تاریخ: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۸:۱۰
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۱۰۸۷۰۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پای دردهای کارگران این بار در معدن امین یار فاریاب/ روایت مسوولانی که حقوق ۹۰۰ هزار تومانی را هم دریغ کردند!

می متالز - کارگران معدن امین یار فاریاب در جنوب کرمان چندین ماه می‌شود که با بی‌توجهی مسوولان شرکت، حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و همین بهانه‌ای شد برای اعتراضات.
پای دردهای کارگران این بار در معدن امین یار فاریاب/ روایت مسوولانی که حقوق ۹۰۰ هزار تومانی را هم دریغ کردند!

به گزارش می متالز به نقل از خبرگزاری دانشجو، کرمان این روز‌ها خواستگاه اعتراضات کارگری است. شرکت خصوصی معدن کاری امین یار به مساحت ۴۵ کیلومتر مربع از بهترین معادن کرومیت از نظر جنس سنگ معیار است که مدتی است با عدم پرداخت حقوق کارگران روی زبان‌ها افتاده؛ کارگرانی که با چند فرزند و چند سر عائله، با تکیه بر یارانه ایام می‌گذرانند.

به گفته اهالی و مردم جنوب کرمان، از معدن امین یاری جز گرد و غبار ماشین‌های سنگین و کارخانه سنگ شور چیزی دستشان را نگرفته و سهم مردم شهر‌های جنوبی دیار کریمان از این معادن صفر درصد است!


ماجرای دستگیری چند تن از کارگران معدن کرومیت امین یاری

اوایل هفته جاری بود که خبر دستگیری تعدادی از کارگران شرکت خصوصی معدن کاری امین یاری به گوش رسید. ماجرا بیشتر از حدی که تصور می‌کردیم گنگ بود. کارگران بپه میزان حقوق دریافتی، نداشتن بیمه و مزایا معترض بودند. با این حال نه مشکلی با نظام داشتند و نه به خیال براندازی، خیز برداشته بودند! تنها دغدغه کارگران گرفتن حق و حقوقشان بود که متاسفانه تا به الان موفق نشده اند.

یکی از فعالین اجتماعی جنوب کرمان در گفتگو با خبرنگار دانشجو در خصوص زد و بند‌های شرکت معدن کاری امین یاری می‌گوید:  بعد از واگذاری این معدن به بخش خصوصی درگیری‌هایی بین مردم منطقه و معدن صورت گرفت؛ مردم خواهان دریافت امتیاز از این معدن بودند، چرا که گرد و غبار حاصل از فعالیت آن، زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده است


وی در ادامه می‌گوید: اوج گرفتن اختلاف با درگیری‌های فیزیکی و آتش زدن برخی از اموال معدن همراه شد و نیرو‌های امنیتی وارد ماجرا شدند و تعدادی را دستگیر و عده‌ای را زخمی کردند. به طوریکه بعضی از آن‌ها مجبور به پرداخت دیه شدند. مدتی مردم و کارگران عقب نشستند تا اینکه مجدد از شرکت خواستند اصل بومی سازی را رعایت کند و تنها از مردم منطقه برای کار در شرکت استفاده کند، چرا که از زمان ثبت امتیاز و آغاز فعالیت، شرکت امین یاری از جذب نیرو‌های بومی سر باز زده بود؛ اما بعد از این اعتراضات، شرکت از مواضع خود عقب نشینی و پیشنهاد مردم را قبول کرد.

به گفته این فعال اجتماعی شرکت امین یاری در زمانی که کف حقوق یک کارگر ۹۰۰ هزار تومان بود به کارگران کمتر از ۵۰۰ هزار تومان می‌پرداخت؛ در حال حاضر نیز حقوق و مزایای کارگران به تمامی پرداخت نمی‌شود. کارگران اذعان دارند که در چند وقت اخیر به ازای یک ماه کارگری تنها نیم میلیون تومان دریافت کرده و شرکت از پرداخت مابقی مزایایشان خودداری می‌کند.

