به گزارش می متالز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در پایان آیین بهره برداری از طرحهای ملی استان سیستان و بلوچستان و آغاز عملیات نصب سکو و توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد افزود: فشار شدید بی سابقه تحریم ها بر حرکت ملت نمیتواند، تاثیر بگذارد. آمریکا نمی تواند ملت را به زانو در بیاورد. دلیل آن افتتاح طرح هایی است که در سال ۱۳۹۹ بعد از ۲ سال و چند ماه تحریم شدید، اجرایی شد.
روحانی گفت: امروز بسیار خوشحالم که دو اقدام بسیار مهم در دو استان قرار گرفت. در استان سیستان و بلوچستان وزارت نیرو و جهاد کشاورزی طرحهای مهمی داشت. مردم شاهد بودند که آب آشامیدنی در بخشهای مختلف و ۴۶ هزار هکتار اراضی کشاوری سیستان که تقریبا همه آنها با آبیاری مدرن تامین میشود که در این زمینه شاهد یک تحول بزرگ خواهیم بود.
وی با تاکید بر این که استان سیستان و بلوچستان برای ما بسیار مهم است گفت: دولت یازدهم و دوازدهم طرحهای بسیار مهمی در این استان داشته است که یکی از این طرحها، طرح ۴۶ هزارهکتاری در منطقه سیستان و زابل است. طرح مهم دیگری که در سیستان و بلوجستان داشتیم احیا و فعال کردن بندر مهم چابهار بود که مرتبط در حال توسعه است و هنوز هم ادامه دارد و برخی فازهای مهم آن در دولت یازدهم و دوازدهم به بهره برداری رسیده است.
روحانی افزود: طرح مهم دیگر طرح راه آهن چابهار به زاهدان است. طرح دیگر گازرسانی در منطقه و سیستان و بلوچستان بود که در دولت یازدهم گاز به زاهدان رسید و بعد هم به زابل و بقیه شهرها ادامه پیدا می کند.
رییس جمهوری ادامه داد: در سیستان و بلوچستان احیای معادن، توسعه چابهار و راه آهن و گازرسانی و همچنین طرحهای مهم آب و خاک و این ۴۶ هزارهکتاری جزو طرح های بسیار مهم دولت بود.
وی گفت: سیستان و بلوچستان یک استان بسیار مهم برای کشور است که از لحاظ امنیت ملی یکی از استانهای بسیار حساس است. معروف است که چابهار و استان سیستان و بلوچستان پیشانی امنیت ملی ایران است که به جای خود حرف درست و به جایی است.
روحانی افزود: سیستان و بلوچستان استانی است که با دو همسایه بسیار خوب ما پاکستان و افغانستان هم مرز است. این استان دارای معادن بسیار ذی قیمتی است که باید در این زمینه کار بزرگی انجام بگیرد که بخشی در دولت یازدهم و دوازدهم انجام گرفته که باز هم باید ادامه پیدا کند.
رییس جمهوری تاکید کرد: یکی از مسایل مهم سیستان و بلوچستان مسیر اصلی اتصال جنوب به شمال است. هم کریدور ترانزیتی جنوب به شمال از چابهار و سیستان و بلوچستان باید عبور کند که البته در حال حاضر بخشی از این طرح از هرمزگان و بندرعباس عبور می کند که طرح اصلی در چابهار است. در واقع بندراقیانوسی ما در ایران در چابهار است که بسیار اهمیت دارد و از این مسیر می توانیم منطقه اقیانوس هند و منطقه آفریقا را به آسیای مرکزی و منطقه CIS متصل کنیم.
وی اضافه کرد: قدم های بسیار مهمی برداشته شده است و خیلی آرزو دارم بخش بزرگی از راه آهن چابهار به زاهدان حداقل تا ایرانشهر در این دولت افتتاح کنیم که البته همه تلاش ما این است که این طرح به پیش برود. جزو طرح هایی است که مداوم و منظم آن را دنبال می کنم چرا که از طرحهای بسیار مهم دولت است.
