به گزارش می متالز، بهرام پارسایی اظهار کرد: آلودگی هوا عوامل متعددی دارد ولی در کلان شهرها طبق گزارشات بالغ بر ۸۰ درصد آلایندگی مربوط به خودروهاست. متاسفانه خودروهای ما خصوصا خودروهای ملی هم صرف سوخت بسیار بالایی دارند و هم این سوخت را به صورت ناقص میسوزاند و این امر باعث آلایندگی میشود.
وی افزود: عوامل متعددی است که در آلودگی دست به دست هم میدهد اما راهحلش این است که فکری به حال عاملی اصلی آلایندگی کنیم و آن خودروهای داخلی اعم از سواری، عمومی و موتورسیکلتهاست. تا زمانی که اینها حل نشود برگزاری جلسه و تعطیلی مدارس و ادارات مشکلی را حل نمیکند.
نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد: یک راه این است که افراد به استفاده از خودروهایی که باعث کاهش آلودگی میشوند، تشویق شوند. متاسفانه نه تنها این حمایت صورت نمیگیرد بلکه عوارض سنگینی برای این خودروها در نظر گرفته میشود.
پارسایی با اشاره به تولید سالیانه یک میلیون خودرو در کشور، اظهار کرد: متاسفانه نظارت دقیقی بر استاندارد بودن این خودروها، میزان مصرف سوختشان و کاهش آلایندگی به واسطه داشتن کاتالیزور و فیلترهای لازم نیست بلکه خودروها فقط تولید میشوند و با قیمت بالا و کیفیت پایین در اختیار مردم گذاشته میشوند بدون اینکه خدمات آنها و همچنین مباحث زیست محیطی در نظر گرفته شود.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به طور جدی موضوع آلودگی هوا را حل کنیم ابتدا باید خودروسازها را محاکمه کنیم که سالیانه هم از نظر آلودگی هوا و هم ناامنی و تصادفات جادهای به کشور لطمه وارد میکنند. ما نیازمند جراحی عمیق در این حوزه هستیم و لازمه آن گذشتن از منافع باندها و مافیاهای خاص است تا یک بار برای همیشه کشور را نجات دهیم.
وی با تاکید بر ضرورت سرمایهگذاری برای استفاده از خطوط ریلی و مترو، تصریح کرد: همچنین باید خودروهایی که مصرف سوختشان بالاست و سوخت ناقصی دارند را از رده خارج کنیم. وضعیت خودروهای ما به دلیل انحصاری بودن و غیررقابتی بودن خودروسازها مشخص است، ضمن اینکه از آنها حمایت هم میشود بنابراین آنها هر طور که دوست دارند خودرو تولید میکنند و آن را در اختیار مردم میگذارند و کسی هم پاسخگو نیست.
پارسایی با بیان اینکه در کشورهای دیگر خودروهای یورو ۵ و یورو ۶ مورد استفاده قرار میگیرند، گفت: همین خودروها اگر بخواهند به کشور وارد شوند باید توسط اداره استاندارد ما تایید شوند این در حالی است که خودروهای داخلی با وضعی که معلوم است تحویل مردم میشوند. مصرف خودروهای هیبریدی بسیار پایین است و در ترافیک تقریبا مصرفی ندارند. سایر خودروهای خارجی هم مصرف سوختشان یک سوم خودروهای ماست و سوخت را ناقص بیرون نمیدهند و به واسطه کاتالیزورهایی که دارند موجب ایجاد گازها و آلایندگی خطرناک نمیشوند.
سخنگوی فراکسیون حقوق شهروندی مجلس با بیان اینکه تا وقتی وضعیت خودروسازی اصلاح نشود مشکل آلودگی هوا نیز به قوت خود باقی است، گفت: سالانه 5000 نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و کشور ما به واسطه تعطیلات ناشی از آلودگی هوا سالانه لطمات زیادی از نظر اقتصادی متحمل میشود. علاوه بر اینکه هزینه بالایی برای درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا صرف میشود بنابراین باید مصمم باشیم که فکری به حال وضع آلودگی هوا کنیم.