بازخورد تحصن کارگران معدن امین یاری چه بود؟

قبل از نوروز ۹۹ کارگران معدن کرومیت امین یاری برای دریافت حقوق و مزایای عقب افتاده سال ۹۸ تحصن کردند. حالا نیک نفس، فرماندار فاریاب از پرداخت مطالبات سال ۹۸ کارگران خبر داده، اما به گفته کارگران، بعد از گذشت سه ماه از آغاز سال نو، هنوز خبری از دریافت حق الزحمه شان نیست و مطالبات سال ۹۸ را نگرفتند.

با پادرمیانی‌های صورت گرفته توسط مسوولین شهری و استانی، کارگران به معادن بازگشتند، اما در هفته گذشته متوجه شدند که شرکت خصوصی معدن امین یاری به ازای یک ماه کاری فروردین برای هر کدام از کارگران تنها یک روز بیمه رده کرده و این زمینه ساز تحصن دیگر شد.

در ۸ خرداد تحصن کارگران مجددا آغاز شد. در ابتدا سپاه استان با اهدای بسته‌های معیشتی بین کارگران، خواستار لغو تحصن و ترک محل به واسطه کارگران می‌شود و حتی قول پیگیری پرداخت معوقات کارگران را به آن‌ها می‌دهد. کارگران هم با پایان تحصن، در روز ۹ خرداد ماه جاری به معدن باز می‌گردند، ولی با احضاریه دادگاه مواجه می‌شوند. به گفته یک منبع آگاه، نام تعدادی از کارگران در این احضاریه ذکر شده بود و آن‌ها مجبور بودند که تا روز ۱۳ خرداد خودشان را به کلانتری معرفی کنند.

او می‌گوید: در ساعات پایانی روز ۹ خردادماه دو نفر از کارگران بدون هیچ تفهیم اتهامی، بازداشت شدند، در صورتی که تاریخ احضاریه برای ۱۳ خرداد بود.

پیگیر مطالباتمان هستیم

یکی از کارگران معدن امین یاری در خصوص اعتراضات کارگران و مطالبات آن‌ها به خبرنگار دانشجو می‌گوید: کارگران به دلیل مشکلات حقوقی مثل عدم پرداخت حقوق، دست به اعتراضات زدند. شورای تامین منطقه فاریاب در حال حاضر قول به پرداخت معوقاتمان را داده، ولی هنوز خبری نیست.

به گفته این کارگر، کارگران در حال حاضر سه روزی می‌شود که به سرکار خود می‌روند و اوضاع به روال سابق برگشته است.

وی می‌گوید: با رایزنی‌های صورت گرفته کارگران بازداشتی، آزاد شدند و می‌توان گفت شرایط به آرامش رسیده است. درخواست ما علاوه بر پرداخت حقوق‌های عقب افتاده، بروز کردن آن نیز می‌باشد. میزان دریافتی‌های ماهانه ما به نسبت دیگر کارگران کشور بسیار پایین است؛ حالا که کارگران به کار خود برگشته اند بهتر است که مسوولین هم با ما راه بیایند.

این کارگر معدن کرومیت فاریاب با اشاره به عدم همکاری دولت برای دریافت مطالبات به حقشان ادامه می‌دهد: انتظار ورود قوه قضائیه، دولت و مسوولین مربوط را داریم. در شرایطی که سفره‌های تمامی مردم تنگ‌تر از سابق است، چشم امید ما به دولت مردان است. حقوق ۶ ماه کاری سال ۹۸ را هنوز دریافت نکردیم، با این حال طبق گفته‌های مسوولین معدن قرار بر این شد که تا پایان خرداد تمامی آن‌ها را دریافت کنیم.

وی می‌گوید: اگر خبری از دریافت مطالباتمان نشود، در چارجوب قانون پیگیر ماجرا خواهیم بود.

خبرگزاری دانشجو با توجه به رویکرد مطالبه گری در استانها به انتشار اخبار لحظه ای و دقیق وضعیت کارگران خواهد پرداخت و تلاش برای ارتباط گیری با مسوولین شرکت امین یاری فاریاب ادامه خواهد داشت.

عناوین برگزیده