روحانی گفت: برای مردم سیستان و بلوچستان آرزوی توفیق می کنم. برای امنیت سیستان و بلوچستان مردم تلاش بسیار خوبی کردند که در دولت یازدهم و دوازدهم شاهد یک امنیت مناسب در مرزها در این استان بودیم که این امنیت عمدتا توسط خود مردم تامین شد و الان هم دارد تامین می شود. وحدت شیعه و سنی برای ما بسیار مهم است. من از همه علمای اهل سنت و شیعه، فرهیختگان و مقامات استانی به خاطر وحدت و برادری و اتحادی که در این استان شاهدیم تشکر می کنم.
رییس جمهوری در ادامه به پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: نکته دوم مربوط به طرحی بود که در استان بوشهر شاهد آن بودیم. اولا پارس جنوبی برای ما بسیار مهم بود چرا که مخزن عظیم و بزرگی بود که همسایه ما قطر از این مخزن استفاده می کرد با این که مشترک بود اما از طرف ایران استفاده و بهره برداری نمی شد.
وی افزود: طرح پارس جنوبی از دولت محمد خاتمی شروع شد و بعد در دولت محمود احمدی نژاد ادامه پیدا کرد. ۱۰ فاز در مجموع در منطقه پارس جنوبی افتتاح شد. خیلی خوشحالم که در دولت یازدهم و دوازدهم ۱۷ فاز تکمیل و افتتاح شده است و تنها فاز ۱۱ آن باقی مانده است. می توانیم بگوییم کاری که در پارس جنوبی بنا بود انجام شود، انجام شده و فقط فاز ۱۱ باقی مانده است.
روحانی یادآور شد: تکمیل فاز ۱۱ به دلیل این که با حضور شرکتهای خارجی انجام می گرفت که البته دلیل این که ما منتظر آنها بودیم و می خواستیم با همکاری آنها این کار را انجام دهیم یک هدف مهم داشتیم. البته خودمان برای تکمیل شدن این فاز کار را شروع کردیم چرا که فرانسویها و چینیها کنار رفتند.
وی اضافه کرد: ما طرح فشارافزایی در چاههای پارس جنوبی را داشتیم که اجرای آن با مشارکت شرکتهای بزرگ فرانسوی و چینی راحتتر انجام میشد. باید در چاههای این منطقه حفظ فشار گاز انجام دهیم چرا که افت فشار افت تولید دارد و مشکلاتی را ایجاد می کند.
رییس جمهور با تاکید بر این طرح فشار افزایی جزو طرحهای مهمی است که باید دنبال کنیم خطاب به وزیر نفت گفت: به مهندس زنگنه می گویم که جزو مواردی که تا پایان دولت با همه توان تلاش کنیم این است بتوانیم گام های اولیه این طرح را به نتیجه برسانیم.
روحانی افزود: از آغاز دولت در سال ۹۲، پارس جنوبی در کل ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز گاز تحویل می داده است و امروز این ۲۸۰ میلیون مترمکعب شده ۷۰۰ میلیون مترمکعب که امیدوارم تا سال آینده ۵۰ میلیون مترمکعب دیگر هم اضافه شود.
وی ادامه داد: ۷۰۰ میلیون مترمکعب در مقایسه با ۲۸۰ میلیون مترمکعب نشان میدهد که در این مدت بیش از ۲ برابر همه اقداماتی است که قبلا انجام گرفته است بنابراین باید اینجا از مهندسان، شرکتهای دانشبنیان، کارگران و مدیریت وزارت نفت تشکر کنیم.
روحانی گفت: یکی از افتخارات ما در دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه نفت و گاز است که با آمار و ارقام می توانیم از اکتشاف بزرگی اشاره کنیم که انجام گرفت. ۵۳ میلیارد بشکه میدان جدید اکتشاف شد که به مردم در سال گذشته اعلام شد.
رییس جمهوری افزود: کارهای عظیم نفتی در غرب کارون انجام گرفته و ادامه دارد. یک بندر جدید برای صادرات نفت به در دریای عمان در حال احداث است که در واقع هم خلیج فارس و هم دریای عمان برای صادرات نفت استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: پارس جنوبی از طرحهای عظیم و بزرگی بوده که انجام گرفته است که در شرف تکمیل و قدم های نهایی هستیم که باید این قدم ها را برداریم.