضافی به طرف ایرانی، کار را به شکلی نیم بند ادامه میدادند. پتروشیمی هم درگیر طرح هایی بود که از پس افتتاح و راه اندازیاش بر نمیامد تا به ظرفیتهای آرمانی مورد نظر برسد. سالها معطلی برای احداث خط لوله اتیلن غرب و پروژههای نیمه کاره تکمیل زنجیره تولید، خود گواهی بود بر مشکلات پیش روی این صنعت. تنها دلخوشی پتروشیمیها تولید بیشتر محصولاتی چون اوره و آمونیاک بود که طبعا با به اشباع رسیدن این محصول، ارزش افزوده چندانی نصیب کشور نمیکرد. صنعت گاز هم گرفتاریهای فراوانی داشت. بخش عمدهای از روستاهای کشور تنها امکان استفاده از سوخت مایع را داشتند و نیروگاهها نیز با مصرف سوختهای آلاینده، فرصت توسعه را از خود میگرفتند. در پالایش و پخش فرآوردههای نفتی هم کار به جایی رسیده بود که مجتمعهای پتروشیمی با تولید بنزین مضر تلاش میکردند نیازهای داخلی را برآورده سازند. نبود خطوط کافی انتقال نفت و فرآورده هم مزیدی بود بر این علت.
به هر رو برشمردن این مشکلات به این معنی نیست که تلاش پیشینیان نادیده گرفته شود.این که برخی اصرار دارند بگویند مدیران قبلی کاری برای صنعت نفت نکرده بودند عادلانه نیست. هر نگاه منصفانه ای حکم میکند زحمات قبلی نیز در محاسبات یا دستکم در بررسی ها به شکلی منطقی لحاظ شود.اما به هرحال واقعیت غیر قابل اغماض این است که صنعت نفت ایران چه در وجوه بین المللی اش و چه در داخل عملا جایگاه پیشین خود را از دست داده بود.پایگاه ایران در اوپک به دلیل تولیدی که به محدوده یک و نیم میلیون بشکه ای رسیده بود به طوری رسمی متزلزل شده بود. حوزه صنعت نفت ایران بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم بازیابی های اساسی خود را شروع کرد.صرفنطر از نقدهایی که همچنان به دولت حسن روحانی می شود ،شاید تنها بخش نفت بود که توانست تا حدودی سکان پیشرانی اقتصاد متزلزل غیر مولد ایران را در دست بگیرد.بیزن زنگنه که در صدارت نفت و انرژی ید طولایی داشت رهبری به سامان رساندن نفت کشور را به عهده گرفت و انصافا طی ۴ سال اول، بسیار هم موفق عمل کرد.در چهار سال دوم دولت روحانی زنگنه همچنان بر مولفه های پیشین خود اصرار ورزید تا طرح های اولویت دار و بعد هم پروژه های نیمه کاره را به سرانجامی اصولی برساند. هرچند که همچنان بسیاری از نقدها به کم توجهی او به حوزه نیروی انسانی صنعت نفت وارد است.زنگنه خود ،اخرین گزارش ها را از تحولات نفتی کشور ارائه داده است شنبه شب گذشته، شیخ الوزرا با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما گزارشی مبسوط از کارهای به انجام رسیده در صنعت نفت کشور را به اطلاع عموم رساند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه 11 فاز پارس جنوبی در دولت یازدهم به نتیجه رسید گفت: اکنون در تولید گاز پارس جنوبی از قطر جلو هستیم.
زنگنه با اشاره به اینکه پیش بینی های لازم برای تامین گاز در زمستان انجام شده است افزود: وضع تولید و شبکه نسبت به پارسال بهتر شده است.
وی ادامه داد: پارسال شبکه گازرسانی در مناطقی مانند مازندران دچار ضعف بود و با خطی که از دامغان به ساری و از ساری به نکا کشیده شد اکنون وضعیت خوبی در آنجا داریم.
زنگنه با بیان اینکه امسال بخش عمده ی خط ششم سراسری را که از اهواز تا کرمانشاه تکمیل کردیم افزود: این خط شبکه را تقویت کرده است.
