به گزارش می متالز، خداداد غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو در این ارتباط گفت: افتتاح دو کارخانه جدید فرآوری سنگ آهن در سنگان، سبب تکمیل زنجیره تولید در این ناحیه و همچنین زمینه ساز ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد کشور می شود.
وی خاطرنشان ساخت: روز ۲۲ خرداد ماه جاری (فردا) با فرمان رییس جمهوری دو کارخانه جدید کنسانتره و گندله سازی در مجتمع معدنی سنگان افتتاح می شود و مرحله نخست کارخانه کنسانتره فولاد سنگان به ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن و همچنین کارخانه ۲.۵ میلیون تنی سیمیدکو (صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد) که به تازگی تولید آزمایشی را آغاز کرده اند، فردا به شکل رسمی با حضور سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت افتتاح می شوند.
غریب پور تصریح کرد: مرحله دوم کارخانه فولاد سنگان به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در هفته های آتی افتتاح خواهد شد و کل ظرفیت کنسانتره فولاد سنگان به پنج میلیون تن می رسد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت ضمن یادآوری اینکه طرح ها و کارخانه های فرآوری سنگان در زمان دولت فعلی با راهبرد ایمیدرو، از حالت رکود خارج و فعال شدند، افزود: افتتاح این کارخانه ها موجب می شود تا ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن به ۱۰.۱ میلیون تن و گندله سنگ آهن به ۱۲.۵ میلیون تن در سنگان برسد.
غریب پور با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی سبب افزایش ظرفیت های تولید در سنگان شده است، گفت: براساس طرح کلان که توسط ایمیدرو راهبری می شود، چشم انداز توسعه سنگان، ایجاد ظرفیت تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله سنگ آهن است که اکنون با این طرح های جدید، در بخش گندله سازی ۸۳درصد و در بخش کنسانتره ۵۷درصد از برنامه کلان مجتمع سنگان محقق شده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو درباره اشتغال منطقه سنگان گفت: کارخانه کنسانتره فولاد سنگان ۵۰۰ شغل مستقیم و سه هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده و همچنین کارخانه گندله سازی سیمیدکو نیز ۲۵۰ نفر شغل مستقیم و یکهزار و ۵۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاران کارخانه کنسانتره، فولاد مبارکه و کارخانه گندله سازی فولاد خوزستان است.
رییس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: افتتاح کارخانه های جدید در سنگان زمینه ساز ارتقای سطح معیشت در منطقه کم برخوردار خواف و رشتخوار (استان خراسان رضوی) شده است.
غریب پور افزود: ایمیدرو همسو با سیاست های وزارت صنعت معدن و تجارت، همواره توجه به این مناطق را در اولویت داشته و علاوه بر افزایش ظرفیت ها، به توسعه زیرساخت در جاده و ریل و همچنین امکانات رفاهی برای اهالی منطقه، توجه کرده است.
وی تاکید کرد: ساخت باند دوم جاده سنگان-خواف- تربت حیدریه از سال گذشته با حضور سرمایه گذاران آغاز شده و اقدامی برای توسعه زیرساخت ها و توجه به مسوولیت اجتماعی است.
میزان ذخیره سنگ آهن شناسایی شده کشور بالغ بر ۳.۲ میلیارد تن اعلام شده که بالغ بر ۲.۷ تا ۲.۸ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است.