به گزارش می متالز، استفاده از مواد معدنی مهم به عنوان یکی از موارد مهم در توسعه صنعت هر کشوری به شمار میرود از این رو کشورهای هند و استرالیا و همچنین آمریکا و کانادا نسبت به همکاریهای مشترک در این زمینه اقدام کردهاند. در این گزارش به این موضوع پرداختهایم با ما همراه شوید:
تفاهمنامه همکاری مشترک میان استرالیا و هند به منظور بهرهگیری از انرژیهای نوین اقتصادی به امضا رسیده است که طی آن استرالیا به تامین مواد معدنی مورد نیاز هند اقدام خواهد کرد.
این تفاهمنامه میان نارندرا مودی، نخست وزیر هند و همتای استرالیاییاش صورت خواهد گرفت.
کیت پیت، وزیر منابع استرالیا گفت: اجرای این تفاهمنامه که با همکاری وزارت معادن استرالیا انجام شده زمینه همکاری در بخشهایی همچون تجارت، سرمایهگذاری، تحقیق و توسعه در مواد معدنی مهم میان دو کشور استرالیا و هند را بیش از پیش گسترش خواهد داد.
در اجرای این تفاهمنامه کشورهای استرالیا و هند نسبت به تامین نیازهای مواد معدنی مهم خام اقتصادی با یکدیگر همکاری خواهند داشت ضمن اینکه در آینده تقاضای جهانی نسبت به مواد معدنی مهم افزایش خواهد یافت.
هند فرصتهای فزایندهای را برای مواد معدنی مهم استرالیا فراهم میکند، به ویژه که این کشور به دنبال ساختن بخش تولید، دفاع و قابلیتهای فضایی خود است.
استرالیا تاکنون به عنوان یکی از تأمینکنندگان برتر کبالت و زیرکون به هند به شمار میرود. این کشور در تولید جهانی این مواد معدنی در جایگاه سوم قرار دارد.
علاوه بر اینها کشور استرالیا دارای ذخایر مواد معدنی مهم از جمله آنتیموان، لیتیوم، عناصر نادر خاکی و تانتالم است که نیاز هند را در این مواد معدنی مهم نیز تامین کرده است.
برآوردها نشان میدهند که اجرای برنامه "Make in India" که از طرف دولت هند اعلام شده تقاضا برای مواد معدنی مهم در این کشور را افزایش دهد.
با حرکت هند به سوی اجرای برنامه صد در صدی ساختن خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ این کشور شاهد افزایش تقاضا برای مواد معدنی مهم خواهد بود.
در نوامبر سال گذشته، دولت استرالیا تامین مالی جدیدی را برای عناصر نادر خاکی و بخش مواد معدنی مهم اعلام کرد.
در ماه ژانویه نیز ایالاتمتحده و کانادا طرح مشترکی با عنوان" کانادا - آمریکا" را نهایی کردند که در آن دو کشور بر روی مواد معدنی مهم نظیر اورانیوم و عناصر نادر خاکی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
این همکاری دو جانبه به منظور پیشبرد اهداف دو کشور به منظور بهدست آوردن زنجیره تأمین مواد معدنی مهم مورد نیاز در صنایعی همچون هوافضا، صنایع دفاعی، انرژیهای تجدید پذیر و دیگر بخشهای تولیدی است.
تامین ۱۳ ماده از ۳۵ ماده معدنی مهم که از سوی امریکا شناسایی شده است توسط کانادا صورت میگیرد. کشور کانادا بزرگترین تأمینکننده پتاسیم، ایندیوم،آلومینیوم و تلوریم به ایالات متحده و دومین تامینکننده بزرگ نیوبیوم، تنگستن و منیزیم به ایالات متحده به شمار میرود.
سیاموس اورگان، وزیر منابع طبیعی کانادا میگوید: با تبادل ۲.۶ میلیارد دلاری کالا و خدماتی که روزانه میان دو کشور در جریان است اقتصاد دو کشور در وضعیت بهتری قرار خواهد داشت.
با نهایی شدن همکاری در برنامه مشترک "کانادا - آمریکا" در مواد معدنی مهم، دسترسی ایمن و مطمئن به این مواد در رشد اقتصادی و امنیتی ما در بخشهای اورانیوم و عناصر نادر خاکی نقش اساسی را ایفا میکند. همچنین این اقدام سبب تقویت رقابت میان ما و بازارهای جهانی و به دنبال آن اشتغالزایی برای کاناداییها را در پی خواهد داشت.
اجرای این برنامه مشترک در صنعت سبب میشود تا نیاز به زنجیره مواد معدنی مهم برای صنایع استراتژیک تامین شود.
همچنین اشتراکگذاری اطلاعات در مورد منابع معدنی و ظرفیتها سبب ایجاد همکاری چندجانبه میان یک یا چند کشور خواهد شد.
کارشناسان هر دو کشور به زودی برنامه هایی را برای پیشبرد ابتکارات دوجانبه به منظور رسیدگی به نگرانیهای مشترک مربوط به امنیت معدنی را اعلام خواهند کرد. انجام این اقدام ادامه رشد اقتصادی و امنیت ملی در هر دو کشور را تضمین میکند.
ماه گذشته، کانادا به طرح مدیریت منابع انرژی چند کشور به رهبری امریکا پیوست که هدف از اجرای آن تامین امنیت در توانایی برخورداری از زنجیره مواد معدنی مهم به شمار میرود.
در فوریه سال ۲۰۱۸، دولت ایالات متحده برنامههایی به منظور تقویت فرآوری ۳۵ ماده معدنی مهم از جمله اورانیوم، کبالت و لیتیوم به منظور بکاهش وابستگی به تأمینکنندگان خارج از کشور را اعلام کرد.