وی از مردم خواست در مصرف گاز صرفه جویی کنند تا همه مردم از این نعمت برخوردار شوند.
زنگنه با اشاره به رسیدن فصل سرما گفت: پیش بینی هایی برای تامین سوخت مایع شده است که با صرفه جویی و ملاحظه، از این وضعیت عبور می کنیم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید روزانه گاز پارس جنوبی از 470 میلیون متر مکعب در دی سال گذشته با افزایش 83 میلیون متر مکعبی به 553 میلیون متر مکعب در دی امسال افزایش یافت افزود: در فروردین امسال شش فاز پارس جنوبی را که فقط تولیدگاز شیرین آن 150 میلیون متر مکعب در روز است افتتاح کردیم و برای نخستین بار تولید ما از پارس جنوبی اندکی از قطر جلو زد و این کار بزرگی بود.
زنگنه با بیان اینکه 11 فاز در دولت یازدهم به نتیجه رسید گفت: حدود 300 میلیون متر مکعب گاز ترش اضافه شد که به این ترتیب بیش از دو برابر شد.
وی ادامه داد: در سال 97 نیز پنج فاز جدید را به بهره برداری خواهیم رساند که با این کار تولید گاز ترش، 140 میلیون متر مکعب افزایش می یابد.
زنگنه گفت: تنها نصف فاز 14 از فازهای قدیمی باقی می ماند که در سال 98 در مدار تولید قرار خواهد گرفت و قرارداد فاز 11 نیز امسال با کنسرسیومی متشکل از شرکت های توتال، چین و پتروپارس ایران منعقد شد.
وزیر نفت افزود: تولید کشورمان در بخش میدان های مشترک نفت خام در دی امسال از غرب کارون شامل میدان های یادآوران، یاران و آزادگان به 305 هزار بشکه رسید در حالیکه این رقم پارسال، 161 هزار بشکه بود.
زنگنه ابراز امیدواری کرد: در ماههای آینده تا تیر، 50 تا 60 هزار بشکه نیز به این ظرفیت تولید اضافه شود.
وزیر نفت گفت: بیش از 91 درصد کل جمعیت ایران از نعمت گاز طبیعی برخوردارند و از آن استفاده می کنند.
بیژن زنگنه در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بیشتر شهرهای کشورمان جز چند شهر در سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردارند، افزود: تا پایان آذر امسال، بیش از 98 درصد جمعیت شهری و 76 درصد جمعیت روستایی ما از گاز طبیعی برخوردارند.
وی اضافه کرد: دو تا سه سال زمان نیاز داریم تا روستاهای باقی مانده بالای 20 خانوار که هزینه نصب علمک در آنجا بیش از شش میلیون تومان نباشد از نعمت گاز برخوردار شوند.
وزیر نفت گفت: با اجازه مجلس شورای اسلامی و تصویب شورای اقتصاد از منابع ناشی از صرفه جویی سوخت مایع، گازرسانی را انجام دادیم.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 43 درصد سوخت مصرفی نیروگاه ها در سال 92 از سوخت مایع تامین شده است، افزود: این رقم امسال به زیر 10 درصد خواهد رسید و این در حالیست که مصرف نیروگاه ها در پنج ساله گذشته، هر سال 8تا 9 درصد اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه امسال 5 طرح پتروشیمی به نتیجه رسید و توسط رئیس جمهور افتتاح شد، گفت: برای آخر امسال و سال 97 چند طرح مهم از جمله پتروشیمی مرجان و متانول کاوه به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر نفت افزود: فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس را افتتاح کردیم که 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4 را تولید می کند و تا پایان سال نخستین تولید را از فاز دوم این پالایشگاه خواهیم داشت.
زنگنه با اشاره به اینکه با همه این تولیدات هنوز در زمینه بنزین کمبود تولید داریم، گفت: علت آن این است که بیش از یک میلیون و 200 هزار خودرو در سال تولید می کنیم که این موضوع موجب می شودمصرف سوخت7 تا 8 درصد یعنی 6 تا 7 میلیون لیتر در روز افزایش یابد.
وی ادامه داد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بالاترین استاندارد ملی ما را دارد و کیفیت تولید بنزین در آن نزدیک به یورو 5 است.
