به گزارش می متالز، روز گذشته شاهد جبران بخشی از کاهش قیمتها در بازار سرمایه بودیم.
شاخص کل با بیش از ۲۶ هزار و ۷۲۰ واحد مواجه شد و با بیش از ۲.۵ درصد افزایش به ۹۹۵ هزار و ۱۸۰ واحد رسید. ارزش معاملات مجددا رشد خوبی را تجربه کرد و به بیش از ۱۷۸ هزار میلیارد رسید.
شاخص کل هم وزن نیز رشد مشابهی را تجربه کرد و به ۳۱۴ هزار و ۴۵۱ واحد رسید.
نمادهای فارس، شستا، کگل و فملی بیشترین اثر مثبت را داشتند و نمادهای فولاد و کچاد نیز بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند.
در سامانه کدال شاهد انتشار صورتهای مالی سالیانه اکثر شرکتهای حاضر در بازار سرمایه هستیم. در این بین، کلیت گزارشها در سطح ضعیفی ارزیابی میشود. بدترین گزارشها مربوط به گروه پالایشگاهی بود. این شرکتها در سه ماهه پایانی سال ۹۸ اکثرا با کسب زیان مواجه بودند.
کاهش قیمت نفت در ماههای اخیر این پیش بینی را محتمل نموده بود که شرکتهای پالایشگاهی که در سه ماهه سوم نیز از لحاظ سودآوری روند ضعیفی داشتند، در سه ماهه پایانی سال مالی نیز وضعیت ضعیفی داشته باشند. این در حالی است که در هفتههای اخیر و با شایعه بی اساس مربوط به افزایش تخفیف نرخ خوراک به پالایشگاههای کشور، شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت سهام شرکتهای پالایشگاهی بودیم.
در گروه پتروشیمی نیز پتروشیمی خارک با کاهش سوداوری نسبت به پارسال همراه بوده است. پتروشیمی فن آوران با رشد ۱۰ درصدی و اندک سوداوری نسبت به سال قبل از آن موفق به کسب سود ۱۷.۸۳۱ ریالی شده است. سود پتروشیمی زاگرس با ۱۹ درصد افت نسبت به سال قبل از آن معادل ۱۲.۶۱۳ ریال به ازای هر سهم سود محقق ساخت.
از دیگر گزارشهای مهم میتوان به گزارش عملکرد شرکتهای حوزه فلزات اشاره کرد. فولاد مبارکه اصفهان بدون لحاظ نمودن سود سرمایه گذاریهای خود که در گزارش حسابرسی شده شرکت به سود شرکت اضافه خواهد شد، موفق به کسب سود خالص ۵۹۳ ریالی به ازای هر سهم شده است که نسبت به سال قبل رشد ۱ درصدی را نشان میدهد. با لحاظ سود سرمایه گذاریها انتظار میرود که سود خالص هر سهم به حدود ۷۰۰ ریال به ازای هر سهم برسد.
فولاد هرمزگان جنوب نیز با کاهش ۷ درصدی سودآوری نسبت به سال ۹۷ سود خالص ۶۱۰ ریالی به ازای هر سهم را محقق نمود. فولاد ارفع نیز با رشد ۱۷ درصدی سودآوری نسبت به سال قبل از آن موفق به کسب سود ۸۷۵ ریالی به ازای هر سهم گردید. سرب و روی ایران نیز با کاهش ۲ درصدی سودآوری نسبت به سال ۹۷ سود هر سهم ۸۸۴ ریالی را محقق نمود.
از دیگر گزارشها میتوان به کسب سود خالص ۱۷۳ ریالی به ازای هر سهم بانک سینا اشاره کرد که نسبت به سال قبل رشد بیش از ۳۴۰ درصدی داشته است. با این حال و با توجه به قیمت ۹.۰۰۰ ریالی سهام این شرکت شاهد تفاوت محسوس عملکرد بانک و ارزش آن در بازار سرمایه هستیم.
شرکت بورس اوراق بهادار تهران نیز با رشد ۱۹۴ درصدی سودآوری موفق به کسب سود هر سهم ۱.۳۱۱ ریالی گردید که حتی با وجود رشد سنگین سودآوری این شرکت شاهد عدم تناسب قیمت و درآمد و سودآوری آن هستیم.
گزارشهای کمتر از حد انتظار بازار و به ویژه کسب زیان گروه پالایشگاهی در سه ماهه پایانی سال ۹۸ که با توجه به قیمتهای فعلی نفت میتواند به سال جاری نیز تسری یابد به طور قطع جو مثبت روز گذشته را متاثر خواهد نمود و روند نزولی قیمتها در اکثر گروههای بازار سرمایه را مجددا شاهد خواهیم بود.
به نظر میرسد که فعالین بازار میبایست با روزهای مثبت کامل و صف خریدهای پیاپی و رشد قیمتهای صد درصدی در زمان کوتاه خداحافظی نمایند و در حال حاضر صرفا تحلیل و شناسایی سهام شرکتهای پرپتانسیل میتواند بازدهی مطلوبی را نصیب سرمایهگذاران حرفهای و صبور نماید.