تاریخ: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۱۵
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۱۰۸۶۲۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

مجتمع طلای موته ۳۳۲ کیلو طلا در سال۹۸ تولید کرد/ طلای موته سال جاری شمش ۲۵۰، ۵۰۰گرم و یک کیلوگرمی تولید می‌کند

می متالز - یک مقام مسوول گفت: شمش‌های تولید شده در مجتمع طلای موته از استاندارد بالایی برخودار است. یکی از برنامه‌های این مجتمع تولید شمش‌های یک کیلوگرمی و عرضه آن در بازار است. همچنین تولید و عرضه شمش‌های طلای ۲۵۰و ۵۰۰گرمی نیز در برنامه مجتمع است تا مشتریان خردتر هم بتوانند طلا خریداری و به عنوان پشتوانه و ذخیره داشته باشند.
مجتمع طلای موته ۳۳۲ کیلو طلا در سال۹۸ تولید کرد/ طلای موته سال جاری شمش ۲۵۰، ۵۰۰گرم و یک کیلوگرمی تولید می‌کند

به گزارش می متالز، علیرضا طالاری مدیر مجتمع طلای موته به تشریح عملکرد این مجتمع در سال 98 پرداخت و گفت: طلای موته در سال 98، 330 کیلو تولید طلا در برنامه خود داشت که موفق به تولید 332 کیلوگرم طلا شد که حدود یک درصد از برنامه تعیین شده پیش‌تر رفت.

وی ادامه داد: سال گذشته مجتمع طلای موته رکورد حدود 236 هزار تن خاک فراوری شده از بدو راه اندازی کارخانه را ثبت کرد.

طالاری افزود: برنامه فروش مجتمع سال گذشته زیاد نبوده است و تقریبا 30 درصد از عرضه منجر به فروش شد چراکه تعداد خریداران شمش سال گذشته کم بوده است.

مدیرمجتمع طلای موته تصریح کرد: به عبارت دیگر علاوه بر فروش نقدی شمش طلا، فروش اعتباری نیز سال گذشته داشته‌ است. فروش اعتباری این مجتمع در راستای حمایت از تولید و همراهی با شعار رونق تولید که از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده بود، انجام گرفت که ضمانت نامه تعهد پرداخت به صورت سه ماهه برای خریدار منظور شد.

وی با اشاره به برنامه طلای موته برای سال 99 و میزان تولید طلای مجتمع بیان داشت: برنامه مجتمع برای تولید در سال‌جاری نزدیک به 300 کیلوگرم است که نسبت به سال گذشته شاهد کاهش تولید خواهیم بود و این کاهش به خاطر افت عیار ماده معدنی است. مشکل در معدن وجود ندارد اما باقی مانده ذخیره به نحوی است که عیار ماده معدنی‌ای که وارد کارخانه می‌شود، کم شده است.

به عبارت دیگر میانگین عیاری که طی سال‌جاری و سال‌های آینده به کارخانه ارسال خواهد شد، حدود یک و نیم پی پی‌ام است. لذا برهمین اساس برنامه تولید امسال حدود 300 کیلوگرم است و امیدواریم این برنامه به صورت کامل محقق می‌شود.

علیرضا طالاری در ادامه به بررسی جایگاه ایران در تولید طلا و مقایسه آن با جهان گفت: طبق آخرین آمار، ایران در سال 2018 و 2019 حدود هشت و نیم تن طلا تولید کرده است و در رده چهل و سوم جهان از لحاظ میزان تولید قرار دارد.

خوشبختانه ذخیره طلای کشور خوب است و ظرفیت تولید آن حدود 440 تن است. برای افزایش این ظرفیت، معادن بسیاری برای تولید طلا، پروانه اکتشاف گرفته‌اند و در صدد احداث کارخانه فرآوری هستند. به جرات می‌توان گفت چشم انداز طلا در ایران روشن است و در یک الی دو سال آینده، به تولید بالای دوازده الی سیزده تن خواهیم رسید.

مدیر مجتمع معدنی طلای موته در پاسخ به چالش‌های موجود در استخراج و اکتشاف طلا درکشور تاکیدکرد: خوشبختانه فعالیت‌های اکتشافی و استخراجی طلا در کشور بومی‌سازی شده است. مجتمع طلای موته در اسفند ماه 1371 به بهره‌برداری رسید و به عنوان اولین مجتمع اکتشاف و استخراج طلا فعالیت خود را شروع کرد.

