تاریخ: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۱۸
بازدید: ۲۸۹
کد خبر: ۱۰۸۰۵۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۹۸ معدن در استان قم فعال است

می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: درحال حاضر ۹۸ معدن با سرمایه‌گذاری بیش از یکهزار و ۶۵ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای یکهزار و ۲۹۴ تن در استان فعال است.
۹۸ معدن در استان قم فعال است

به گزارش می متالز، محمود سیجانی روز سه‌شنبه بیان کرد: به‌طورکلی درقم ۱۸۲ فقره پروانه بهره‌برداری معدن صادرشده که ۹۸ معدن فعال بوده و ۴۸ معدن نیز در لیست مزایده قرار دارد.

وی افزود: قم ازجمله مناطق دارای ظرفیت بالا درحوزه معادن است و توجه به این حوزه اقتصادی می‌تواند درآمدزایی بالایی را برای استان به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: ایجاد رونق تولید در سطح معادن استان برای رسیدن به این هدف ضروری است و در همین رابطه تسهیلات بانکی به بهره‌برداران برای توسعه فعالیت و نوسازی ماشین‌آلات موردنیاز داده می‌شود.

سیجانی گفت:‌ ثبت پهنه‌های اکتشافی ازجمله پهنه حوض سلطان برای اکتشاف مس توسط شرکت ملی مس ایران، دو پهنه مشترک با استان‌های مجاور در غرب و جنوب غربی قم به مساحت ۴۵۰ کیلومترمربع توسط سازمان ایمیدور و محدوده‌های حاصل از پهنه ژئوفیزیک جهت اکتشافات طلا و فلزات آهن توسط سازمان زمین‌شناسی ازجمله فعالیت‌های صورت گرفته برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت معادن استان قم است.

وی بیان کرد: به هراندازه بتوانیم فرآوری محصولات معدنی استخراج‌ شده را در کنار معادن انجام دهیم، درآمد استان از این حوزه مهم اقتصادی را افزایش داده‌ایم و در همین راستا به دنبال جذب سرمایه‌گذاران برای احداث واحدهای فرآوری در کنار معادن با رعایت اصول زیست‌محیطی هستیم.

وی ادامه داد: درحال حاضر با نظر مثبت مسوولان ارشد استان، امکان توسعه میزان سرمایه‌گذاری و افزایش فرصت‌ اشتغال در بخش معادن قم با مشارکت بخش خصوصی فراهم‌شده است و می‌توان آن را به‌عنوان یکی از مطلوب‌ترین حوزه‌های سرمایه‌گذاری در سطح استان معرفی کرد.

۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان می‌دهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراج‌شده است تا با فرآوری آن‌ها، ارزش‌افزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن استان ایجاد شود.

‌مهم‌ترین ذخایر شناخته‌شده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگ‌های تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگ‌های لاشه، سنگ آهک و سنگ گچ) است که با به‌کارگیری طرح‌های جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی می‌توان کسب‌وکارهای درآمدزا در زمینه صنایع معدنی در استان ایجاد کرد.

عناوین برگزیده