وزیر نفت افزود: تولید بنزین در این پالایشگاه در سال آینده به 24 میلیون و سپس به 36 میلیون لیتر خواهد رسید.
زنگنه اضافه کرد: مصرف بالای سوخت در کشورمان و اینکه خودروی تولیدی ما کم مصرف نیست موجب شده است که خودکفایی در تولید و مصرف بنزین مشکل شود.
وی همچنین به در خصوص کاهش شدت مصرف نیز گفت: پایین آوردن شدت مصرف یکی از نشانه های توسعه یافتگی است.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تولید نفت کشورمان در میدان مشترک از جمله «آذر» 30 هزار بشکه و در لایه نفتی پارس جنوبی بیش از 20 هزار بشکه اضافه شده است افزود: به علت کمبود منابع نتوانستیم سرمایه گذاری لازم را برای افزایش تولید و نگه داشت آن انجام دهیم.
زنگنه ادامه داد: اگر نتوانیم این سرمایه گذاری را تامین کنیم تولید نفت کشورمان در آینده افت می کند.
وی گفت: می خواهیم با استفاده از منابع مردم، طرح 5 و نیم میلیارد دلاری را برای نگه داشت و افزایش تولید انجام دهیم که اگر این موضوع تصویب شود کار جدید و خوبی است.
وزیر نفت افزود: در برنامه، 130 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در بخش بالادستی پیش بینی شده است اما کمتر عمل شده است.
زنگنه با اشاره به اینکه باید از منابع خارجی، صندوق توسعه ملی و بازار سرمایه استفاده کنیم، گفت: در زمینه قرارداد با شرکت های بین المللی تمرکز داریم و نیروهای ما در این زمینه مشغول کارند.
وی با بیان اینکه صادرات نفت را 60 هزار بشکه افزایش دادیم، افزود: اکنون صادرات مجموع نفت خام و میعانات گازی کشورمان به بیش از دو و نیم میلیون بشکه در روز می رسد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید ظرفیت تولید را افزایش دهیم گفت: ظرفیت تولید نفت در کشورمان کمتر از 4 میلیون بشکه در روز است و هدف گذاری کرده ایم این رقم تا پایان برنامه به 4 و نیم میلیون بشکه در روز برسد.
زنگنه با اشاره به اینکه 12 تا 13 میلیون متر مکعب گاز را در روز به عراق صادر می کنیم، افزود: صادرات گاز ما به ترکیه 30 میلیون متر مکعب در روز است و بدهی ما در این زمینه به ترکیه روبه پایان است.
وی با بیان اینکه هیچ پولی از نفت ما بلوکه نمی شود و همه پول های نفت ما به حساب های بانک مرکزی کشورمان واریز می شوند، گفت:در کره و چین مشکل انتقال پول پس از وصول داریم که بانک های مرکزی و غیر تجاری آنها به علل عمدتا سیاسی مشکلاتی را ایجاد می کنند و ناچاریم برای انتقال پول هزینه هایی را پرداخت کنیم.
وزیر نفت افزود: روابط بانکی ما هنوز گرفتار تحریم های غیر هسته ای هستند که نوعی تحریم های اولیه و فشارهای امریکا است اما با غربی هایی که به آنها نفت می فروشیم مشکلی نداریم.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سانحه نفتکش سانچی و با ابراز تاسف و تسلیت از این حادثه گفت: وزارت نفت به عنوان وزارت نفت هیچ ارتباطی با شرکت ملی نفتکش ندارد و اصل سهام آن به سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند واگذار شده است.
وی با اشاره به شایعات سانحه نفتکش سانچی افزود: اصل ماجرا این است که شرکت کره جنوبی از ما میعانات گازی خرید و این کشتی را اجاره و از عسلویه بار را دریافت کرد و پول این میعانات را نیز گرفته ایم.
وزیر نفت اضافه کرد: همیشه سعی می کنیم محصولات و میعانات گازی و نفتی را در مبدا بفروشیم و تحویل دهیم نه در مقصد.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظر عموم اعضای اوپک این است که قیمت نفت روی 60 دلار ثابت باشد و نوسان نداشته باشد، گفت: علت این است که هر قدر قیمت ها بالا رود تولید نفت های گران مانند شیل اویل در امریکا فعال می شود و تولید آنها بالاتر می رود و در نتیجه دوباره قیمت ها افت می کند.
