به گزارش می متالز، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی پیش از ظهر امروز در دیدار با جمعی از کارگران و فعالان فرهنگی اجتماعی استان که در بیت امام جمعه اراک برگزار شد؛ با تاکید بر لزوم نگاه کلان به مساله صنعت و کارگری اظهار داشت: حمایت از کارگر نباید محدود به مسائل فردی کارگر باشد، بلکه باید صنایع آسیب دیده را احیا کرد. اگر هپکو احیا شود؛ کارگر هپکو هم احیا میشود و اگر این صنعت نباشد؛ کارگر هم آسیب خواهد دید. اگر هپکو تولید نداشته باشد؛ هر چه به کارگران پول بدهند مشکلی حل نخواهد شد، بنابراین باید موضوع را کلان دید.
آیت الله دری نجف آبادی تاکید کرد: حرف ما از اول این بود که هپکو را به کسانی واگذار کنید که برنامه داشته و این شرکت را احیا کنند. هر کسی برای قبول مسوولیت سهامداری و مدیریت هپکو پیش می آید، باید برنامه داشته باشد. ایمیدرو باید برای مدیریت هپکو برنامه داشته و مدیر لایق و قابل را منصوب کند که برای خودکفایی برنامه گام به گام داشته باشد. جریان فرهنگی اجتماعی استان نیز باید برنامه گام به گام برای مدیریت و خودکفایی هپکو را مطالبه کرده و پای آن بایستد. من هم از این مطالبه حمایت خواهم کرد.
وی افزود: دوستان کارگر در جریان هستند که این موضوع را به سهامدار و مدیران قبلی هم گفتیم اما متاسفانه برنامه آنها برنامه خوبی نبود. من به آن نمره پایین دادم و نتیجه کارشان هم معلوم شد.
آیت الله دری ادامه داد: در دوران مسوولیت سردار عبداللهی، چند جلسه با قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) با موضوع هپکو داشتیم که البته مصوبات این جلسات در دست انداز افتاد، چرا که سازمان خصوصی سازی برای قرارگاه خاتم شرط کرد که برای خرید هپکو علاوه بر قیمت سهام، باید بدهیهای دوران سهامداران قبلی را هم بدهید!
امام جمعه اراک با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: کشوری که می تواند ماهواره و موشک بسازد هپکو را هم می تواند بسازد. ما باید خودمان صاحب فناوری در حوزه تجهیزات و ماشین آلات راهسازی شده و خودکفا شویم. این چیزی است که می توانیم و خواسته کارگران عزیز هم هست. باید به هرصورت برای خودکفایی و خوداتکایی این صنعت مجاهدت و تدبیر کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه ما باید تولید کننده باشیم، نه نفت فروش دنیا؛ تاکید کرد: واردات قطعات و مونتاژ کاری با موانع ارزی و تحریم مواجه است، لذا باید بر خودکفایی متمرکز شد. صنعت خودروسازی بعد از ۵۰ سال که پیکان از انگلستان و پژو از فرانسه آمد، به این وضع نامناسب دچار شد، چرا که خودمان نیامدیم صاحب فناوری شویم.
وی با بیان اینکه ما دست کارگر را می بوسیم، ابراز داشت: از کارگران و فعالان صنعت هپکو خواهش می کنم موضوع خودکفایی را با جدیت دنبال کنند. علت مشکلات امروز صنعت و کشاورزی ما وابستگی است. البته واردات هم باید با رعایت شرایط لازم انجام شود.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: اساتید دانشگاه های استان، کارگران هپکو، متخصصین صنعت و فعالان فرهنگی اجتماعی برنامه تحول در هپکو را طراحی و به بنده ارائه کنند. پیشنهادات شما را در سطح مسوولان عالی نظام پیگیری میکنم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: بیش از همه، من از برادران عزیز کارگر حمایت کردم. حتی در ماجرای بستن راه، حامی کارگران بودم تا با آنها برخورد نشود.
آیت الله دری با اشاره به نامه هفته گذشته خود به معاون اول رئیس جمهور و ارائه پیشنهاداتی برای رونق و جهش تولید در هپکو پرداخت و گفت: بهترین راه نجات ما در شرایط فعلی، استفاده از ظرفیت تامین و تعمیر ماشین آلات برای وزارت راه، شهرداری ها و شرکتهای بزرگ عمرانی کشور و منطقه است.
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، ادامه داد: در همین راستا توجه به تعمیرات ماشین آلات راهسازی به عنوان یک میدان وسیع کاری، بسیار مهم است. تعداد مجموعه های فعال در عرصه راهسازی کشور و منطقه زیاد است که می توان تعمیرات آنها را انجام داد. پیشنهاد دوم قطعه سازی است. این قطعات را هم می توان در خود شرکت هپکو و هم در صنایع متوسط و کوچک استان مرکزی و سراسر کشور تولید کرد. تقویت آرندی، کار بر روی طراحی، قالب سازی، مشارکت با سایر کشورها و مهندسی معکوس نیز از دیگر پیشنهادات است.
وی افزود: باید یک بانک اطلاعاتی به روز ایجاد کرد تا بتوان به خوبی از ظرفیت های استان، کشور و منطقه استفاده و یک "هپکوی ایرانی" ساخت. اسمش هر چه باشد افتخار ما خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزیتاکید کرد: هنر جریان فرهنگی اجتماعی استان این است که کمک کند تا با روحیه انقلابی هپکوی ایرانی و خودکفا ساخته شود. ما که موشک و ماهواره می سازیم، هپکو را هم میتوانیم بسازیم و در این راه با استعانت از امام علی(ع) با بچه های فعال این عرصه دست همکاری میدهیم. روز و شب هر کمکی از من ساخته است در خدمت این جریان هستم.
آیت الله دری نجف آبادی خطاب به فعالان فرهنگی اجتماعی و متخصصین صنعت استان گفت: برای حل مشکلات هپکو و سایر صنایع استان، هسته های فعال انقلابی تخصصی در حوزه صنعت راه اندازی کنید. باید فعالان فرهنگی اجتماعی، کارگران، اساتید دانشگاه و شرکت های دانش بنیان در تعامل با هم، با سلسله جلسات کارشناسی و با جمع بندی حکیمانه یک برنامه کامل تدوین و هر چه سریع تر به اینجانب و مسوولین محترم ارائه کنند. این برنامه باید در چشم انداز های دوساله، پنج ساله و ده ساله با استفاده از ظرفیت های قانونی، با هدف خودکفایی و با توجه به شرایط کشور تنظیم شود تا ما خدمت مسوولان عالی نظام ارائه گردد و بنده نیز پیگیری خواهم نمود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر به نظام تعهد بدهیم که هپکو به عنوان صنعت تولید ماشین آلات راهسازی طی ۵ سال آینده ۷۰ درصد خودکفا می شود؛ هم باعث خرسندی مسوولان عالی نظام شده، در جهت سیاست های مقام معظم رهبری خواهد بود و هم خدمت بزرگی به کشور و خون شهداست.
امام جمعه اراک با گرامیداشت یاد شهید طهرانی مقدم، در پایان اظهار داشت: خوشحال شدم شما جوانان غیرتمند را دیدم. هپکو را دریابید تا مثل صنایع موشکی افتخار کشور باشد.