تکنولوژی مجتمع طلای موته مربوط به شرکت بی اچ پی استرالیا است که در آن زمان وارد کشور شده بود. این مجتمع باعث شده تا تکنولوژی مذکور در سطح کشور رونق گیرد و به عنوان مجتمع دولتی به صورت پایلوت جهت انتقال تکنولوژِی به سایر معادن عمل ‌کند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر حدود هفت مجتمع فعال طلا در کشور وجود دارد که دارای کارخانه فرآوری بوده و تا پایان سال 99، حداقل دو کارخانه به مجتمع‌ها اضافه خواهد شد. تنها مشکلی که در این زمینه وجود دارد، تهیه مواد اولیه است که یکی از مواد مصرفی آن، سیانور سدیم 98 درصد است که با توجه به تحریم‌ها، وارد کردن آن‌ به کشور بسیار سخت است.

طالاری خاطرنشان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران یک سری قرارداد منعقد کرده است تا تولید سیانور 98 درصد را در سطح کشور انجام دهد. در حال حاضر تنها دو کارخانه آن‌هم در سطح بسیارکوچک، سیانور 40% تولید می‌کنند.این سیانور، در فرآیندهای مجتمع طلای موته صفر تا صد مورد استفاده قرار می‌گیرد اما خیلی از معادن طلا نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت درحال حاضر مصرف سیاه نور 98 درصد حدود 3500 تن در سال است که درآینده به 5000 تن می‌رسد. لذا وارد کردن تکنولوژی و احداث یک کارخانه پنج هزار تنی، می‌تواند نیاز بازار و کشور را تامین و مشکل معادن را حل کند. همچنین ایمیدرو و ایمپاسکو می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این زمینه انجام دهند.

وی اضافه کرد: برای افزایش ذخیره‌ پیش‌بینی شده که حدود 440 تن است، باید بسیار کار کرد. مجتمع طلای موته در سال‌های 95 و 96 اقدام به خرید ماده معدنی کرد تا حالت زنجیره تولید را ایجاد کند. لذا برنامه‌ریزی‌ها باید به نحوی باشد تا معادن کوچک با کارخانه‌های فرآوری موجود تعامل داشته و بتوانند خرید و فروش ماده معدنی را انجام دهند.

برخی اوقات معادن کوچک طلا به خاطر زیرساخت‌ها و شرایطی که بر سر راه‌شان وجود دارد، نمی‌توانند تولید خوبی داشته باشند. لذا می‌توانند به کارخانه‌های موجود از جمله طلای موته مراجعه کنند. مجتمع موته خواهان این موضوع است که با خرید ماده معدنی، آنرا فرآوری کرده و با قیمت‌گذاری مناسب میان کارخانه‌های کوچک تقسیم کند.

وی ضمن اشاره به استاندارد بودن طلای کشور ادامه داد: یکی از برنامه‌های دیگر مجتمع توسعه بازار و تولید شمش‌های یک کیلوگرمی و عرضه آن در بازار است. همچنین تولید و عرضه شمش‌ طلای 250 و 500 گرمی نیز در برنامه مجتمع است تا مشتریان خردتر هم بتوانند طلا خریداری و به عنوان پشتوانه و ذخیره داشته باشند.

از دیگر طرح‌های توسعه‌ای مجتمع، آبگیری و استحصال طلا از سد باطله است که به عنوان اولین مجتمع در سطح کشور قصد دارد از باطله‌های ناشی از کارخانه که در سال‌های گذشته روی هم انباشت شده است، مجددا طلای باقی مانده را استخراج کند. ضمن این که یک واحد آبگیری هم کنار آن وجود دارد که حدود 85 تا 90 درصد آب فرآیند جهت استفاده از پروژه استحصال طلا مصرف می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا ایران صادرات طلا دارد، گفت: دولت طی بخشنامه‌ای اعلام کرده است که هر فرد، می‌تواند حدود 100 تا 150 گرم طلا معادل 4 النگو و دو گوشواره صادر کند، اما در حال حاضر مصرف داخلی کشور بسیار بالاتر از میزان تولید است. به عبارت دیگر تولید طلا در کشور حدود هشت و نیم تن است ، این در حالیست که مصرف داخلی کشور تقریبا 70 الی 80 تن است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده