تاریخ: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۰۵
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۱۰۷۵۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نگاهی به آخرین وضعیت و عملکرد صندوق آرمان سپهر آشنا:

تخلف آشکار مدیران صندوق‌ها در سایه ضعف‌های نظارتی!

می متالز - این صندوق در هفته گذشته و با توجه به بازدهی منفی ۱.۰۷ درصدی آن، با خروج بیش از ۲۴ میلیارد ریال منابع مالی مواجه بوده است.
تخلف آشکار مدیران صندوق‌ها در سایه ضعف‌های نظارتی!
به گزارش می متالز، این صندوق در هفته گذشته و با توجه به بازدهی منفی ۱.۰۷ درصدی  آن، با خروج بیش از ۲۴ میلیارد ریال منابع مالی مواجه بوده است.

میزان بازدهی کسب شده صندوق در بازه‌های زمانی مختلف به شرح زیر است. لازم به ذکر است، بازدهی سالیانه این صندوق در بین صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط کمترین بوده و از سوی دیگر بازدهی این صندوق در طی هفته گذشته و با توجه به افت سنگین بازار در مقایسه با سایر صندوق‌های این بخش شرایط بهتری را داشته و تنها ۱.۰۷ درصد افت را تجربه کرده است.

ترکیب دارایی‌های صندوق بر اساس آخرین اطلاعات مندرج در وب سایت این صندوق شامل ۵۸.۷ درصد سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم شرکت‌ها، ۳۲.۱درصد سپرده بانکی و ۹.۰۶درصد نیز سرمایه‌گذاری در اوراق بدهی است.

با این حال در سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و تخصیص منابع مالی این صندوق شاهد تخلفاتی از ضوابط تعیین شده سازمان بورس هستیم.

حدنصاب سرمایه‌گذاری در سپرده‌های بانکی این صندوق صرفا ۲۵درصد است اما؛ مدیران شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان اتی در حال حاضر بیش از ۳۲ درصد از منابع این صندوق را به سپرده‌های بانکی تخصیص داده‌اند اما؛ این تمامی داستان نیست و با نگاهی به ترکیب سپرده‌های بانکی این صندوق مشخص می‌شود که بخش عمده‌ای از این سپرده‌گذاری در یکی از بانک‌هایی که به عنوان بانک پرریسک کشور محسوب می‌شود، سرمایه‌گذاری شده است.

مشخص نیست که نظارتی بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نحوه تخصیص منابع جذب شده این صندوق‌ها توسط سازمان بورس صورت می‌گیرد یا خیر؟

مشخص نیست که در صورت ایجاد ریسک در خصوص عملکرد بانک تحت سپرده‌گذاری چه اشخاصی ملزم به پرداخت زیان‌های سپرده‌گذاران خواهند بود؟

در نهایت مشخص نیست که ضوابط سرمایه گذاری تعیین شده توسط سازمان بورس صرفا اعلام چند عدد و رقم است یا اینکه نظارتی نیز بر عملکرد مدیران صندوق‌ها وجود دارد؟

همچنین دیگر تخلف عمده این صندوق تخصیص بیش از ۱۷درصد از منابع صندوق به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت باما است.

این در حالی است که سرمایه‌گذاری در سهام یک شرکت حداکثر می‌تواند ۱۲درصد از منابع صندوق را به خود اختصاص دهد، اما مدیران این صندوق با توجه به عدم نظارت جدی سازمان بورس ترجیح داده‌اند که بیش از ۱۷ درصد از منابع صندوق را به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت باما تخصیص دهند و این نیز در نوع خود جای سوال است که در صورت افت سنگین قیمت سهام شرکت باما چه اشخاصی ریسک سنگین تحمیل شده به دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری را پاسخ خواهند داد؟

از دیگر سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در بخش سهام این صندوق می‌توان به سهم ۵.۵۲ درصدی ایران ارقام، سهم ۴.۲۶ درصدی اعتباری ملل، ۴.۹۴ درصدی ماشین سازی اراک و ۵.۱ درصدی در سهام بانک ملت است.

به این ترتیب مشاهده می‌شود که سرمایه گذاری در سهام غیر سودده و سفته بازی سهم اصلی را در میان پرتفوی سرمایه‌گذاری در سبد سهام این صندوق به خود اختصاص داده است.

همچنین در بخش اوراق بدهی سهم عمده سرمایه گذاری این صندوق مربوط به اوراق اسناد خزانه اسلامی است.

 

عناوین برگزیده