وی با اشاره به اینکه زمانی که قیمت ها بالا می رود تخلف اعضای اوپک از سهمیه ها بیشتر می شودافزود: تولید اوپک در ماههای آتی و تا پایان سال 2018 با سقف فعلی جلو خواهد رفت.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تاکنون شرکت توتال قراردادی را در میانه راه رها نکرده است، گفت: اگر در مدت یکسال و نیم، مجموعه کنسرسیوم توتال 500 میلیون دلار هزینه نکند مجازیم قرارداد را لغو کنیم.
زنگنه افزود: امیدواریم تا 20 روز آینده قرارداد یک میلیارد دلاری انجام شود که بیش از 80 درصد ارزش این قراردادها به ایرانی ها واگذار می شود.
وی با بیان اینکه با «گازپروم» تفاهم نامه امضا کردیم تا 4 میدان ما را مطالعه و پیشنهاد کند، اضافه کرد: این شرکت باید اوایل فروردین سال آینده پیشنهاد خود را برای این میادین ارائه کند تا بررسی کنیم.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود درباره فارغ التحصیلان دانشگاه نفت گفت: بر اساس مقرره قدیمی وزارت نفت می باید اگر به کار این فارغ التحصیلان نیاز داشت آنها را می تواند بدون آزمون کتبی و پس از مراحلی جذب کند.
زنگنه با اشاره به اینکه این تبعیض نارواست افزود: زمانی فقط دانشگاه نفت وجود داشت اما اکنون چند ده هزار دانشجو از دانشگاه های مختلف فارغ التحصیل شده اند و همه باید در آزمون کتبی شرکت کنند اما فقط فارغ التحصیلان دانشگاه نفت از شرکت در این آزمون معاف هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات گفت: در بخشی از این گزارش آمده است که میان تولید و عرضه نفت خام، 7 میلیون بشکه مغایرت وجود دارد که معلوم نیست چه شده است؟
زنگنه ادامه داد: این مغایرت بسیار روشن است زیرا نفت خام تولیدی ما یا صادر می شود که در این صورت تا سنت آخر آن به حساب بانک مرکزی واریز می شود و با بانک مرکزی و خزانه اختلافی در این زمینه نداریم.
وزیر نفت اضافه کرد: و یانفت خام تولیدی رابه عنوان خوراک به پالایشگاه داخلی می دهیم که دستگاه های دقیق با دقت بالا آن را اندازه گیری می کنند.
وی گفت: اما برای توسعه میادین لوله کشی هایی میان چاه ها و واحدهای بهره برداری و تلمبه خانه ها و مبانی صادراتی انجام می دهیم که در آنها باید نفت وارد شود و این نفت تا آخر عمر این لوله ها هرگز عرضه و فروخته نمی شود بنابراین این موضوع باید در نظر گرفته شود.
زنگنه تاکید کرد: اساسا دقیق ترین اندازه گیری ها را در محل هایی که نفت می فروشیم انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه نفت گم نمی شود، گفت: ضد انقلاب ها شایعات را در این باره پخش می کنند.
وزیر نفت افزود: دستگاه های حاکمیتی نظارت می کنند و بر اساس قانون، ماهانه گزارش را برای آنها، سران سه قوه و کمیسیون های مجلس شورای اسلامی ارائه می کنم.
زنگنه گفت: بخشی از پولی که مال صادرات فرآورده ها بود باید به حساب صندوق توسعه ملی واریز می شود، در سال 95 معتقد بودیم که بر اساس ماده 13 قانون رفع موانع تولید، این پول نباید به این صندوق واریز می شد و این موضوع را از معاونت حقوقی ریاست جمهوری پرسش کردیم زیرا از نظر ما این مرجع قانونی برای این منظور است.
وی ادامه داد:این معاونت هم اعلام کرد که نباید این پول به حساب صندوق توسعه ملی واریز شود بنابراین این پول را بجای واریز به حساب صندوق توسعه ملی به حساب خزانه واریز کردیم.
