تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۵۳
بازدید: ۲۸۲
کد خبر: ۱۰۸۳۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اجرای بزرگترین طرح گمرک ایران از نظر ریالی

می متالز - مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین، بزرگترین شاهراه اقتصادی ایران و قلب تپنده صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق است که این روزها حجم مبادلات تجاری و مرزی در این گذرگاه بین‌المللی به اوج خود رسیده است.
اجرای بزرگترین طرح گمرک ایران از نظر ریالی

به گزارش می متالز، مرز پرویزخان از اواخر سال ۷۶ به صورت رسمی راه‌اندازی شد که در ابتدای احداث وسعت این مرز که به شکل بازارچه فعالیت داشت سه هکتار بود اما باتلاش مسوولان در طول سالیان گذشته وسعت آن به ۳۷۵ هکتار رسیده است.

مرزرسمی پرویزخان در مسیر راه ابریشم، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و اکنون نیز باتوجه به وضعیت نامناسب زیرساخت‌ها در عراق، بهترین زمان سرمایه‌گذاری ایران در این کشور و اقلیم کردستان است.  

هم اکنون روزانه یک هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل انواع کالای غیرنفتی ایرانی از طریق مرز پرویزخان به عراق صادر می‌شود که باتوجه به اهمیت راهبردی این مرز شاخص‌های بسیار زیادی برای توسعه صادرات آن وجود دارد.  

تحریم‌های ناجوانمردانه و ظالمانه دشمن، تورم، گرانی، مشکلات اقتصادی، سیل و زلزله در سالیان گذشته و بحران کرونا نیز از اواخر پارسال و امسال که کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کند هیچ کدام بر فعالیت مرز رسمی پرویزخان تاثیرگذار نبوده و نه تنها صادرات در این منطقه کاهش نیافته بلکه شاخص‌های آماری نشان دهنده رشد دلاری و وزنی محموله‌های صادراتی از این مرز است.  

مرز پرویزخان در همسایگی استان سلیمانیه در اقلیم کردستان قرار دارد و باتوجه به نزدیکی فرهنگی و اجتماعی، تجارت عمده این بازارچه با کردهای این استان به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه و همچنین موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی کشور عراق است.

اجرای بزرگترین طرح گمرک ایران از نظر ریالی در پرویزخان

فرماندار قصرشیرین گفت: طرح جامع مرز رسمی پرویزخان بزرگترین طرح گمرک ایران از نظر ارزش ریالی است، که طی ۲ مرحله با ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در طول سه سال انجام می‌شود. مرادعلی تاتار افزود: عملیات اجرایی مرحله طرح جامع مرز رسمی پرویزخان با بیش از ۳۵ میلیارد تومان در حال اجرا است.  

وی اظهارکرد: طرح جامع پرویزخان شامل ساختمان گمرک، محوطه سازی، سردخانه، انبار، پارکینگ، محل استقرار تجار و محل ترانزیت سوخت و همچنین امکانات رفاهی و محل استقرار تجار و فعالان در مرز است.

پرویزخان تنها مرز فعال با عراق در روزهای اوج کرونا 

فرماندار قصرشیرین گفت: مرز رسمی پرویزخان تنها مرز فعالی است که در روزهایی که مرزهای خسروی، سومار، زرباطیه، مهران و شلمچه از سوی عراق به دلیل بحران کرونا، بسته شده نه تنها فعالیتش متوقف نشد بلکه در روزهای اوج کرونا و زمانی که محدودیت تردد بین شهری و استانی در کشور از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اجرا شده بود، حجم بالای فعالیت بی‌سابقه خود را تجربه کرد.  

تاتار ادامه داد: اگرچه پرویزخان با اهمیت راهبردی برای چندین سال متوالی رتبه نخست صادرات کالاهای غیرنفتی به عراق را کسب کرده و بیشترین حجم مبادلات غیرنفتی کشورمان شامل ۵۴ درصد از این گذرگاه رسمی به عراق صادر می‌شود اما با بسته شدن سایر مرزها و سرریز شدن کالاهای صادراتی سایر مرزها به سمت پرویزخان روزهای بی‌سابقه‌ای با حجم بسیار ترافیک بالا را تجربه کرد و بار دیگر ثابت نمود که قلب تپنده صادرات ایران است و ارزآوری خوبی برای کشورمان دارد.  

وی اظهارکرد: با وجود اینکه زیرساخت‌ها همان امکانات قبلی و نیروها نیز همان نیروهای همیشگی فعال در مرز بودند اما افزایش ساعات مبادلات مرزی و تلاش شبانه روزی کارکنان گمرک و دیگر دستگاه‌های اداری مستقر در مرز و همکاری خوب مجموعه هنگ مرزی باعث شد تا پرویزخان مانند همیشه بدرخشد و رکورد بالاترین حجم مبادلات را در کارنامه موفق خود داشته باشد.  

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: اشباع ظرفیت توقفگاه‌های کامیون‌های مرز و همچنین حاشیه جاده‌های کمربندی و خسروی گواهی بر حجم بی‌سابقه مبادلات مرزی این شهرستان در فروردین ماه و نیمه اول اردیبهشت امسال است.  

