تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۵۴
بازدید: ۵۶۷
کد خبر: ۱۰۵۲۴۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

«ایران غلتک» روی غلتک تولید

می متالز - درحال‌حاضر ۳ واحد تولید غلتک‌سازی در کشور وجود دارد که این شرکت‌ها توانسته‌اند طی ۲۵ سال گذشته نیاز واحدهای فولادی در داخل را به غلتک برطرف کنند و ایران را از واردکننده کامل غلتک به تولیدکننده آن مبدل کنند که علاوه بر تامین نیاز داخل، بعضا صادرات نیز انجام می‌دهند.
«ایران غلتک» روی غلتک تولید

به گزارش می متالز،  شرکت ایران غلتک یکی از این واحدهای غلتک‌سازی است که در سال ۱۳۷۵ با ظرفیت سالانه ۳ هزار تن محصولات فولادی و چدنی با هدف پشتیبانی و تامین غلتک‌های صنایع نورد به‌ویژه محصولات فولادی در شهرستان کاشان منطقه صنعتی کویر به بهره‌برداری رسید و درحال‌حاضر ظرفیت آن به ۸ هزار تن غلتک رسیده است. این شرکت تا سال ۹۰ تحت نظارت مجموعه هلدینگ‌های صنایع قائم رضا و پرشیا فلز اسپادانا بوده و پس از آن به‌صورت کامل به بخش خصوصی به مالکیت سید رضا شهرستانی واگذار شد. وظیفه سال‌های ابتدایی فعالیت این شرکت، تامین نیاز مصرف داخل، دستیابی به فناوری‌های تولید جدید و بهبود کارکرد محصولات خود بوده است. پس از آن نیز صادرات در اولویت کار شرکت قرار گرفته که طی سال‌های گذشته حدود ۱۰۰ تن غلتک‌های کوچک صادر کرده است.

 
فازهای جدید ایران غلتک

عباس اخلاقیان مدیرعامل شرکت ایران غلتک عنوان کرد: پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی طرح توسعه شرکت برای تولید آهن اسفنجی به روش تونلی کلید خورد که این طرح درحال‌حاضر بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم در نیمه دوم سال‌جاری در فاز نخست با تولید ۵۰ هزار تن به بهره‌برداری برسد و در فاز دوم به تولید ۲۰۰هزار تن برسد.

اخلاقیان با اشاره به میزان اشتغال‌زایی شرکت ایران غلتک عنوان کرد: درحال‌حاضر شرکت ایران غلتک یکی از کارخانه‌های فعال منطقه بوده و با توجه به شرایط اقتصادی اخیر هیچ‌گونه تعطیلی و تعدیل نیرو نداشته و با تمام ظرفیت در حال تولید است. تعداد ۱۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و به همان تعداد به‌صورت غیرمستقیم برای تولید این شرکت مشغول به کار هستند و پس از بهره‌برداری از طرح تولید آهن اسفنجی میزان اشتغال‌زایی به ۲۵۰ نفر خواهد رسید. جذب نیرو به‌صورت مقطعی و با توجه به نیاز مجموعه از طریق مصاحبه حضوری در سطوح مختلف پرسنلی صورت می‌پذیرد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت ایران غلتک فناوری خاص یا عملکرد ویژه‌ای نسبت به سایر شرکت‌های رقیب دارد، عنوان کرد: شرکت ایران غلتک با هدف دستیابی به فناوری جدید نسبت به ساخت دستگاه ریخته‌گری گریز از مرکز عمودی غلتک اقدام کرده که این دستگاه در کشور مشابهی ندارد. دستگاه در دو دسته ظرفیت غلتک‌های سنگین تا ۳۰ تن و غلتک‌های سبک تا ۵ تن در حال تولید است.  شرکت‌هایی نظیر ذوب آهن، فولاد مبارکه، مجتمع فولاد گیلان، فولاد آلیاژی ایران و تمام شرکت‌های نورد فولاد از مصرف‌کننده‌های این نوع غلتک‌ها هستند؛ همچنین دستگاه ریخته‌گری گریز از مرکز افقی رینگ در تناژهای ۲ تا ۴ تن در حال تولید رینگ و رولیک‌های مورد استفاده صنایع نورد فولاد هستند. ویژگی محصولات ایران غلتک گریز از مرکز بودن روش ریخته‌گری است که توانسته رضایت نسبی مشتریان خود را جلب کند به‌طوری که ذوب آهن اصفهان با مصرف سالانه بیش از هزار تن غلتک و رینگ حدود ۸۵ درصد نیاز خود را از شرکت ایران غلتک تامین می‌کند.  مدیرعامل شرکت ایران غلتک در ادامه تصریح کرد: به‌دلیل حجم بالای سفارش‌های داخلی درحال‌حاضر صادرات نداریم زیرا اولویت شرکت نیز در وهله نخست تامین نیاز داخلی است. البته در سال گذشته در چند نوبت از کشورهایی همچون عراق، ترکیه، ایتالیا و افغانستان درخواست داشته‌ایم، اما به‌دلیل اولویت تامین نیاز داخل امکان صادرات نداریم. طی سال‌های اخیر در مجموع حدود ۱۰۰ تن غلتک فولادی به کشورهای اروپایی صادرات داشته‌ایم. اخلاقیان در ادامه با اشاره به برنامه‌های سال‌جاری شرکت ایران غلتک عنوان کرد: با توجه به جذب سفارش‌های مختلف و متنوع در پایان سال گذشته که حدود ۸ هزار تن رینگ و غلتک‌های مختلف است؛ تمام ظرفیت شرکت جهت تامین و اجرای تعهدات جاری است. با توجه به این موضوع که میزان سفارش‌های جاری تقریبا معادل ظرفیت تولید است، برنامه یاد شده تا نیمه نخست سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.  وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تولید این شرکت پس از ثبت‌سفارش بوده و قراردادهای بلندمدت دارد، نوسان نرخ ارز باعث می‌شود تا نرخ تمام شده قطعات بالا و بعضا با کمترین حاشیه سود به فروش برسد. همچنین به‌دلیل فرآیند طولانی تولید غلتک بخش عمده‌ای از نقدینگی این شرکت در جریان عملیات ساخت قرار می‌گیرد. از این‌رو که شرکت‌های غلتک‌سازی داخلی نیاز داخل را تامین می‌کنند، لازم است مسوولان نسبت به تسهیل در تحصیل نقدینگی واحدهای غلتک‌سازی برای تامین مواد اولیه همت بیشتری داشته باشند.

عناوین برگزیده