زنگنه گفت: اینکه می گویند پول گاز واریز نشده است به علت مسئله ترکیه بوده است زیرا از نیمه سال اساسا از ترکیه پولی دریافت نکردیم و به موجب رای داوری صرف بازپرداخت بدهی ما به طرف ترکیه ای شد.
وزیر نفت با بیان اینکه درآمد شرکت گاز در سال 95 هفده هزار و 800 میلیارد تومان بوده است، گفت: واریز نشدن بیش از 11 هزار میلیارد تومان از این درآمد به خزانه، نادرست است.
بیژن نامدار زنگنه در ادامه برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما افزود: جایی گفته اند شرکت گاز باید 11 هزار و 470 میلیارد تومان به خزانه واریز می کرده که نکرده است در حالی که کل درآمد این شرکت در آن سال زیر 18 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: شرکت گاز در سال 95 هشت هزار میلیارد تومان را از طریق خزانه برای هدفمندی یارانه ها، یک هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده، 900 میلیارد تومان مالیات عملکرد شرکت، 2450 میلیارد تومان سود سهم دولت، 380 میلیارد تومان عوارض گازرسانی آموزش و پرورش و پنج هزار میلیارد تومان هزینه های جاری شرکت گاز را پرداخت کرده است.
زنگنه افزود: صورتحسابها نیز به دیوان محاسبات ارائه شده است اما مشخص نیست این 11 هزار میلیارد تومانی که گفته می شود به خزانه واریز نشده از کجا آمده و همه این سؤال را دارند.
وی گفت: زمانی که شرکتی 17 هزار و 800 میلیارد تومان فروش دارد چگونه بیش از 11 هزار میلیارد تومان درآمد خود را به خزانه واریز نکرده و در کدام حساب خود نگه داشته است.
وزیر نفت افزود: همه درآمد شرکت گاز به وسیله حساب های این شرکت در خزانه انجام شده است.
زنگنه گفت: بحث های فنی و حسابداری دقیقی بین وزارت نفت و دیوان محاسبات وجود دارد و مشکلی از این جهت نیست اما زمانی که در سطح جامعه این مسائل مطرح می شود استنباط مردم از ادبیات فنی و حسابداری متفاوت است و این مشکل ایجاد می کند.
وی افزود: دیوان محاسبات اعلام کرده است وزارت نفت پنج هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت نفروخته است در حالی که به ما اجازه داده بودند که می توانید این اوراق را بفروشید اما تکلیف نکرده بودند که ما خلاف کرده باشیم.
زنگنه گفت: در سال 94 اوراق مشارکت فروختیم اما در سال 95 نفروختیم.
وی افزود: تقاضا دارم کمیسیون انرژی، برنامه و بودجه، دیوان محاسبات و رئیس مجلس شورای اسلامی به این مسائل رسیدگی کنند و اگر معتقدند خلافی انجام شده است، بر اساس روال عمل شود.
وزیر نفت گفت: درباره 11 هزار و 470 میلیارد تومان، دیوان محاسبات هیچ صحبتی با من یا همکارانم یا شرکت گاز نداشته است و با ما فقط درباره موضوع سهم صندوق توسعه ملی صحبت کرده اند.
زنگنه افزود: بر اساس اجازه قانونی ستاد تدابیر ویژه، وزارت نفت از محل فروش میعانات گازی به پتروشیمی ها می تواند بنزین وارد کند و ما بر اساس این مجوز قانونی عمل کرده ایم.
وی گفت: باید انتشار این مسائل در میان افکار عمومی با دقت انجام شود.
زنگنه افزود: برخی گفته اند وزارت نفت پول یارانه ها را نمی دهد و نگه داشته است و 77 هزار میلیارد تومان پول نفت را باید بدهد.
وی گفت: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی این موضوع را بررسی کرد و در بودجه 97 آمده است که کل فروش فراورده های داخلی در سال آینده 40 هزار میلیارد تومان است که از این رقم 8400 میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده، 3500 میلیارد تومان سهم 14 و نیم درصدی شرکت نفت، 7200 میلیارد تومان هزینه های جایگاهداران و شرکت پخش و 22 هزار میلیارد تومان سهم هدفمندی یارانه هاست.
