به گزارش می متالز، مهرداد اکبریان روز سه شنبه 24 بهمن 1396 در کنگره ملی مهندسی معدن در دانشگاه صنعتی همدان اظهار کرد: دانشگاه ها با وجود جایگاه علمی مناسب، نسبت به بازار کار به ویژه در بخش صنعت و معدن کم توجه هستند.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان بزرگ در اغلب کشورهایی که در حوزه صنعت و معدن جایگاه ویژه ای دارند، حامی دانشگاه ها می شوند و حتی با هزینه خود دانشگاه احداث کرده و دانشجویانی تربیت می کنند که تاثیر بسزایی در این بخش داشته باشند.
اکبریان بیان کرد: امروزه اگرچه نظام آموزشی دانشگاه ها نسبت به تعلیم و آموزش های علمی زمین شناسی، اکتشاف، استخراج، فناوری و پرورش نیروهای متخصص اقدام می کنند اما در حوزه کارآفرینی و کارفرمایی معدن فعالیتی نمی شود.
وی افزود: در واقع به موضوع معدن داری توجهی نمی شود و دانش آموختگان در راس کار برای معدن داری مورد توجه قرار نمی گیرند.
وی با بیان اینکه ادامه این رویه در دانشگاه ها اشتباه است، ادامه داد: دانشگاه ها باید با ایجاد این رشته، هنر کارآفرینی بخش معدن را تقویت کنند.
اکبریان با تاکید بر اینکه رشته های صنعت و معدن در دانشگاه ها باید مطابق با بازار کار ایجاد شود، گفت: نیازسنجی بازار کار باید محور اصلی آموزش قرار گیرد.
وی با تمجید از دانشگاه صنعتی همدان در برگزاری این کنگره ملی افزود: در ارتباط بین صنعت و دانشگاه، جای برگزاری چنین کنگره هایی در کشور خالی است.
اکبریان با انتقاد از تصمیم های اجرایی چند دهه اخیر نسبت به ایجاد کارخانه های صنعتی در کشور گفت: اغلب این کارخانه ها که نیاز مبرم به مواد معدنی دارند، در مناطقی ایجاد شده اند که ماده معدنی مورد نیاز شناسایی نشده و اکنون با مشکل مواجه هستند.
وی افزود: قبل از احداث اینگونه کارخانه ها ابتدا باید نسبت به شناسایی معادن غنی اقدام شود تا این کارخانه ها در مناطقی ایجاد شوند که معدن غنی و مطابق با نوع محصول تولیدی کارخانه ها وجود داشته باشد.
وی اظهار کرد: در احداث کارخانه ها باید ذخایر معدنی کشور را ظرفیت سنجی کنیم و نسبت به معدنی که وجود دارد، کارخانه ای که مورد نیاز معادن است، احداث شود.
کنگره ملی مهندسی معدن امروز با حضور کارشناسان خبره و دانشجویان این رشته در دانشگاه صنعتی همدان برگزار شد.
این کنگره به مدت 2 روز و با برگزاری نشست های تخصصی ادامه دارد.