به گزارش می متالز، سردار امیرعلی حاجی زاده در نشست با سرپرست و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل صنایع خودروسازی کشور با بیان اینکه دشمنان ما با برنامه، صنعت خودروسازی کشور را تحریم کردند و ما تبعات آن را در سالهای ۹۷ و ۹۸ با دپوی خودروهای ناقص در پارکینگها مشاهده کردیم، اظهار داشت: اما حرکت خوبی که در وزارت صمت و صنایع خودروسازی برای قطع وابستگی صورت گرفت موجب شد امروز این مشکل را نداریم اگرچه هنوز در بحث کیفی و خلق ایده و تبدیل آن به محصول در صنعت خودروسازی مشکلاتی داریم.
سردار حاجی زاده با بیان این که هم افزایی و استفاده از داشتههای یکدیگر موجب خدمت به تولید کشور میشود، گفت: در حوزه معدن تجهیزاتی داریم که در بخش اکتشاف کمک خواهد کرد ضمن این که در حوزه توانمندیهای فضایی و عکسهای ماهوارهای میتوانیم به بخش معدن کمک کنیم به طور نمونه یکی از سازمانها برای نقشه برداری محدودهای معدنی، ۶ تا ۷ ماه زمان پیش بینی کرده بود که ما با استفاده از امکانات پروازی ۵ تا ۶ روز انجام دادیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: در حوزه خودرو اقداماتی انجام شده که رو به جلو بوده و اخیرا تصمیم گیری شد کمیتههایی مشترک تشکیل شود از این رو در حوزه خودرو تجربیات خود را در بخش تحقیقات منتقل خواهیم کرد ضمن این که در بحث افزایش کیفی، ارزان سازی، کاهش مصرف سوخت و بومی سازی قطعات باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: در حوزه الکتریک و الکترونیک مجموعه ما توانمند است و میتواند تجربیات خود را در رفع کاستیهای موجود ارائه کند البته شاید در بعضی از موارد نیاز به ورود فیزیکی ما نباشد و فقط تجربیات و اطلاعات خود را منتقل کنیم.
سردار حاجی زاده گفت: اگر قطعه ساز، انحصاری شود این شروع فساد و اذیت کردن قطعه ساز خواهد بود ما در تجربههای دفاعی خود هیچ وقت کاری نکردیم که تامین کننده و سازنده انحصاری شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از تعریف حرکت همزمان تولید و فناوری در حوزههای صنعتی با همکاری مشترک وزارت صمت با فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران خبر داد و بر ضرورت استفاده از الگوی موفق صنایع نظامی برای توسعه صنعتی تاکید کرد.
حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک با فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بر ضرورت بکارگیری ظرفیتهای مشترک همکاری برای توسعه بخش های مختلف صنعتی و معدنی کشور و به ویژه در حوزه صنایع خودروسازی تاکید کرد و گفت: امروز مجموعه صنایع نظامی و به ویژه صنایع موشکی کشور، در لبه دانش قرار گرفته و ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در این صنعت، به شمار میرود؛ بنابراین باید از این الگوی پیشرو و موفق، در توسعه دیگر صنایع بهره گرفت.
وی افزود: این دستاوردها نماد افتخار، توسعه بکارگیری فناوری و پیشرفت دانشمحور در کشور هستند و باید بیش از پیش، تقویت شوند.
مدرس خیابانی، با بیان اینکه پیرو فرمان مقام معظم رهبری و طرح سوال ایشان مبنی بر اینکه چگونه کشور میتواند در پرتاب ماهواره و یا ساخت پهپاد و حتی دسترسی به صنایع فوق پیشرفته مثل نانوتکنولوژی و یا سایر صنایع نظامی به توفیقات بزرگی دست یابد، اما در صنایع غیرنظامی مثل خودرو، هنوز وابسته است، تصریح کرد: این سخنان موید آن است که تکلیفی بزرگ به گردن بخش صنعت کشور قرار گرفته است؛ به نحوی که باید بتوان از این الگوی پیشرو و موفق، در توسعه دیگر صنایع استفاده کرد.
به گفته سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، نباید فراموش کرد توفیقات صنایع نظامی در شرایطی است که سالهای متمادی، این بخش از صنعت کشور با انواع تحریمها و تهدیدات دشمنان مواجه بوده و علیرغم همه آنها، روی پای خود ایستاده است؛ به نحوی که اکنون، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک اقتدار انکارناپذیر در دنیا معرفی شده است.
