تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۴
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۱۰۸۰۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چگونگی فروش سهام عدالت به بانک

می متالز - طی چند روزی که گذشته ماجرای آزاد سازی سهام عدالت دوباره باعث شده است که چند و چون این سهام بر سر زبان‌ها بیفتد! اما آیا فروش سهام عدالت سهامداران به بانک‌ها امکان پذیر است؟ از چه زمانی و با چه اقداماتی می‌توان سهام عدالت را به شبکه بانکی کشور فروخت؟
چگونگی فروش سهام عدالت به بانک

در ادامه این مقاله تمام جوانب این خبر و گونگی فروش سهام عدالت به بانک را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

به گزارش می متالز، طی توضیحاتی که توسط اعضای شورای عالی بورس در مورد جزئیات ورود بانک‌ها به فروش سهام عدالت ارائه شد می‌توان گفته که در حال حاضر تنها برخی خدمات برای سهامداران عدالت توسط بانک‌ها در نظر گرفته شده است.
طرح این موضوع باعث شد که بسیاری از مشمولان سهام عدالت که در شهرستان‌های دور هستند یا به شعب کارگزاری معتبری دسترسی ندارند بتوانند از خدمات شعب بانک‌ها برای سهام عدالت بهرمند شوند.
نکته قابل توجه این است که در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر دارنده سهام عدالت هستند و بسیاری از این افراد تجربه ورود به بازار بورس را نداشته اند.
به همین منظور با تأکید رئیس جمهور برای آسان شدن شرایط برای فروش سهام عدالت برای همه‌ افراد بانک‌ها در این زمینه وارد عمل شدند.
با توجه به مصوبه‌ی شورای عالی بورس هرکسی که بخواهد سهام عدالت خود را بفروشد می‌تواند به شعبی بانک‌هایی که که معرفی شده اند مراجعه کند و به این بانک‌ها وکالت دهد.
بانک‌ها چگونه سهام عدالت سهامداران را می‌فروشند؟
بانک‌ها پس از دریافت وکالت از شخص دارنده سهام عدالت در روز تعیین شده در بورس سهام فرد را می‌فروشند و پول آن را به صاحب سهام می‌دهند.
افرادی که می‌خواهند سهام خود را به بانک بفروشند نیاز دارند که پس از آزاد سازی سهام عدالت نسبت به دریافت کد بورسی اقدام کنند و سپس به بانک و کارگزاری‌ها مراجعه کنند.
فرآیند دریافت کد بورسی با توجه به مصوبه جدید به صورت غیر حضوری هم می‌تواند انجام شود، اما ممکن است که نیاز داشته باشید به خدمات کارگزاری‌ها مراجعه کنید.


برای فروش سهام عدالت به بانک چه مراحلی را باید طی کنیم؟

مشمولان سهام عدالت پس از آزاد سازی سهام عدالت به روش مستقیم و دریافت کد بورسی (یا در صورت داشتن، همان کد بورسی که از قبل برایشان ثبت شده است) باید به بانک‌ها مراجعه کنند و در جهت دادن وکالت به بانک‌ها اقدام نمایند.
همچنین توجه داشته باشید که ارزش سهام عدالت هر یک از مشمولان در اردیبهشت ۹۹ معادل ۱۴ میلیون تومان تخمین زده شد پس بهتر است عجله نکنید!
اما برای کسانی که می‌خواهند بلافاصله سهام عدالت شان را بفروشند در وهله‌ اول باید بگوییم هرگونه فروش و خرید سهام توسط شخص به شخص یا وکالتی و دفتری و قرار دادی در حال حاضر غیر قانونی است.
پس همان طور که گفتیم تنها راه قانونی و مطمئن فروش سهام عدالت به بانک‌ها می‌باشد.

دریافت کد بورسی چگونه است؟

برای دریافت کد بورسی و فراهم کردن امکان خرید فروش سهام مشمول سهام عدالت شما باید پس از ثبت نام در سامانه سجام (sejam.ir) و پرداخت ده هزار تومان هزینه ثبت نام و پس از آن کد رهگیری دریافت نمایید.
در مرحله‌ی بعدی با رفتن به دفاتر پیشخوان دولت یا کارگزاری‌های معتبر و انجام عملیات احراز هویت کد بورسی خود را دریافت کنید.
پس از این مراحل است که می‌توانید دسترسی به معاملات آنلاین داشته باشید و مانند سهامداران عادی بازار بورس نسبت به خرید و فروش سهام خود، یا فروش سهام عدالت خود به بانک‌ها اقدام کنید.
توجه داشته باشید که:
۱. در فرآیند خرید سهام عدالت توسط بانک‌های کشور پس از آزاد سازی سهام عدالت صورت می‌گیرد و این فرآیند نیز مانند معاملات عادی بازار بورس مشمول مالیات و کارمزد کارگزاری می‌شود.
۲. در حالتی که دارنده سهام عدالت بعد از انتخاب روش مستقیم فقط دو ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سامانه سجام و بعد از آن کارگزاری ها، برخی بانک‌ها یا دفاتر پیشخوان دولت از مقدار دقیق سهام اختصاص یافته مطلع شود.

عناوین برگزیده