به گزارش می متالز، مهندس «علیرضا خیاط» مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت و گو با خبرنگار «می متالز» ضمن بیان این مطلب گفت: برای رسیدن به تعادل در بازار صنعت فولاد کشور، دولت یا اجازه دهد عرضه و تقاضا تعیین کننده باشد یا اینکه همه زنجیره را کنترل کند. مشروح گفت و گو را در ادامه می خوانید:
الحمدلله، خوب بود. مجامع ما به دلیل همراهی و همدست بودن سهامداران معمولا خوب برگزار می شود. ما جزو شرکت های نادری هستیم که هم سهامدار عمدهُ حقیقی (شرکت لوله یاران) و هم حقوقی داریم. موضوع دیگر اینکه چون شرکت شفاف هست، موضوعی برای ایجاد چالش وجود ندارد.
نظر آقایان این است که اگر قیمت شمش را پایین نگه دارند، بقیه زنجیره فولاد، خود را با این کاهش هماهنگ می کند، اما روند ۲ ماه اخیر نشان داد که این انتظار محقق نشده است. در این مدت، ما را وادار کردند شمش را ۴۰۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان بفروشیم. در مدت مذکور، آهن اسفنجی را ۲۸۰۰ تومان خریدم در حالی که قیمت عادله باید ۲۲۰۰ تومان می بود. الان هم می گویند به صورت ۱۰۰٪ یکجا ۲۸۵۰ تومان واریز کنید. که در این روند، تنها تولیدکنندگان شمش متضرر می شوند. یا باید دخالت نکنند و عرضه و تقاضا تعیین کننده باشد یا اگر دخالت می کنند، کل زنجیره را کنترل کنند.
در نیمه دوم اردیبهشت سه بار عرضه داشته ایم و هر سه بار باطل شده.
نمی دانم. تاکنون ۳۰ هزار تن عرضه را باطل کردند. می گویند به غیر نمی توانید بفروشید، جرم است و برخورد می کنیم. اگر شمش در انبار بماند می گویند احتکار است و برخورد می کنیم. اگر تولید را متوقف کنیم، باید در برابر سهامدار پاسخگو باشیم. این وضعیت شکننده است و اگر فکری برای آن صورت نگیرد، یکسری از تولیدکنندگان باید تولید را متوقف کنند. یکسری از تولیدکنندگان باید خارج از ضوابط موجود محصول خود را به فروش برسانند و درنتیجه، فعالیت های غیر شفاف شروع می شود.
بله، یکی از مشکلات ما صادرات است. وزارتخانه می گوید اگر ۶۰ درصد تولید خود را مطابق نظر ما در بورس عرضه نکنید، جلوی صادرات را می گیریم و به همین دلیل، طی ۲ ماهه اخیر نتوانستیم اقدام به صادرات کنیم. برای خرداد، ۳۰ هزار تن آماده کردیم و منتظریم ببینیم اجازه صادرات می دهند یا نه.
الحمدلله خوب است. الان الکترود بحران نیست و سال های ۹۷ و ۹۸ بحران بود. اکنون به اندازه نیاز داریم. قیمت آن روی ۴تا۵ هزار یورو در هر تن ثابت مانده است.
تا اوایل سال آینده در فاز یک، به یک میلیون تن می رسیم و در صورت همراهی سهام داران، ظرفیت ارفع ظرف ۲ تا ۳ سال بعد تا ۲ میلیون تن قابل افزایش است.