وی اضافه کرد: در جلسه امروز که با حضور خودروسازان برگزار شد، موضوع استفاده از تجربیات و الگوهای موفق صنایع نظامی به ویژه صنایع موشکی مطرح و مشخصاً چند محور برای همکاری مشترک تعریف شد که مهمترین آن، انجام کار مشترک در حوزه صنعت خودرو و نیروی محرکه بود تا بتوان از فناوریها، امکانات و ظرفیتهای حوزه صنایع موشکی در صنایع مرتبط با صنعت خودرو استفاده کرد تا در نهایت، بتوان قطع وابستگی کامل در این بخش را محقق کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در چارچوب این همکاری مشترک، به دنبال تولید خودرو ملی و خودروها و موتورسیکلت های برقی با کمترین وابستگی لازم در کشور هستیم و درصددیم گامهای واقعی به این سمت برداشته شود که صنعت خودروسازی کشور، همچون صنعت موشک سازی به افتخار ملی تبدیل شود؛ ضمن اینکه بتوان فرمان مقام معظم رهبری را لبیک گفت.
مدرس خیابانی گفت: دیگر موضوع مورد توجه در جلسه مشترک با فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ضرورت استفاده بهینه از ظرفیتهای پراکنده هر دو حوزه است و در همین راستا، با دستگاههای نظامی و نهادهای عمومی جلسات متعددی برگزار شده تا بتوان ارتباط منطقی و همراه با هم افزایی بین ظرفیتهای دو طرف را برقرار کرد.
وی تاکید کرد: در دو بخش صنایع نظامی و غیرنظامی کشور، توانمندیهای قابل ملاحظه ای وجود دارد که در مواردی دو طرف از این ظرفیتها اطلاع کافی ندارند و به همین دلیل، ضرورت دارد یک پیوندی بین این دو بخش ایجاد شود.
سرپرست وزارت صمت بیان کرد: با پیوند این ظرفیتهای پراکنده، میتوان انتظار داشت تا جهش واقعی تولید شکل گرفته و آنچه مدنظر مقام معظم رهبری در همه ابعاد کمی و کیفی آن است، محقق شود؛ در این صورت در عمل با تحقق جهش تولید، وابستگیهای مختلف کشور از بین می رود.
مدرس خیابانی گفت: جهش در آن بخش از تولید که وابستگیهای ارزی بالایی دارد، مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست؛ بلکه باید به سمت تعمیق و توسعه ساخت داخل حرکت کرده و فناوری های مرتبط با مجموعههای مختلف صنعتی را مورد استفاده قرار دهیم.
وی افزود: برای دستیابی به جهش تولید، توسعه صنعتی کشور و نگاه پیشرو به صنایع، باید ارتباط سازنده و موثری میان صنعت و مراکز آموزشی، تحقیقاتی پژوهشی و دانشگاهی ایجاد شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا، تجارت در تمامی کشورهای دنیا دچار وقفه شده است، گفت: صادرات در حال بازگشت به مسیر رشد است.
حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه توسعه صادرات و کنترل واردات، یکی از راهبردهای 4گانه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: در شرایط کنونی با توجه به وضعیت درآمدهای نفتی و قیمت فروش نفت در بازارهای جهانی، اتکای تأمین نیازهای ارزی کشور به درآمدهای صادراتی بیشتر شده و موضوع صادرات غیرنفتی، امروز دیگر یک انتخاب و کار تشریفاتی به شمار نمیرود، بلکه یک اجبار است و باید به سمت رشد و توسعه آن حرکت کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تأمین نیازهای ارزی کشور از محل درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی امروز یک ضرورت به شمار میرود و جهش تولید که به عنوان شعار سال از سوی مقام معظم رهبری انتخاب شده نیز، مسیری به جز صادرات ندارد؛ بنابراین در شرایط حاضر صادرات غیرنفتی مورد حمایت همهجانبه همه بخشهای مختلف کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اثرگذاری آن بر صادرات غیرنفتی کشور گفت: با توجه به بسته بودن مرزها و پروتکلهای بهداشتی که بازارهای هدف صادراتی پیش روی صادرکنندگان ایران قرار دادند، صادرات کشور با کاهش مواجه شده است؛ به خصوص اینکه کل تجارت دنیا بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی نهادهای بینالمللی تا 32 درصد کاهش را هم تجربه کرده است.
به گفته مدرس خیابانی، علاوه بر تاثیر کرونا بر تجارت بینالمللی کشور، کاهش قیمت فرآوردههای نفتی و مواد پتروشیمی، بسته بودن مرزها، محدودیت تردد و حمل نقل از عوامل تاثیرگذار دیگر بر روی تجارت بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به لزوم توسعه صادرات غیرنفتی، آیا میتوان در ماههای آتی روند مثبتی را شاهد بود، گفت: شرایط اکنون رو به بهبود است.