به گزارش می متالز، فرهاد دژپسند روز سهشنبه در سیزدهمین نشست هیات نمایندگان دوره نهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه بانکها در پی عرضه داراییهای مازاد خود هستند، افزود: ظرفیت نظام بانکی ما محدود است، بنابراین باید کارکردهایش تغییر کند.
وزیر اقتصاد یادآور شد: بانکها برای اینکه مشکلی برای تولید و بخش خصوصی به وجود نیاید، این تسهیلات را امهال کردهاند و در قالب تسهیلات جدید ثبت کردهاند.
دژپسند ادامه داد: تامین مالی ثابت باید از طریق بازار سرمایه باشد، همچنین تامین مالی بنگاههای بزرگ باید از طریق بازار سرمایه صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت تامین مالی از بانک توسط شرکتهای بزرگ، حق بنگاههای کوچک تضییع میشود.
وی با بیان اینکه قرار نیست بازار سرمایه جایگزین بازار پول شود، اضافه کرد: بانکها معوقات زیادی دارند و اگر رقم ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی تمدید تسهیلات که اشاره شد، نباشد قدرت تسهیلاتدهی بانکها افزایش خواهد یافت.
وزیر اقتصاد با اشاره به سیاستهای مالیاتی دولت برای حمایت از رشد اقتصادی گفت: امسال قصد داریم هزار هزار میلیارد تومان تامین مالی داشته باشیم که باید ۵۰ درصد آن از بازار سرمایه تامین شود.
دژپسند افزود: در صورتی که مودیان مالیاتی، مالیات سال بعد را زودتر پرداخت کنند به ازای هر ماه ۱.۵ درصد پاداش مالیاتی دریافت خواهند کرد که در مجموع یک سال، میزان آن از سود بانکی هم بیشتر است.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: افزایش درآمدهای مالیاتی به معنای افرایش فشار به مودیان خوش حساب نیست.
وی با تاکید بر لزوم تقویت حضور بخش خصوصی در اقتصاد گفت: برای تحقق اهداف مورد نظر، دولت به تنهایی قادر به فعالیت نیست، برای دستیابی به توسعه پایدار و رشد اقتصادی مداوم باید میدان به بخش خصوصی سپرده شود.
دژپسند با بیان اینکه بخش خصوصی یار دوازدهم اقتصاد نبوده بلکه بازیگر اصلی است، اظهار داشت: ما باید به رشد اقتصادی و رفاه بیشتر برای مردم برسیم.
وی یادآور شد: در سالهای گذشته به دلیل وجود درآمدهای سرشار نفتی، از آن برای جبران شکاف سرمایه و همچنین انباشت سرمایه استفاده میکردیم؛ بانکها نیز سهم اصلی را در سرمایهگذاری برای رشد اقتصادی بر عهده داشتند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه اکنون شرایط تغییر یافته است، ادامه داد: اکنون باید همه توان خود را برای رشد سرمایهگذاری صرف کنیم و از تکنولوژیهای سطح پایین رهایی یابیم.
دژپسند گفت: سهم ایران از نظر جمعیت و مساحت در دنیا بالای یک درصد است، بنابراین باید سهم کشورمان از اقتصاد جهانی کمتر از نیم درصد باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این اهداف باید قوانین مزاحم بخش خصوصی حذف شده و روند تامین مالی تسهیل شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به تلاش برای بهبود فضای کسب و کار گفت: قواعدی که دولت وضع می کند نباید دست و پا گیر باشد، بر این اساس در جلسات دولت تلاش میکنیم که زمان صدور مجوز ها کاهش یابد.
دژپسند با اشاره به راه اندازی پنجره واحد صدور مجوز کسب و کار گفت: تا دو هفته آینده شرکت های سهامی خاص نیز وارد این سامانه خواهند شد، همچنین چهار استان دیگر نیز از این پنجره واحد استفاده خواهند کرد.
وی از راه اندازی سراسری این سامانه تا دهه فجر امسال خبر داد و گفت: پنجره واحد الکترونیک شروع کسب و کار تا پایان امسال راهاندازی میشود که از طریق آن دیگر نیازی به مراجعه حضوری وجود نخواهد داشت.
وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه برای تامین مالی گفت: ابزارهای متعددی در بازار سرمایه شکل گرفته که شرکتهای بزرگ میتوانند از آن برای تامین مالی استفاده کنند، البته قرار نیست که بازار سرمایه جایگزین بازار پول باشد شود.
دژپسند با اشاره به طرح ادعاهای مربوط به کسری بودجه ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی گفت: این موضوع، قطعی نیست بلکه پیش از این اعلام کردیم که برآورد شده است که میتواند چنین کسری بودجهای رخ دهد.
وی با اشاره به تامین ۹۰ درصد منابع بودجه توسط وزارت اقتصاد گفت: برای تامین بودجه حاضر نیستیم اقدام به اعمال فشار از طریق افزایش مالیات کنیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه افزایش درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش فشار به مودیان خوش حساب نیست، گفت: از طریق طرح بخشودگی معوقات مالیاتی ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولتی کمک کردیم اما ۲۰ هزار میلیارد تومان به سود بخش خصوصی شد.
وی گفت: مالیات فقط ابزاری برای تامین مالی نیست، بلکه از آن به عنوان ابزاری برای رشد اقتصادی استفاده میکنیم.
دژپسند ادامه داد: شرکتهایی که در سال ۹۹ بتوانند در بورس پذیرش شوند فقط مالیات سال آخر از آن ها اخذ میشود و مباحث مالیاتی مربوط به سالهای گذشته مورد بررسی قرار نمیگیرد.
وزیر اقتصاد همچنین به حذف قوانین مزاحم گمرک اشاره کرد و اظهار داشت: ما در حال تبدیل نظارت پیشینی به نظارت پسینی هستیم و بر این اساس کارکرد نوار سبز در گمرک افزایش یافته و تا پایان امسال نیز از گمرک هوشمند رونمایی خواهیم کرد.
وی با اشاره به برخی از گلایهها و هشدارها نسبت به رشد سریع بورس گفت: برخی میگویند که احتمال دارد در بورس مشکلی رخ دهد که به نظر ما درست نیست و مانند این است که بگوییم شاید در تهران زلزلهای رخ دهد بنابراین نباید کاری کرد.
دژپسند ادامه داد: برای مقابله با زلزله اقدام به مقاوم سازی ساختمانها میکنیم، بر این اساس تلاش میکنیم برای تقویت بورس، عرضههای اولیه و همچنین ابزارهای مالی را افزایش دهیم.