او افزود: در شرایطی که نگاه و توان همه کشور ما به مساله مهار و کنترل کرونا بوده و همچنین توان و ظرفیت عمده کشورمان نیز به مقابله با ویروس ناشناخته کرونا اختصاص یافته اما قصرشیرین علاوه بر مساله مهم صیانت از سلامت مردم و کنترل و نظارت کرونا به‌خصوص در مرز با توجه به حجم بالای ترددها و حضور هزاران تن از رانندگان و فعالان در مرز پرویزخان مدیریت موفقی را در رابطه با مقابله با کرونا در این گذرگاه رسمی داشته و طبق آمارهای موجود حتی یک مورد از ابتلا در مرز رسمی پرویزخان نیز نداشته‌ایم.  

وی همچنین تشدید اقدام‌های بهداشتی در مرز و غربالگری و پایش بهداشتی رانندگان و همچنین ضدعفونی کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی را نیز از دیگر برنامه‌های موفق شهرستان در راستای مقابله با بیماری ویروسی کرونا در مرز رسمی پرویزخان بیان کرد که نه تنها فعالیت‌ها متوقف نشد بلکه مرز با توجه به حجم کالاهای صادراتی سایر مرزها که از این گذرگاه به عراق صادر شد و نگاه همه صادرکنندگان به سمت مرز رسمی پرویزخان معطوف شد.

رشد ۲ درصدی ارزش ارزی صادرات در مرز رسمی پرویزخان

مدیرکل گمرک مرز رسمی پرویزخان گفت: باوجود شیوع ویروس کرونا و بحرانی که کشور با آن مواجه است از ابتدای فروردین ماه تا ۲۶ اردیبهشت ماه امسال در مجموع ۲۴۵میلیون دلار کالا از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲ درصد رشد داشته است.  

مسلم احمدی نصر افزود: ارزش وزنی کالاهای صادر شده در فروردین امسال نیز ۶۲۴ هزار تن است که از نظر وزنی از ابتدای امسال تا ۲۶ اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۲ درصد افزایش وزنی داشته است.  

وی اظهارکرد: مصالح ساختمانی، کاشی، محصولات فولادی، صنایع غذایی، کولر آبی، لبنیات و محصولات کشاورزی عمده کالاهای صادر شده از مرز رسمی پرویزخان است.  

مدیرکل گمرک مرز رسمی پرویزخان گفت: رشد کالاهای صادر شده به دلیل تلاش مضاعف همه دستگاه‌های مستقر در مرز به ویژه کارکنان گمرک است که البته بسته بودن مرزهای دیگر کشورمان و سرریز شدن بارهای صادراتی به سمت پرویزخان نیز دلیل مواجه شدن پرویزخان با حجم کالاهای صادراتی است.

انجام اقدام بهداشتی در مرز رسمی پرویزخان

مدیرکل مرز رسمی پرویزخان گفت: اقدام‌های بهداشتی و گندزدایی محیط مرز روزانه با همکاری پایانه پرویزخان و هنگ مرزی، شرکت تعاونی مصرف کارکنان گمرک و سایر ارگان‌های مستقر در مرز این مرز انجام می‌شود.  

احمدی نصر افزود: اداره کل گمرکات استان کرمانشاه و گمرک پرویزخان اقدام به تهیه مواد گندزدایی کرده و بخشی را به پایانه پرویزخان، شهرداری قصرشیرین و سایر ارگان‌های متقاضی برای انجام گندزدایی در مرز و شهرستان و روستاهای اطراف قرارداده است.  

او اظهارکرد: گمرک برای کاهش مراجعه‌کنندگان حضوری اقدام به راه‌اندازی سامانه ثبت نامه و درخواست و پیگیری مکاتبات از طریق پورتال گمرک جمهوری اسلامی ایران و استفاده از نیروهای دورکاری کرده که علاوه برحذف کاغذ و کاهش هزینه‌ها در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا نیز موثر است.  

احمدی نصر ادامه داد: علاوه بر کالاهای صادراتی، تشریفات گمرکی کالاهای ترانزیتی نیز از مرز رسمی پرویزخان درحال انجام است که بااحتساب آمار این کامیون‌ها حجم تردد کامیون‌ها روزانه به ۹۰۰ دستگاه می‌رسد.

حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی 

فرماندار قصرشیرین در ادامه با اشاره به ظرفیت بسیار خوب مرز رسمی پرویزخان و اجرای طرح جامع توسعه این مرز که هم اکنون در دست اقدام است، گفت: آمادگی کامل را برای حمایت از حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی برای ایجاد صنایع تبدیلی و کارخانه‌های بسته‌بندی برای میوه و تره بار و همچنین ایجاد سردخانه برای نگهداری محصولات کشاورزی و کالاهای فاسد شدنی را در روزهایی که مرز با حجم بالای کالاهای صادراتی مواجه است و برخی کامیون‌های حاوی محموله‌های فاسد شدنی باید خواب ۲ سه روزی را در قصرشیرین داشته باشند، داریم.  

تاتار اضافه کرد: دولت در این رابطه زمین و تسهیلات بانکی بسیار خوبی را در منطقه ویژه اقتصادی در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایجاد صنایع بسته‌بندی و تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی و سردخانه باتوجه به آماده بودن زیرساخت‌های آن دارد.  

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه و برخورداری از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ بخش مرکزی و سومار است که در امتداد این مرزها، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این مرزها انجام می‌شود. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و بافوت ۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۱۱۹ رسید.  

کیانوش جهانپور روز سه شنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۳۰ اردیبهشت) براساس گزارش آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی ۲ هزار و ۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که از بین مبتلایان جدید، ۴۲۴ مورد بستری ( حدود ۲۰ درصد) و هزار و ۶۸۷ مورد سرپایی هستند و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسید.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت