تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۱
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۱۰۸۷۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در نامه سرگشاده به سرپرست وزارت صنعت:

سهامداران خواستار بررسی زیان وارده به صنعت فولاد شدند

می متالز - سهامداران صنعت فولاد در نامه‌ سرگشاده به سرپرست وزارت صنعت از عملکرد معاونت معدنی در سرکوب قیمت ها و ایجاد رانت در بازار انتقاد کردند و خواهان بررسی زیان وارده به صنعت فولاد شدند.
سهامداران خواستار بررسی زیان وارده به صنعت فولاد شدند

به گزارش می متالز، جمعی از سهامداران صنعت فولاد در اعتراض به عملکرد معاونت معدنی وزارت صنعت در سرکوب قیمت ها و ایجاد رانت در بازار محصولات فولادی با ارسال نامه ای به حسین مدرس خیابانی، خواستار بررسی زیان وارد شده به این صنعت شدند.

متن نامه:

موارد مرتبط با بازار فولاد در تخصص معاونت معدنی وزارت صنعت نبوده و بهتر بود از ابتدا به حوزه ­های مرتبط واگذار می شد. با توجه به اختیارات اعطا شده در مصوبه تنظیم بازار به معاونت معدنی اقدامات 3 ماهه موجب ایجاد رانت و زیان به سهامداران شرکت­ های فولادی خصوصا سهامداران عدالت شده است. مسوولیت پاسخگویی به سهامداران و جبران خسارات برعهده آن وزارت‌خانه بوده و تقاضا می شود فرایند جبران خسارت را معین کنید.   

آیا اقدامات انجام شده در کنترل قیمت ها در بورس طی این 3 ماه موجب کاهش اختلاف قیمت بورس و بازار آزاد به سود مصرف‌کننده نهایی شده است؟

در خصوص قیمت ­های اعلام شده توسط وزارتخانه ذیربط نکات ذیل قابل توجه است:

قیمت‌هایی برای معاملات ورق و شمش فولادی اعلام و درج شده است "برای معاملات امروز" در حالیکه روز نگارش نامه 10 خرداد بوده که در آن روز  معاملاتی در بورس انجام نشده است.

در خصوص قیمت 59818 اعلام شده برای بلوم و بیلت فولادی از 145 هزارتن شمش معامله شده تنها 8 هزار تن با قیمت گزارش شده معامله شده  و میانگین معاملات 58822 است.

با در نظر گرفتن ارز سنا نه ارز آزاد مورد ادعای معاونت معدنی و قیمت صادراتی شمش ایران، قیمت شمش حدود 5950 تا 6000 تومان بوده که متوسط قیمت معاملاتی کمتر از این بوده است. البته با عدم تایید مکرر معاملات و نیاز مبرم واحدهای تولیدکننده به شمش خرید شرکت­ ها با قیمت های مقداری بالاتر دور از انتظار نبود اما عرضه مناسبی برای آن صورت گرفته بود.

با توجه به اصلاح قیمت پایه و عرضه مناسب شرکت‌های تولیدکننده شمش در عرضه مورخ 97.3.11 قیمت شمش برابر 55548 ریال شد که 300 تومان از قیمت معامله شده قبلی کمتر و برابر قیمت صادراتی ایران و ارز نیما است که اهداف مد نظر از طریق سازوکار بازار و بدون مداخلات دستوری وزارت صنعت تامین شده است.

حسن دیگر این معاملات از بین رفتن رانت ­های موجود در معاملات قبلی و ایجاد تعادل در بازار بین محصول نهایی و شمش است به طوری که روند فزاینده افزایش قیمت میلگرد متوقف شده و حتی روند کاهشی داشته است.

در خصوص قیمت ورق سرد 115859 ریال گزارش شده در حالیکه این معامله تایید نشده است. در 12 خرداد عرضه ورق سرد با قیمت حدود 92511 ریال تایید و مجددا انجام شد.این در حالی است که قیمت بازار خارج از بورس این محصول بیش از 14 هزارتومان است و تقریبا 70 درصد معاملات ورق سرد در خارج از بورس انجام می شود.

در خصوص مقایسه قیمت‌های جهانی آیا مبنای قیمت در نظر گرفته شده صحیح است؟ در کالایی که حداقل 2000 تومان قیمت بورس بابازار آزاد تفاوت دارد طی 3 ماه چه تلاشی برای کاهش فاصله قیمتی صورت گرفته است.

قیمت cis با توجه به تعرفه های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی تواند مبنا باشد. اگر سایر قیمت های جهانی که منطقی است را مورد بررسی قرار دهیم قیمت ورق گرم حدود 427 دلار خواهد بود که با ارز 15500 تومانی نیما برابر 6600 و با نرخ ارز سنا بیش از 7000 تومان خواهد بود.

در هر حالت قیمت‌های ثبت شده در بورس متعارف بوده و بررسی های معاونت معدنی صحیح نیست. البته قیمت های 6800 تومان را در اسفند سال گذشته تایید کرده است اما ایراد گرفتن به قیمت های تایید شده توسط بورس مشخص نیست.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده