به گزارش می متالز، «محمدرضا بهرامن» روز چهارشنبه تصریح کرد: براساس آمارهای منتشر شده، ایران بیستمین اقتصاد شاخص جهان محسوب می شود و در سال گذشته براساس گمرک جمهوری اسلامی ایران حجم تجارت کشورمان به ۸۵ میلیارد دلار رسید.
وی افزود: حجم صادرات کالای غیرنفتی پارسال ۱۳۳.۹ میلیون تن ثبت شد که نسبت به سال ۹۷ افزایش ۱۳.۵ درصدی داشته و به ارزش ۴۱.۳ میلیارد دلار بود و میزان واردات هم رقم ۴۳.۷ میلیارد دلار را نشان می دهد.
بهرامن خاطرنشان ساخت: امروز بیش از هر زمان باید بستر سازی لازم انجام شود که ماده اولیه پس از خروج از معدن در چرخه فرآوری قرار گیرد تا به بالاترین ارزش افزوده برسیم و این مهم باید در وزارت صنعت، برنامه ریزی شود.
وی یادآورشد: بررسی ها نشان می دهد بیش از ۸۵ درصد کالاهای وارداتی، نهادههای تولید، مواد اولیه، ماشین آلات و کالاهای واسطهای تولید بوده و این ترکیب به این معناست که واردات در مسیر رونق تولید صورت گرفته و با رونق تولید، زمینه ساز افزایش صادرات خواهد شد.
بهرامن یادآور شد: براساس آمار وزارت صنعت، امروز چهار هزار معدن که دارای پروانه بهره برداری است، بنابر علل مختلف تعطیل شده و اکنون در سال جهش تولید که از سوی رهبر معظم انقلاب نام گذاری شده، باید در مسیر فعال سازی آنها اقدام شود.
وی گفت: انتظار می رود مدیریت جدید وزارت صنعت، یکی از اولویت های کاری خود را فعال سازی معادن غیر فعال و یا تعطیل قرار دهد که این امر نقش بسزایی در رونق تولید خواهد داشت.
رییس خانه معدن با بیان اینکه دستیابی به بازارهای هدف در عرصه صنعت و معدن به راحتی در شرایط امروز بازار رقابتی میسر نیست، گفت: صادرکنندگان کشور برای حضور در بازارهای هدف تلاش زیادی صرف می کنند و این مهم نباید با صدور یک بخشنامه و دستورالعمل از بین برود.
وی تاکید کرد: حضور در بازارهای هدف وقتی در قالب برنامه راهبردی تعریف می شود، پایداری لازم را خواهد داشت و صادرکنندگان نیز امیدوار می شوند.
بهرامن اضافه کرد: آمارهای سال ۹۷ گویای سهم حدود ۲۱ درصدی بخش معدن وصنایع معدنی از صادرات غیرنفتی با بیش از ۹.۲ میلیارد دلار است و وزارت صنعت برای سال ۹۸ اعلام کرد که سهم بخش معدن وصنایع معدنی به ۲۵ درصد صادرات رسیده که روند افزایشی را نشان می دهد.
وی افزود: خواسته اهل حرفه از مدیریت وزارت صنعت این است، بازارها را حفظ کنیم و سیاست های تسهیل کننده این مهم به مورد اجرا گذاشته شود.
بهرامن، مدرس خیابانی را فردی کارآزموده در عرصه مدیریت اجرایی با سابقه ۱۸ ساله دانست و گفت: وی در مدیریت واحد های فولاد، سیمان و دیگر صنایع محک خورده و ضمن اینکه در حوزه بازرگانی شناخت لازم را دارد.
وی افزود: مدیریت جدید وزارت صنعت، باید به نظرات کارشناسی فعالان در بخش صنعت، معدن وتجارت بها دهد و تصمیم گیری ها نباید در پشت درهای بسته صورت گیرد، بلکه به نظرات فعالان بخش های مختلف بها دهد.