تاریخ: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۷
بازدید: ۲۱۲
کد خبر: ۱۱۱۰۵۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۷.۲میلیارد ریال کالای قاچاق کشف شد/ سهم ۴۵ درصدی معادن در اشتغال گیلان

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از کشف بیش از هفت میلیارد و ۲۱۵ میلیارد ریال کالای قاچاق سال قبل در استان خبر داد.
۷.۲میلیارد ریال کالای قاچاق کشف شد/ سهم ۴۵ درصدی معادن در اشتغال گیلان

به گزارش می متالز، فرهاد دلق‌پوش از تشکیل پرونده بیش از هفت میلیارد و ۲۱۵ میلیونی برای کالای قاچاق در گیلان طی سال ۹۸ خبر داد و با بیان اینکه کالای قاچاق، موجب اخلال در بازار و تضعیف انگیزه تولیدکنندگان می‌شود، اظهار داشت: مبارزه با قاچاق کالا که به تولید داخل ضربه می‌زند در استان گیلان تشدید می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه برای پرونده‌های قاچاق کالایی که در استان تشکیل شد جرائم آن در تعزیرات حکومتی از دو تا پنج برابر ارزش کالا اعمال شدند، عنوان کرد: مقام معظم رهبری امسال را به نام سال جهش تولید نامگذاری کردند و می‌طلبد امر مبارزه با قاچاق کالا به شکل قاطعی پیگیری شود.

دلق‌پوش دارا بودن بزرگترین مرز ترانزیتی کشور را از جمله مزیت‌های بسیار مهم استان گیلان تلقی کرد و با اشاره به اینکه باید از فرصت‌ها به خوبی استفاده کرد، ابراز داشت: با توجه به اینکه گیلان مرکز ثقل بسیاری از امور تجاری و اقتصادی محسوب می‌شود بنابراین در صورت عدم نظارت دقیق، پدیده قاچاق کالا در آن خطرآفرین است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از وجود حدود ۱۱۰ هزار واحد صنفی، دو هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و ۱۰۶ معدن در استان سخن گفت و تصریح کرد: در حال حاضر بخش صنعت و معدن تأمین بیش از ۴۵ درصد اشتغال استان گیلان را بر عهده دارد و این امر نشان‌دهنده اهمیت بسیار بالای بخش‌های یاد شده در اقتصاد است.

وی با اشاره به اینکه طبق آمارها بیش از ۷ درصد ثروت و منابع جهان متعلق به ایران است اما هنوز تبدیل این ثروت به اقتصاد پویا از ۰.۶ درصد فراتر نرفته است، اظهار کرد: اگر یک فضای همدلی واحدی برای توسعه پایدار توسط نمایندگان ایجاد شود استان می‌تواند پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در بخش‌های مختلف داشته باشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان یکی از مؤلفه‌های مهم در جهش تولید را هدایت سرمایه‌گذاری‌ها از محل‌ صرف سودجویانه به سمت تولیدات مولد، هدفمند، اشتغال‌زا و بازار پسند خواند و گفت: این هدف با فعال‌سازی مراکز مشاوره کسب و کار و تعیین اولویت‌های جدید سرمایه‌گذاری متناسب با اقلیم گیلان امکان‌پذیر می‌شود.

دلق‌پوش نبود بستر تبلیغاتی ارزان در رسانه‌های جمعی و ملی برای جلب بازار بومی مناسب برای عرضه کالا و فرهنگ سازی بیشتر برای مصرف کالای ایرانی را مورد توجه قرار داد و گفت: عدم جذب نقدینگی توسط صاحبان صنایع به علت پیچیدگی اداری و فقدان مدیریت هوشمند از دیگر مواردی است که در مسیر جهش تولید اختلال ایجاد می‌کند.

وی نظارت بر تأمین و عرضه کالا و خدمات در سطح جامعه را از مهم‌ترین رویکردهای سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد و بیان داشت: در حالی‌که سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها در حوزه کلان با پدیده قاچاق کالا مبارزه می‌کنند سازمان صنعت، معدن و تجارت اصل فعالیت خود در این زمینه را در حوزه عرضه معطوف کرده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان رونمایی از سامانه استانی طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار موسوم به تاپ در گیلان که در سال ۹۸ انجام شد را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: ارتقاء فنی و مهندسی بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی می‌تواند برای اهداف مهمی نظیر اشتغال پایدار ظرفیت‌سازی کند.

عناوین برگزیده