وزیر نفت افزود: جمع پرداختی برای یارانه ها به وسیله وزارت نفت 37 هزار میلیارد تومان است و مشخص نیست 77 هزار میلیارد تومان از کجا آمده است.
زنگنه گفت: چطور ممکن است زمانی که کل فروش فراورده های نفتی 40 هزار میلیارد تومان است 77 هزار میلیارد تومان افزایش قیمت بوده باشد.
وی افزود: این حرفها زده می شود و عده ای نیز فکر می کنند پول نفت را بردند و خوردند.
زنگنه گفت: همه پول به خزانه واریز می شود و صادرات مشخص است.
وی درباره تخلفی که در شرکت مدیریت اکتشاف روی داده است گفت: فردی از پول سپرده ها نزد مدیریت اکتشاف و شرکت نفت و پول طرح ها برداشت و این کار را از سال 88 آغاز کرده است.
وزیر نفت افزود: این روند تا سال 96 ادامه یافته است و زمانی که مدیر حسابداری آنجا متوجه می شود فرد خاطی را برای پاسخگویی فرا می خواند که وی فرار می کند.
زنگنه گفت: این فرد برای اینکه کسی دنبال او نگردد شایع کرده که در کاناداست اما معتقدم وی در کشورهای اطراف خودمان است.
وی افزود: با برخی کشورها قرارداد استرداد مجرمان را داریم که باید از آن استفاده شود.
زنگنه با بیان اینکه کل مبلغ سرقت شده 100 میلیارد تومان از خزانه و سپرده ها بوده است گفت: برخی افراد را که از نظر من قصور داشتند برکنار کردم و افراد دیگری نیز هستند که باید برکنار شوند.
وی افزود: قوه قضائیه نیز عده ای را در این زمینه بازداشت کرده و بازجویی فنی می کند.
وزیر نفت گفت: از زمانی که در دولت هستم چنین چیزی که فردی از پول خزانه شرکتی برداشت کند و هیچکدام از مراجع نظارتی نتوانند این مسئله را کشف کنند ندیده بودم.
زنگنه با بیان اینکه این مسئله نشان دهنده ضعف سیستمهای نظارتی است افزود: البته این فرد ظاهرالصلاح بوده و برای اینکه کسی به او مشکوک نشود حتی به بهانه مشکلات معیشتی از همکاران خود پول هم قرض گرفته است.
وی گفت: این فرد برای یک سند، چک گذاشته، امضا و برداشت کرده است اما دوباره روی همان سند، چک گذاشته و دوباره برداشت کرده و این روند چند بار ادامه یافته است.
وی گفت: با توجه به اینکه این مسئله؛ فساد عجیبی است اما من نگران فسادهای دیگری هستم که به سادگی نمی توان آنها را کشف کرد.
زنگنه افزود: بدترین وضع زمانی است که صورتحساب پیمانکار داده می شود و قراردادی با آن منعقد و پولی گرفته می شود.
وزیر نفت گفت: هیچ حسابرس و بازرسی نمی تواند این تخلف را پیدا کند و فقط کار دستگاه های امنیتی است.
زنگنه درباره افراد دو تابعیتی نیز گفت: در دولت تصمیم گرفته شده هر کس دو تابعیتی است، وزارت اطلاعات نام وی را به دستگاه ها اعلام کند.
وی افزود: اگر دستگاه های امنیتی فرد دو تابعیتی را به ما معرفی کنند سریع آن را برکنار خواهیم کرد.
زنگنه گفت: به ما گفتند یکی دو نفر دو تابعیتی هستند که بررسی این مسئله را خواستار و قانع شدم که دو تابعیتی نیستند.
وی افزود: لازم نیست فرد دو تابعیتی مدیر باشد بلکه کارمند عادی دولت نیز نباید دو تابعیت داشته باشد.
وزیر نفت گفت: به مردم اطمینان می دهم همه پول فروش نفت به خزانه می رود و در موضوعات با دیوان محاسبات باید زبان فنی از زبان عمومی جدا باشد تا مردم نگران نشوند.
