به گزارش می متالز، خش مهمی از معادن یزد در دامنه کوه شیرکوه واقع شده، کوهی که آب شیرین کل استان را تأمین میکند.
مسوولان محلی و مردم منطقه معتقدند فعالان اقتصادی برای بهره برداری از معادن به سراغ مناطق دیگر استان بروند چراکه حیات و زندگی مردم استان، وابسته به شیرکوه است.
مقداد همتی دهیار دهشیر گفت: در دامنه شیرکوه حدود ۵۰ معدن سنگ در حال فعالیت هستند و این منطقه دیگر ظرفیت استخراج معدنی ندارد، اما به تازگی در بهمن ۹۸ معدن سنگی در شریف آباد از کمیسیون آب و خاک مجوز فعالیت گرفته است.
او افزود: شرکت آب منطقهای و اهالی منطقه با فعالیت این معدن مخالفت کردند و اخیرا مردم منطقه با تجمع در محل مانع از شروع به کار این معدن شدند.
دهیار دهشیر تصریح کرد: در حالی که مجوز به هرگونه فعالیت عمومی مردم محلی از جمله مجتمع دامداری و کشاورزی داده نمیشود، اما معادن مجوزهای لازم را اخذ میکنند و مشغول فعالیت مخرب محیط زیستی میشوند.
او گفت: فعالیت معادن موجب خشک شدن چشمهها و آسیب رسانی به قنات منطقه شده و زندگی اهالی را با مشکل مواجه کرده است.
همتی ادامه داد: در اثر فعالیت معادن مراتع مورد نیاز برای چرای دامها از بین رفته و آلودگی ناشی از غبار معادن حیات درختان و طبیعت روستاهای منطقه دهشیر را از بین برده است.
او این سوال را مطرح کرد که چگونه معدنی که تخریبهای محیط زیستی گسترده دارد، مجوز میگیرد، اما به فعالیتهای دامپروری مردم منطقه مجوز داده نمیشود؟
خشک شدن چشمهها و آبهای زیرزمینی و نفوذ پسابهای معدنی در منابع آبی از جمله عوارض دیگر جبران ناپذیر فعالیت معادن بی شماری است که روستاها را محاصره کرده اند.