تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۰۰
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۱۰۶۰۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

بنیادی‌ها، قربانی حباب کوچکترها

می متالز - سرمایه گذاری در بازار سرمایه، در بلندمدت بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازار‌ها به همراه خواهد داشت. این بازار از تورم، افزایش نرخ ارز و هر اتفاق مثبتی در عرصه اقتصادی و سیاسی، منتفع می‌گردد.
بنیادی‌ها، قربانی حباب کوچکترها

به گزارش می متالز، شاخص کل چند روزی است که در محدوده ۱ میلیون واحدی، در جا می زند و به نظر می رسد دلیل و انگیزه ای برای لمس قیمت های بالاتر وجود ندارد. این شرایط سبب نگرانی برخی سهامداران خصوصا تازه واردها شده و به فکر خروج از این بازار افتاده اند.

سعید ذوالفقاری مدیرعامل کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: بازار سرمایه تا چندی قبل، برخلاف بازار ارز و طلا که حرکت های هیجانی و سفته بازانه دارند، بازاری قابل تحلیل بود؛ ولی مدتی است که بازار سرمایه از تحلیل فاصله گرفته و یا با صف خرید همراه است و یا با صف فروش!

وی افزود: اگر سرمایه گذاران، سهمی را بر اساس تحلیل خریداری کرده اند، چرا با کوچکترین نوسانی در صف فروش قرار می گیرند؟ و چرا با مثبت شدن بازار، دوباره در صف خرید قرار می گیرند؟ این رفتارهای هیجانی کاملا بدون تحلیل صورت می گیرد و با اصول حرفه ای سرمایه گذاری در این بازار متفاوت است. طبق اصول حرفه ای سرمایه گذاری در بازار سرمایه، سهم های ارزنده بازار که روند سودآوری مثبتی هم دارند، گزینه های مناسبی برای سرمایه گذاری بلندمدت است؛ ولی متاسفانه بازار سرمایه مدتی است به گزارش عملکرد شرکت ها توجهی ندارد. واقعیت این است که برخی شرکت ها و گروه ها، گزارش های خوبی ارائه نکرده اند و رشد قیمت سهم ها، با روند سودآوری شرکت ها همخوانی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بازار سرمایه در شرایطی از ابتدای سال، بی وقفه رشد کرده بود که گزارش عملکرد شرکت ها چنگی به دل نمی زند. با این شرایط، در جا زدن بازار در محدوده ۱ میلیون واحدی، منطقی است و نمی توان گفت بعد از این نقطه، بازار سرمایه صعودی خواهد بود یا نزولی؛ چرا که صعود بازار نیازمند مولفه های بنیادی است و باید دید مولفه های اثرگذار بر بازار سرمایه، چه وضعیتی خواهند داشت. یکی از این مولفه ها، نرخ ارز است که در صورت افزایش نرخ ارز، تمام بازارها صعودی خواهند بود و بازار سرمایه هم تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. در غیر اینصورت، باید صبر کنیم تا تاثیر نرخ ۱۷ تا ۱۸ هزار تومانی دلار (نرخ فعلی) در ماه های آینده عملکرد شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد و آن زمان، شاید رشد قیمت بخشی از سهم ها قابل توجیه باشد.

ذوالفقاری تصریح کرد: واقعیت این است که برخی سهم ها در قیمت های فعلی، گران هستند ولی سهم های بزرگ و ارزنده بازار سرمایه، قربانی سهم های حبابی شده اند و هر زمان سهامداران قصد نقد کردن سهم دارند و یا صندوق های سرمایه گذاری قصد ابطال دارند، سهم های بزرگ را به بهانه نقدشوندگی بالاتر عرضه می کنند! این رفتارها، بازار سرمایه را به سمت سفته بازی سوق داده است.

ذوالفقاری در توصیه به اشخاصی که این روزها، قصد فروش سهام خود و خرید سکه و... دارند، گفت: قطعا سرمایه گذاری در بازار سرمایه، در بلندمدت بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازارها به همراه خواهد داشت. نکته اینجاست که مردم یاد بگیرند بازار سرمایه، محلی برای سرمایه گذاری های بلندمدت است. بازار سرمایه، بازاری است که از تورم، افزایش نرخ ارز و هر اتفاق مثبتی در عرصه اقتصادی و سیاسی، منتفع می گردد. ورود سرمایه های مردم به هر بازاری غیر از بازار سرمایه، آثار مخرب اقتصادی به دنبال خواهد داشت. سهم های ارزنده و مناسبی در این بازار وجود دارد که خرید آنها با نگاه بلندمدت، قطعا بازدهی مناسبی هم برای سرمایه گذاران به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با راهکارهای بهبود اوضاع بازار سرمایه گفت: اگر بازار سرمایه رشد کرده، ابزارهای این بازار هم می بایست متناسب با رشد بازار سرمایه توسعه یابد. محدود کردن بازار اصلا اقدام مناسبی نیست و به نظر می رسد بهترین راهکار برای بهبود وضعیت بازار سرمایه، حذف یا افزایش دامنه نوسان خواهد بود. این کار شاید از حجم معاملات بکاهد؛ ولی بازار سرمایه را تحلیلی تر خواهد کرد. در بسیاری از بورس های بزرگ دنیا هم با دامنه نوسان بسیار بالاتر از بازار سرمایه ما، معاملات روانی در جریان است و قیمت سازی هم صورت نمی گیرد. رسیدن به فضای تحلیل و کاهش سفته بازی در این بازار، راهی جز افزایش یا حذف دامنه نوسان معاملات ندارد.

عناوین برگزیده