زنگنه درباره برگزاری مناقصه در خط لوله جاسک نیز گفت: مناقصه برای ساخت لوله های پایانه نفتی جاسک انجام و با سه پیمانکار ایرانی قراردادها بسته شده است.
وی افزود: برای ساخت 10 میلیون بشکه مخزن نیز برنده این مناقصه که یک شرکت ایرانی است امروز در هیأت مدیره شرکت نفت اعلام می شود.
زنگنه گفت: مناقصه لوله گذاری و احداث مسیر نیز به زودی انجام می شود.
وی افزود: تلاش می کنیم تا پایان سال 98 اسکله صادراتی جاسک فعال شود.
وزیر نفت درباره خط لوله جاسک به پاکستان و هند نیز گفت: درباره هند هیچگاه برنامه ای نبوده و این کشور نیز هیچگاه همکاری نکرده و فقط یک ایده بوده است.
زنگنه افزود: گازپروم روسیه پیشنهاد داد با پاکستان و هند در این زمینه هماهنگ می کند و ما نیز موافقت کردیم اما پاکستان جواب نمی دهد در حالی که باید پاسخگو باشد و در این زمینه مقصر است.
وی با بیان اینکه میلیاردها دلار برای احداث این خط لوله هزینه کرده ایم گفت: این خط لوله تا نزدیک مرز ایجاد شده اما پاکستان تأخیر می اندازد.
زنگنه افزود: درباره پاکستان اقدام حقوقی نکرده ایم اما مذاکرات و مکاتبات کافی و مستندسازی برای اقدام حقوقی انجام شده است.
وی درباره بازگرداندن پولهای شرکت نفت به وسیله محکوم نفتی نیز گفت: گروهی گفتند که حاضریم دو میلیارد یورو را بدهیم و به دستگاه اطلاعاتی و قوه قضائیه کشور رجوع کردند.
وزیر نفت افزود: با توجه به اینکه می دانیم یک درصد نیز احتمال این کار وجود ندارد اما با فردی که اهل تاجیکستان و این موضوع را مطرح کرده است صحبت کردیم.
زنگنه گفت: این فرد بارها به ایران آمده است و چرخ می زند اما پولی در کار نیست و هیچگاه اشاره نکرده این پول کجاست.
وی افزود: البته مسئولان قضایی کشور در این زمینه جدی هستند.
زنگنه گفت: افزون به دو میلیارد یورو، دادخواستی در حدود یک و نیم میلیارد یوروی دیگر به عنوان طلب دیگر وزارت نفت مطرح شده که در حکم نخست نیست.
وی درباره آزمون استخدامی وزارت نفت نیز گفت: می خواستیم بیش از دو هزار نفر را بر اساس آزمون کتبی استخدام کنیم اما دیوان عدالت اداری دستور توقف این کار را داد و زمان این آزمون مشخص نیست.
وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت قرار نیست هر کسی که آموزش می بیند استخدام کند، افزود: به جای اینکه روی رشته های فنی و حرفه ای و تربیت تکنسین سرمایه گذاری کنیم، از دانشگاه ها دکتر فارغ التحصیل می شود
زنگنه گفت: تعداد دکترها چند برابر تکنسین هاست و در وزارت نفت به دکتر نیازی نداریم.
وی افزود: البته به تحصیل کردگان حوزه نفت به عنوان مجموعه ای که در خدمت طرح ها و بهره برداری نفت کار می کنند در بخش غیردولتی نیازمندیم.
زنگنه گفت: سرمایه گذاری در بخش بالادستی نفت برای تسهیل بکارگیری تحصیل کردگان در بخش خصوصی است.
وی افزود: البته به برخی از افراد گفتیم بروید در ستاره خلیج فارس کار کنید اما گفتند نمی رویم و کار بهتری می خواهیم.
وزیر نفت گفت: برای کارکنان قرارداد موقت وزارت نفت نیز از ابتدای اردیبهشت 97 طرحی برای تغییر وضع معیشتی آنها داریم که قول می دهم از این تاریخاین طرح اجرا شود.
بدین ترتیب براساس آخرین اظهارات وزیر نفت در آینده ای نزدیک باید شاهد به ثمر نشستن طرح های مدنظر دولت دوازدهم باشیم.