تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۳۹
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۱۰۴۱۸۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دولت از صنایع اشتغال زا دربخش فرآوری معادن کردستان حمایت می کند

می متالز - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: دولت با هدف تحقق اهداف توسعه پایدار از صنایع اشتغالزا در بخش فرآوری معادن استان کردستان به صورت همه جانبه حمایت می کند.
دولت از صنایع اشتغال زا دربخش فرآوری معادن کردستان حمایت می کند

به گزارش می متالز، خالد جعفری ظهر امروز در جلسه بررسی صدور مجوز طرح فرآوری طلای قلقله سقز کردستان اظهار کرد: دولت با هدف تحقق اهداف توسعه پایداراز صنایع اشتغالزا در بخش فرآوری معادن استان کردستان به صورت همه جانبه حمایت می کند.

وی تصریح کرد: با توجه به لزوم توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در استان کردستان لذا دستگاههای اجرایی باید با تمام توان برای ایجاد فرصت های اشتغال پایدار در کردستان تلاش کنند.

وی افزود: در این راستا احداث کارخانه فرآوری طلای قلقله سقز ضمن ایجاد اشتغال می تواند روند توسعه همه جانبه استان را نیز محقق کند.

 

امید به بهره برداری از کارخانه طلای سقز در آینده نزدیک

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ادامه داد: با توجه به سرمایه گذاری شرکت شستا در این طرح امیدواریم هرچه سریعتر شاهد احداث و بهره برداری این کارخانه در مجاورت معدن طلای قلقله سقز باشیم.

جعفری خاطر نشان کرد: دستگاههای اجرایی متولی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقه ای استان کردستان باید با رعایت همه جوانب و استانداردهای مورد نیاز و ارائه راهکارهای مناسب شرایط را برای صدور مجوز این طرح فراهم و احداث آن را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

وی تصریح کرد: شرکت آب منطقه ای و سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان ضروریست هرچه سریعتر شرح خدمات و مطالعات مدیریت ریسک احداث کارخانه فرآروی طلای قلقه سقز را ابلاغ کرده تا مقدمات صدور مجوز نهایی این طرح طی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان اذعان داشت: قطعا اولویت در توسعه حفظ سلامت جامعه است و اگر در هر مرحله از اجرای این طرح و سایر پروژه های در دست احداث استان سلامت مردم با مخاطره مواجه شود فورا از فعالیت طرح ممانعت به عمل می آید.

 

حمایت از طرح های اشتغال زا

وی اظهار داشت: دولت با استفاده ازهمه ظرفیت ها با تمام توان در مسیر توسعه همه جانبه استان گام برداشته و در این راه از هرگونه طرح توجیهی که زمینه اشتغال در کردستان را فراهم کند حمایت می کند.

جعفری ابراز داشت: طرح استخراج و فرآوری معدن طلای قلقله سقز با سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) با هدف ایجاد اشتغال و کمک به توسعه و رونق اقتصادی منطقه به عنوان یکی از مزیت های کم نظیر استان کمتر برخوردار کردستان توسط وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی وقت، در پاییز 96 کلنگ زنی شد.

 

نظر نهایی در خصوص صدور مجوز کارخانه فرآوری استحصال طلا اتخاذ نشده است

وی یادآوری کرد: در حال حاضر استخراج و بهره برداری از معادن در حال انجام است اما نظر نهایی در خصوص صدور مجوز کارخانه فرآوری استحصال طلا اتخاذ نشده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت: متاسفانه معدن طلای قلقله و سایت احداث تأسیسات فرآوری طلا از جمله سد باطله در بالادست سدچراغ ویس به عنوان تنها منبع تأمین آب شرب شهرستان سقز و 70 روستا واقع شده و با توجه به تولید آلاینده های مختلف مانند فلزات سنگین مکان انتخابی برای سد باطله مورد تأیید قرار نگرفته است.

جعفری ادامه داد: صدور هرگونه مجوزی برای طرح مذکور بر عهده سازمان محیط زیست است بنابراین با توجه به تمهیدات و انجام اقدامات لازم توسط مجری در راستای کاهش ریسک و مخاطرات احتمالی طرح بر منابع آبی حوزه ی مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست کشور و وزارت نیرو در این رابطه درخواست بررسی مجدد مطالعات و برنامه ی مدیرت ریسک را ازسرمایه گذار نموده اند.

 

نتایج مطالعات مدیریت ریسک طرح مبنای تصمیم گیری در اجرای طرح خواهد بود

وی گفت: درنهایت  نتایج انجام مطالعات مدیریت ریسک طرح می تواند مبنای هرگونه تصمیم گیری درخصوص اجرا یا عدم اجرای طرح باشد اما تا کنون نتیجه نهایی توسط وزارت نیرو در این ارتباط صورت نگرفته و ادامه ی کار و روند صدور جواز تأسیس کارخانه ی مذکور هم متوقف شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: گرچه در شرایط کنونی رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما حفظ سلامتی مردم بسیار جدی تر و مهمتر است.

جعفری اذعان داشت: با توجه به هزینه های بالای طرح طلای کردستان بررسی مجدد موضوع باید با حساسیت و دقت بیشتر صورت گیرد و پروسه کار تعیین تکلیف شود چنانچه توان اجرایی و مبنای علمی درستی نداشته باشیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر با اجرای طرح مخالفت صریح و قطعی صورت نگرفته و از طرفی هم  بسیاری از معادن در سطح کشور با رعایت شرایط خاص و کنترل ریسک در حال فعالیت می باشند و اجرای طرح نیز منوط به انجام مطالعات علمی و دقیق می باشد و مجددا تاکید می کنیم که همه چیز در راستای بهبود شرایط سلامت مردم است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در پایان گفت: در نهایت شرکت آب منطقه ای با همکاری سازمان محیط زیست استان نسبت به نهایی شدن شرح خدمات مطالعات مدیریت ریسک کارخانه فراوری طلای قلقله سقز کردستان تسریع و اقدام لازم را به عمل خواهند آورد و با هماهنگی لازم نتیجه را به مجری طرح ابلاغ می کنند و شرکت طلای کردستان نیز نسبت به انجام مطالعات مدیریت ریسک اقدامات لازم را به نحوه شایسته انجام خواهد داد.

عناوین برگزیده