به گزارش می متالز، آژانس تحقیقاتی فیچ سولوشن بخشی از پیشبینیهای خود را در مورد تولید و مصرف فلزات در بین تعدادی از کشورهای جهان با توجه به وقایع چند هفته گذشته تغییر داده است.
تحلیلهای فیچ بیانگر آن است که شیوع ویروس کووید-۱۹ که در میان کارخانهها و بخشهای تولیدی با دستور دولتی و در سطح عمومی وقفه ایجاد کرد، در کنار کاهش داوطلبانه تولید با توجه به کاهش تقاضا و نیز سقوط قیمت فلزات در سال ۲۰۲۰، باعث شد تا در نهایت میزان تولید و مصرف فلزات تحت تاثیر شرایط پیش آمده بر پیشبینیهای قبلی تاثیر گذاشته و در نهایت منجربه تجدیدنظر در پیشبینیهای قبلی این شرکت شود.فیچ در این تحلیل تاکید میکند که رکود جهانی در سال ۲۰۲۰ مانع از افزایش تقاضای فلزات میشود که در نتیجه رکود در بخشهای استفاده نهایی از جمله تولیدکنندگان خودرو، لوازم خانگی و بخش ساختمانی ایجاد میشود.
فیچ پیشبینی میکند که تولید جهانی مس در مقایسه سالانه در سال ۲۰۲۰ معادل ۰.۶ درصد افزایش داشته باشد که در مقایسه با پیشبینی پیشین که خبر از افزایش ۱.۹درصدی تولید مس میداد کاهش قابل توجهی برای آن برآورد شده است.
بر اساس گزارش اداره ملی آمار، به دلیل اختلالات پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا تولید مس چین در ماه مارس با کاهش ۲.۵ درصدی، معادل ۷۷۱ هزار تن نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
در شرایطی که محدودیتها در این کشور حذف شده، فیچ انتظار دارد تاثیر اختلالات زنجیره، واردات کنسانتره مس را تحتتاثیر قرار دهد؛ چرا که تعطیلیهای اجباری در امریکای لاتین بازارهای ساحلی را محدودتر کرده و این مسئله تولید مس تصفیه شده در ۳ماهه دوم سال ۲۰۲۰ را تحتتاثیر قرار خواهد داد.
فیچ همچنین پیشبینی میکند که مصرف جهانی مس در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با پیشبینی قبلی که رشد ۱.۶ درصدی را سال به سال مطرح کرده بود ۱.۱ درصد کاهش داشته است.
این آژانس پیشبینیهای رشد مصرف مس در سال ۲۰۲۰ را برای دو کشور بزرگ مصرفکننده یعنی چین و ایالات متحده از ۲.۵درصد و ۱.۵ درصد رشد سالانه به کاهش ۱.۵درصدی و ۴.۵ درصدی رسیدهاند.
در این تحلیل عنوان شده است: در نتیجه تغییرات ایجاد شده انتظار میرود که بازار جهانی مس در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۴ کیلو تن مازاد برسد و این در حالی است که ما در این بازار در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۶۳ کیلو تن کسری عرضه هم داشتهایم. همزمان با بهبود اوضاع اقتصاد جهانی و البته تقاضای مس در سال ۲۰۲۱ انتظار میرود که مازاد عرضه به ۱۶۲ کیلوتن برسد و در نهایت در سال ۲۰۲۲ با کسر عرضه ۵۱ کیلوتنی روبهرو خواهیم شد.
فیچ در پیشبینی خود عنوان میکند که تولید جهانی آلومینیوم در مقایسه سال به سال با رشد ۱.۳ درصدی به کمتر از نصف میزان پیشبینی قبلی که معادل ۳ درصد بوده، برسد.
آژانس فیچ همچنین پیشبینی میکند که در سطح جهان، با شیوع کووید–۱۹ و ایجاد برخی از اختلالات تولید آلومینیوم تحت تاثیر قرار گرفته و پیشبینیهای قبلی در تعدادی از کشورها از جمله چین، هند، امریکا و آلمان مورد تجدیدنظر قرار گرفته است.
نورسک هیدرو در ماه مارس اعلام کرد که با توجه به شرایط پیش آمده تولید برخی از محصولات آلومینیومی یا با کاهش و یا با توقف تولید روبهرو خواهند شد. در آلمان، گروه محصولات ST Extruded سه کارخانه ذوب آلومینیوم را تعطیل کرد. همچنین در این راستا روسال RUSAL اعلام کرد که افزایش ظرفیت در کارخانه ذوب تایشت را به تاخیر خواهد انداخت.
فیچ همچنین پیشبینی کرده است که میزان مصرف آلومینیوم در سال ۲۰۲۰ در جهان کاهش ۲ درصدی داشته باشد در حالی که در پیشبینیهای قبلی عنوان شده بود که میزان مصرف آلومینیوم رشد ۱.۵ درصدی خواهد داشت.
این شرکت که در پیشبینی خود از مصرف آلومینیوم چین، ایالات متحده و هند در سال ۲۰۲۰ نرخ رشد سالانه ۲، ۱.۵ و ۱۶ درصدی را مطرح کرده بود اکنون پیشبینی خود را به ترتیب به کاهش ۲، ۵ و ۸ درصدی تغییر داده است.
در نتیجه انتظار میرود که در سال ۲۰۲۰ بازار جهانی آلومینیوم با مازاد ۳ میلیون تنی در مقایسه با مازاد ۱ میلیون تنی سال ۲۰۱۹ روبهرو شود. درست مانند مس انتظار میرود که این مازاد عرضه در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته و به ۲.۵ میلیون تن برسد.
بازار نیکل و قلع نیز از جمله بازارهایی است که از شیوع کووید–۱۹ تاثیر پذیرفته است. در شرایطی که پیشبینیهای فیچ حاکی از رشد جهانی تولید این فلزات در سال ۲۰۲۰ بود اما میزان تولید نیکل و قلع به ترتیب با کاهش ۰.۳و ۶.۳ درصدی به ترتیب به ۰.۳- و ۲.۶-تغییر یافته است.
در رابطه با قلع، کاهش تولید در میان تولیدکنندگان پیشرو به صورت داوطلبانه به دلیل کاهش قیمتها به دلایل زیستمحیطی و با دستورهای دولتی باعث شده که کاهش قابلتوجهی در میزان تولید قلع در ماههای گذشته ایجاد شود.
فیچ پیشبینی میکند که فروش الکترونیکی در ۵۸ بازار در سطح جهانی به ۰.۶ درصد برسد در حالی که در پیشبینیهای قبلی رشد ۳.۴درصدی در اوایل ژانویه عنوان شده بود.
کاهش فروش الکترونیکی مصرف کننده، انگیزه تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی مصرفی را برای حفظ سطح قبلی تولید کاهش داده و بنا بر این بر تقاضای قلع تاثیر میگذارد.
پیشبینیهای تجدیدنظر شده فیچ، اکنون نشان میدهد که تراز بازار قلع در سال ۲۰۲۰ به صفر برسد و پس از آنکه هر دو بازار در سال ۲۰۱۹ به ترتیب رشد ۸ کیلوتنی و ۵۸ کیلوتنی را به ثبت رسانده بودند بازار نیکل با ۳۸ کیلوتن مازاد عرضه روبهرو شود.
این در حالی است که بازار نیکل در سال ۲۰۲۱ تنها ۴ کیلوتن تولید خواهد داشت آن هم در شرایطی که تولید فولاد ضدزنگ افزایش خواهد یافت.
بازار قلع مازاد عرضه ۴ کیلوتنی خواهد داشت و همین مسئله باعث خواهد شد تا هزینههای مصرفکننده در همین زمینه افزایش داشته باشد.